Gå til innhold

Byttet batteri selv - begynte nesten å brenne


Anbefalte innlegg

For noen uker siden kjøpte jeg inn et nytt batteri til Macbooken min igjennom en norsk nettside. Hadde en idè om at det var tryggere å kjøpe derifra enn et kinesisk batteri til 49 kroner. Batteriet monterte jeg selv og var forholdsvis enkelt. 

I går var Macen min helt tom for strøm og jeg koblet den til laderen. Etter 30 sekunder begynte det å lukte rart og noen sekunder etter der igjen kom det sort røyk ut av Macen. Jeg fjernet umiddelbart laderen og kastet maskinen ut på verandaen. Batteridelen var så varm at jeg greide ikke ta på den. 

Etter litt nedkjøling tok jeg en råsjans og fjernet batteriet igjen. Ved demontering ser jeg at ene battericellen hadde startet en nedsmelting (Den delen hvor det står Sino) Det var ingen synlige skader på verken batteri eller emballasje ved mottak før installasjon.

Er det noen som har vært borti noe lignende før? Har jeg bare vært og slett uheldig med batteriet jeg fikk? Er det en sjanse for at jeg har gjort en feil under montering? Eventuelt hva kan forebygge at noe lignende skjer i fremtiden?

8522C002-C3DF-45C7-ABED-0CC693A10272_1_105_c.jpeg

A18D358A-F978-4DB5-B400-8A5C6728D7B3_1_105_c.jpeg

0A602AB2-B67C-4DCA-99AC-004B09196809_1_105_c.jpeg

Endret av mrala
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har vært borte i det samme tidligere (3 år siden nå), satt i et batteri som bare svulmet opp og dermed også fysisk ødela en Mac. Det var da noe fra ebay...

Er det kjøpt fra en seriøs norsk nettbutikk? Eller noen av de mange enkeltmannsdrevne butikkene på nett som kjøper inn hva som helt til videresalg... Kan jo være greit å forhøre seg med salgssted. Om noe er gjort feil er vanskelig å si, har noen av kontaktpunktene blitt dyttet i skjevt eller vridd bare en halv millimeter, kan det være nok til feil.

Eventuelt, var det noe med maskinen som tok kål på det forrige batteriet og nå også ødela det nye, med større synlige konsekvenser på det nye??

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...