Gå til innhold

Ubisoft saksøker Google og Apple fordi de selger Rainbow Six Siege-klone


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja...hvis du formidler og distribuerer "piratvare" kommersielt er du ganske skyldig vil jeg si. Man kan lage kopier av ting for seg selv, men selger du det er det en helt annen sak. Og firmaer som vil være "store og seriøse" bør vite bedre enn det som er gjort i denne saken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

Blir vel litt feil å saksøke google og Apple istedenfor de som lager spillet?

Ja, enig. Men på samme tid innser de vel at det hadde vært helt umulig å få til et søksmål mot Alibaba Group Holding Limited, siden de de facto er styrt (og dermed beskyttet) av den kinesiske staten.

Da blir det nest beste å gå etter de firmaene som distribuerer spillet i her i vesten.

Endret av Hawko
Lenke til kommentar

Problemet her er at det er veldig lite i et spill du har rettigheter på. Det er lite rettssaker rundt det, men på brettspill har det vært flere og de fleste regner med at de samme reglene vil være i dataspill (Amerikansk lov).

 

Fra rettsaker angående brettspill så er det eneste du har copyright på: Art assets (fant ikke noe bedre norsk ord enn kunst og syntes det var litt svakt) og regelboken. Regelboken er da ordrett, en omskrivning med nøyaktig samme regler er fullt lovlig. Å ha det nøyaktig samme brettspillet bare med egne art assets er fullt lovlig.

 

EDIT: Og navnet på spillet selvfølgelig har du copyright på.

Endret av Bjoolz
Lenke til kommentar

Regner med Google og Apple får sin del av kaka når folk kjøper ting in-game. Sånn set vil de være skyldige på å tjene penger på "kopien", selv om det er indirekte. Og går man etter pengene, så vil dette ha en stor økonomisk bulk for spillet, spesielt i vesten da de kveler så og si all distribusjon og betaling via google og apple pay.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...