Gå til innhold

Utredning ser betydelig verdi i CO2-rensing


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvsagt er EU interessert dersom den norske stat betaler 22 mrd. for å finne ut fakta omkring fangst og lagring av CO2 over en 10-års periode, slik det sies i en annen artikkel her på TU.

Så spørs det hvor interessert Tyskland er dersom de faktisk må betale det fangst og lagring koster.

Har jeg forstått signalene fra Tyskland og Danmark rett er de interessert i CO2 for å produsere e-diesel eller metanol i perioder hvor sol og vind leverer mer energi enn hva markedet kan ta i mot.

Hva er egentlig poenget med en 0-løsning, for hvordan ville vi hatt det her på jorden uten CO2?

Er ikke hele CCS opplegget designet for at Norge skal holde på med olje og gass lenge?

Lenke til kommentar

"Betydelig verdi" sies det. Men med verdi mener man altså ikke økonomisk verdi eller gevinst men "demonstrasjonsverdi". Men hva er det man skal demonstrere? Skal man vise verden hvor enormt kostbart CO2-fangst og lagring kan bli?

.

Hvis europeiske gasskraftverk skal benytte seg av en norsk løsning for CCS så er spørsmålet hvordan dette skal finansieres. Da må trolig strømprisen i EU økes for å betale for CO2-fangst i gasskraftverket og for transport og lagring av CO2 i Norge. Og noe av dette må kanskje betales av Norge? Skulle gjerne ha sett et regnestykke for dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lab Roy:

"Betydelig verdi" sies det. Men med verdi mener man altså ikke økonomisk verdi eller gevinst men "demonstrasjonsverdi". Men hva er det man skal demonstrere? Skal man vise verden hvor enormt kostbart CO2-fangst og lagring kan bli?

Proton svar:

Gode spørsmål!!

Utskilling av CO2 fra naturgass, og injeksjon av denne i undergrunnen, er vel etablert teknologi og gjennomføres i stor skala bl.a. på Sleipner og Snøhvit. Injeksjon av naturgass for trykkstøtte i oljereservoar, gjennomføres på de fleste felt. Gassens vandring og oppførsel i undergrunnen er velkjent. Så dette CCS-prosjektet kan ikke hevdes å være et teknisk demoprosjekt, for det trengs ikke. Derimot er det et økonomisk demoprosjekt. Når pris for injisert CO2 blir mer enn 2000 kr/tonn, mens EU kvotepris p.t. er 200 kr/tonn, så er vel konklusjonen at dette blir for dyrt. Å bruke Thema og Carbon Limits som sannhetsvitner for prosjektet, blir som å spørre Bjørn Kjos om vi bør begynne å fly igjen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...