Jump to content

Leiferen

Medlemmer
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Leiferen

 1. Det som skjer nå vil gi gode kjøpsmuligheter, akkurat som for 11-11,5 år siden.
 2. Hegnar er generelt pessimist. Husker godt da jeg for 11 år siden kjøpte en del Telenor-aksjer, og hørte kort tid etter Hegnar si at det på ingen måte var noen automatikk i at den aksjen kom til å mangedoble seg om noen år. Neida. For meg var det temmelig selvsagt, konkurs var eneste alternativ, og det var aldri realistisk for Telenor.
 3. Det meste du skriver stemmer, men ikke det med hva som skjer når du slutter. Du får ikke pengene når du slutter, men fra du er 62 år kan du begynne å ta ut pensjon. Minimum utbetalingstid er 10 år, men man må minst ha det til man er 77. Dvs. fra 67-77 er minimum, og starter man utbetaling som 62-åring må man altså ha minst 15 års utbetaling. Du får altså på ingen måte alt sammen straks du er pensjonist. Noe triks med jobbing de siste årene er det altså ikke, men man kan jobbe videre og legge til innskudd etter man er 62, selv om man tar ut pensjon fra 62.
 4. Hvor ligger spenningen? Om Trump klarer over 400 valgmenn, 350-400 eller kun 300-350? Eller mente du spennende mellom Sanders og Bloomberg?
 5. Dere har misforstått poenget. Jeg har ikke skrevet at jeg tror det er noe feil med disse meningsmålingene.
 6. Disse målingene er betydningsløse. Hypotetiske scenarier, man må vente til etter sommeren, når DNC er ferdige med nominasjonen og valgkampen fra begge kandidatene virkelig har startet, før målinger betyr noe som helst. Noen historiske eksempler på hvor mye det kan snu: Ronald Reagan var 16 prosentpoeng bak Jimmy Carter et år før valget, men slo ham med 10 prosentpoeng. George Bush var 18 prosentpoeng bak Michael Dukakis i juli 1988, men endte 8 prosentpoeng foran bare noen måneder senere.
 7. Poenget var å få frem hva det er som er spesielt med nordmenn. Eller typisk for nordmenn, som Eia sier. Vi setter uavhengighet (fra staten, sjefen, foreldre, andre mennesker) som en mye viktigere verdi enn noen andre land. Dermed sier Eia at uavhengighet er typisk for Norge/nordmenn. Til forskjell fra janteloven, snakk om været og mye annet, hvor Norge ikke skiller seg spesielt ut. Unikt kan man ikke bruke i stedet, det er da ikke slik at ingen andre land har noen som bryr seg om uavhengighet. Så hvilket ord skulle man brukt i stedet, om «typisk» er så feil? Man skjønner uansett hva som menes om man ser programmet. Å kverulere om dette er ganske uinteressant (sikter ikke til deg), mer interessant om noen har noe å si på det Eia forklarer om norske forhold i programmet, som i hvert fall tilsynelatende virker godt begrunnet.
 8. Hvem er alle disse som påstår at alt Trump sier/skriver stemmer? Dette er jo en del av strategien hans, som fikk ham valgt. Helt naturlig å fortsette, det fungerer åpenbart.
 9. Oddsen er hva bookmakerne sier den er. Ofte en god pekepinn på sannsynligheten. Beste odds er nå 6,5 for Sanders, likt som Bloomberg. Øvrige hos DNC er svært langt bak. Beste (høyeste) odds for Trump er 1,615. Kilde (husk å legge til 1 for å få odds på «norsk» format): https://www.oddschecker.com/politics/us-politics/us-presidential-election-2020/winner Mener du 6,5 er altfor høyt i forhold til reelle sjanser, så burde du sette store penger på Sanders som president. Meningsmålinger i dag gir for øvrig ingen menig.
 10. Enig. Uansett nokså uinteressant å kverulere på betydningen av ordet «typisk», og ut fra det konkludere med at Eia bommer. Et meget godt program, og forklaringene på hvorfor Norge er som det er, kontra f.eks USA, er meget interessante, uten at jeg kan garantere at det er 100 % korrekt fremstilt. Og er det ikke det, så er det sikkert nok av eksperter som vil komme med innvendinger etter hvert.
 11. Ja, det er jo bare å satse penger på det om du er så sikker på at Sanders blir president. Oddsen er rundt 6.
 12. Leiferen

  VGD Off-topic

  Ok, har sikkert tatt feil, sender en PM hvor jeg forklarer spørsmålet.
 13. Leiferen

  VGD Off-topic

  Ev. om du er sønn av en som spilte for Lyn på 80-tallet. Synes å huske du antydet noe sånt en gang i tiden da jeg hang på vgd, mener å kjenne igjen nicket, men dette må ha vært 15 år siden sikkert.
 14. Og siden mange av de som ikke er 100 % GOP eller DNC vet dette, så tar flertallet neppe sjansen, og man får fire nye Trump-år. Så får Sanders slåss om å bli president ved valget i 2024, om han lever og ikke er rammet av slag eller demens innen den tid.
 15. Leiferen

  VGD Off-topic

  Er du nevø av en kjent norsk krimforfatter?
 16. Bare at denne vil bli av et helt annet kaliber, grunnet sakens art. Samfunnet så vesentlig verre på det å planlegge å voldta/drepe to små jenter enn å drepe to middelaldrende alkoholiserte menn etter en krangel.
 17. En grei oppsummering av en flott uke for presidenten: https://www.bt.no/utenriks/i/4qgMm9/kanskje-trumps-beste-uke-som-president
 18. Det har jeg heller ikke sagt, men Mjelde har hatt rett i så utrolig mye når det gjelder amerikansk politikk, og det var vel mange som begynte å lure etter denne artikkelen i 2015, kan ikke huske at andre i Norge uttalte noe lignende: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/LdeR/kronikk-donald-trump-kan-bli-president Poenget med å trekke inn den forrige artikkelen var bl.a. Mjeldes kommenterer om meningsmålinger, som historien viser at er meningsløst å legge vekt på slik de ser ut i dag, noe flere i denne tråden har en annen oppfatning om. Men ekspertene er nok enige i at Trump sannsynligvis går mot fire nye år, det er jo en langt mer trygg påstand enn å mene Trump hadde bra sjanser til å bli president like etter at han annonserte at han gikk for det.
 19. Men da må jo Bernie vinne lett med 90 % av stemmene, om det hadde vært så enkelt.
 20. Oljen er en sak, den er kanskje mer viktig i det lange løp og ikke avgjørende for nåtiden etter som Norge ikke skiller seg så mye fra våre nærmeste naboer, men det er neppe tilfeldig at listen domineres av små vestlige land. Frankrike, Spania, Italia og Storbritannia er f.eks et godt stykke nede på listen, Tyskland med sin 15. plass klarer seg best av de store europeiske landene. Er tungt byråkratisk samfunn som det norske ville nok blitt vanskelig å få til i praksis i de største landene i verden. Men det blir jo uansett spekulasjoner.
 21. Absolutt en interessant serie, men det spørs hvor realistisk den norske modellen er i et land med 60 ganger så mange innbyggere. USA har en masse ressurser osv, men vanskelig å sammenligne med Norge, som har/har hatt en vanvittig oljerikdom relativt til antall innbyggere.
 22. Ja, det vil være utrolig om så skjer. Forventet levealder for en 80-åring er rundt 87 år i USA, dvs. om Sanders blir valgt og siden gjenvalgt, så sier statistikken at han sannsynligvis dør mens han er president, om man antar han er som snittet. Men det er jo mange variabler, rike har f.eks generelt vesentlig høyere forventet levealder enn snittet. Nå er han jo også «kun» 78,5 år nå, men det forandrer ikke så mye på tallene.
 23. En interessant artikkel med uttalelser om riksrettssak og meningsmålinger m.m. fra Norges klart dyktigste USA-ekspert, Hilmar Mjelde, mannen som kort tid etter at Trump annonserte sitt kandidatur sommeren 2015 forklarte hvorfor Trump faktisk hadde bra sjanser til å bli president: https://www.nettavisen.no/nyheter/--det-er-ikke-en-snoballs-sjanse-et-visst-varmt-sted-for-at-trump-ma-ga-av/3423916266.html Mjelde har nok den fordelen at han, i hvert fall tilsynelatende, ikke har noe ønske om hva som skal skje, og hans analyser påvirkes derfor ikke av sånt. Svært mange tolker det ene og det andre i retning av hva de håper, noe som titt og ofte fører til gale slutninger.
 24. Ikke så verst analyse, dette, men angående Sanders tror jeg ikke «folkebevegelsen» vil bli stor nok til valgseier, av flere grunner.
×
×
 • Create New...