Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppussing av fellesarealer på natta.


Gjest a45ed...bda

Anbefalte innlegg

Gjest a45ed...bda

Bor i et leilighetsbygg der styreleder til stadighet bruker nattens timer til å pusse opp fellesarealene. Dvs. at han pusser, skraper, maler og kaster om seg med verktøy og felles gangdører natten gjennom. Dette har han nå gjort i flere år, og ukentlig har han pusset på yttersiden av min leilighetsvegg siden jul. Særlig på røde dager. Gjerne fra 2000 og utover hele natten til de små morgentimer. Dette er såpass høylytt at jeg våkner fra søvn midt på natten.

Klage er selvfølgelig meldt til styret både muntlig og skriftlig. 

Det må være mulig å stoppe denne mannen med rettslige midler? Kan man ringe politiet? Særlig nå som han går rundt og hoster ned alle fellesarealene i koronaens tid. 
 

Gode råd tas imot her! 
 

 

Anonymous poster hash: a45ed...bda

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja. Du kan ringe politiet og forklare situasjonen, helst etter kl 23. Om de har kapasitet til å komme gir de han et pålegg om å være stille. Om han fortsetter ringer du igjen. Da har de mulighet til å anmelde han for å ikke etterkomme pålegget.

Dette er jo også noe du kan si til naboen din.

Lenke til kommentar

Dersom du bur i kommune som har eigne politivedtekter så er det ofte bestemt atvdet skal være ro etter kl 23, dersom slikt klokkeslett ikkje er definert så må du bruke den meir generelle forsryrrelse av nattero som ikkje har eit definert tidsrom men som i staden blir ei subjektiv vurdering. Slik aktivitet vil også vanligvis være brudd på husordensreglane. 

Den praktiske utfordringa er å få politiet til å prioritere saka. Det er også ei utfordring at vedkommande er styreforman slik at det er vanskeleg å få tatt dette på generelle husordensreglar utan å bytte styreleiar. 

Er det fleire enn deg som meiner at dette er unødvendig støy? Vil du kunne få fleirtal for å bytte styreleiaren og innføre nye husordensreglar? 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Innlegg som diskuterer å hoste på vedkommende er fjernet. 

Kommentarer taes på PM.

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Frå lov om helligdagsfred:

Sitat

§ 3. Helligdagsfred

På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

Ved kirke eller gudstjenestested er det mens helligdagsfreden varer ikke tillatt å forstyrre gudstjenesten med unødig larm eller arbeid eller annen forstyrrende virksomhet.

På raude dagar skal det ikkje foregå utilbørleg støying, og i kyrkjetida er det ekstra strengt dersom ein kan kome til å forstyrre gudstenesta.

Så er det sjølvsagt eit spørsmål om kva som er utilbørleg larm. Typisk er det litt høgare aksept for det som skjer i eigen heim kontra det som foregår på offentleg stad. Det er ikkje gitt at malearbeid i eit burettslag vil falle inn under definisjonen av utilbørleg larm, men det blir ei vurderingssak.

 

Det du bør gjere er å loggføre tidspunkt der du har våkna eller blitt forstyrra av arbeidet, dette vil danne god dokumentasjon for ettertida dersom det blir ei sak ut av dette. Tilsvarande kan du også få logga hendingane hos politiet, særleg det som foregår i det tidsrommet der det skal være nattero.

Så er det ei utfordring at det er styreleiaren som står for bråket, det vil nok i praksis være svært vanskeleg å få satt i gong ein prosess om tvangsal av andelen så lenge saka må førast av styreleiaren mot styreleiaren, så fyrste steg er å organisere ein motkandidat som kan ta over styrevervet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...