Gå til innhold

Forsterker eller receiver, hva går jeg glipp av?


Anbefalte innlegg

Mulig merkelig spørsmål som ikke passer helt i noen av kategoriene...

Jeg skal ha lyd til tv og musikk, og skal kjøpe alt nytt. Hadde tidligere en Yamaha receiver kjøpt på megasalg en gang for ~10 år siden, og noen Klipsch gulvhøytalere, jeg koblet bare optisk kabel fra tv til forsterker, og så ferdig. Spiller musikk på spotify gjennom Chromekast og tv-fjernkontrollen (Samsung) styrer også volumet på receiveren. Funket perfekt for meg, eneste minuset er at tv-en ikke klarte å slå av/på receiveren på egen hånd. Ikke audiofil og uinteressert i film/surroundlyd, har en B&W senterhøytaler + noen bakhøytalere som har vært på to flyttelass uten at jeg gadd å koble opp. Har en tv-boks fra Get, men den er heller aldri koblet opp (kollektiv avtale), så mediakildene kommer gjennom Chromecast eller fra appene på tv-en. Kanskje jeg skaffer meg en ps5/xbox en gang. 

Men jeg ser at receivere har masse hdmi in og ut, så tydeligvis meningen å kjøre alle signalene gjennom receiveren først. Og selvfølgelig masse kanaler og dilldall, bluetooth, smart-styring osv.

Går jeg glipp av noe ved bare å bruke optisk kabel i 2020?
Er det noe vits for meg å kjøpe en receiver over en 2-kanals forsterker?
(annet enn at det ser ut som større tilbud av receivere enn forsterkere i lav prisklasse)
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begynte med det samme som deg. Kjøpte reciever med planer om full surround. Jeg endte opp med fronthøyttalere og sub før jeg fant ut at dette ikke var noe for meg.

Solgte alt dette og kjøpte vanlig stereoforsterker. Prisen på surroundsettet brukte jeg heller på skikkelige fronthøyttalere. Angrer ikke et sekund på valget. Er så utrolig greit og slippe ledninger. Tven er koblet til via optisk. Dette funker som bare juling. Savner ikke surround. Til musikk bruker jeg Sonos Connect via coax.

Utifra det du skriver så ville jeg droppet surround og gått for stereo heller. Jeg tenker at surround er for dedikerte kinorom, og ikke stue. Men det er bare min mening. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Optisk kabelen er god nok til å overføre 2-kanals stereo i overskuelig fremtid, det den ikke er i stand til er å overføre de beste mulitikanalsignalene fra en BD-spiller og sikkert de nyeste spillkonsollene fra Sony og Microsoft, men siden du bare bruker stereo spiller ikke den noen rolle.

Om det blir bedre med en dedikert integrert stereoforsterker i forhold til en surroundreceiver, kommer an på hvor bra sistnevnte er. Det er ikke noe problem å skaffe seg en stereoforsterker som er dårligere enn en god surroundreceiver. Selv om Klipsch spiller høyt med få watt, er det å foretrekke en forsterker med godt med effekt og stor strømforsyning. Er budsjettet stramt er det alltid en god idé å kjøpe brukt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...