Gå til innhold

Stenging av strøm hos leietaker


Anbefalte innlegg

Hei

 

Lurer på en ting; vi har et anneks på eiendommen som har egen strømmåler. Denne strømmåleren står på han som leier av oss. Han fortalte oss nettopp at han har fått stengevarsel fordi han ikke har betalt. Det jeg lurer på er om da hele anlegget blir stengt da begge strømmålerne står i vårt sikringsskap? Vi har ikke noe utestående, og er jo utrolig kjipt å lide pga han.

 

mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er abonnementet som blir stengt. Så lenge leigetakaren har eige abonnement så er det berre det abonnementet som blir stengt. 

Det skal også nemnast at straumselskapet ikkje kan stenge av straumen utan å gjere ei konkret vurdering, i enkelte tilfeller er straumselskapet pliktig til å levere straum likevel. Dette gjeld særleg der det er fare for liv og helse dersom straumen blir avstengt, eller der det kan føre til betydeleg skade.
Begge situasjonane gjeld stort sett på vinterstid der straum kan være einaste oppvarming eller det avslått straum fører til frost og vasskadar.

Du som huseigar bør også ta ei vurdering på om avstengt straum vil kunne føre til såpass store skadar på din eigedom at du bør kontakt straumselskapet og motsette deg stenging. Mest truleg er ikkje dette så aktuelt, men det vil være aktuelt der det er fare for frostskader, eller dersom du har ei elektrisk lensepumpe som må ha straum for å hindre oversvømmelse.

Eg tenker at når du fyrst har fått vite at leigetakaren har fått stengevarsel så kan det være fornuftig at du uansett tek kontakt med straumselskapet berre for å påsjå at dei berre stenger rett straumabonnement, og ikkje stenger straumen til heile eigedommen frå gata.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...