Gå til innhold

Innskuddspensjon, nokre spørsmål


Zeph

Anbefalte innlegg

I dag har eg innskuddspensjon som står i Storebrand og kan sjølv velje risiko på seks trinn. Sidan det er lenge til pensjonsalder har eg 100% aksjar.

Dei som pensjonerer seg i dag og har gjort det dei siste åra har mykje å ta stilling til. Fleire har ein pensjon som er delt i fleire ordningar og dei kan gå glipp av mange tusen ved å gå av på feil tidspunkt.

Etter det eg forstår er dette enklare med innskuddspensjon. Arbeidsgjevarar sparar ein sum i månaden og ein kan sjølv styre risiko.

Vil denne type pensjon kunne få den type utfordringar som dagens pensjonistar kan oppleve eller er den så enkel som at det står ein sum pengar i pensjonskonto, fordelt på aksjar, obligasjonar eller kva ein nå vel, og ingenting anna enn marknaden og fordelinga kan påverke kva du får ut? 

Er det i praksis mykje likt eit fond du har privat, med nokre avgrensingar til når og korleis du tar det ut? 

Om ein jobbar med innskuddspensjon i 30 år og vil slutte i jobben som 50-åring, er det då så enkelt som at pengane som står på kontoen den dagen du sluttar er det du får? Kva om du går av på 60 i staden for 50? Noko anna forskjell enn mindre pengar å ta ut? 

I dag blir mange anbefalt å jobbe dei siste 2-3 åra fordi dei mistar mykje ved å gå av før full opptjening. Er sånt aktuelt med innskuddspensjon? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det meste du skriver stemmer, men ikke det med hva som skjer når du slutter. Du får ikke pengene når du slutter, men fra du er 62 år kan du begynne å ta ut pensjon. Minimum utbetalingstid er 10 år, men man må minst ha det til man er 77. Dvs. fra 67-77 er minimum, og starter man utbetaling som 62-åring må man altså ha minst 15 års utbetaling. Du får altså på ingen måte alt sammen straks du er pensjonist.

Noe triks med jobbing de siste årene er det altså ikke, men man kan jobbe videre og legge til innskudd etter man er 62, selv om man tar ut pensjon fra 62.

Endret av Leiferen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...