Jump to content

Leiferen

Medlemmer
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

441 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er da umulig å vite hvordan resultatet ville blitt om flest stemmer totalt hadde vært avgjørende. Det hadde både påvirket valgkampen og valgdeltakelsen svært mye.
 2. Noe gunstig bidrar de sikkert ned, men selv om man bor hjemme er utgiftene for Folketrygden enorme. For de pleietrengende tar staten tilbake så å si hele pensjonen.
 3. Men hva er poenget med dette? Er jo bare å sette av en tilsvarende sum på høyrentekonto, noe som også lønner seg. Forutsetningen er naturligvis at man er en økonomisk fornuftig person som faktisk klarer å ha pengene stående på en slik konto uten å finne noe å sløse de bort på.
 4. På hvilken måte er det smart å betale tilleggsskatt? Er det ikke lenger mulig å betale inn restskatt rentefritt ila. våren?
 5. Den enkle strategien som gir god avkastning på sikt er: kjøp og hold. Og benytt nedturer til å kjøpe mer. Nei, det gir ikke maksimal gevinst, men man skal være svært flink og/eller heldig for å klare å time alt slik at det blir bedre, samt at en mer aktiv holdning gir en betydelig risiko for dårligere avkastning, i tillegg til at kjøp/hold sparer en for mye tidsbruk. Unntaket er selvsagt om man trenger pengene på kort sikt. Noen er selvsagt dyktige nok til å tjene millionbeløp i året på daytrading, men det er et lite mindretall.
 6. Innlegget mitt var ikke ment som noe negativt spark til Trump, tvertimot. En slik parodi på Kim Jong-un hadde vært magisk.
 7. Det blir ikke baksmell om du er klar over hva du må betale i skatt grunnet utleie.
 8. Hva blir det neste. Hadde digget om vi hadde fått se Trump i slippers på toppen av Denali, bare for å kødde med verdens befolkning. «Donald Trump, the greatest climber in history».
 9. En daytraders drøm. Så lenge man er dyktig.
 10. Er det poengfall og ikke relativ reduksjon som plutselig er det som teller mest nå? I så fall noe helt nytt. Har ikke sjekket detaljer om dette men antar det var en grunn til at du skrev «poengfall». Uansett vet de fleste at det er Corona-frykten og ikke Trump som er årsaken til det som skjer nå, noe som er langt mer sikkert (100 %) enn at ikke Trump har hatt noe som helst å si for oppgangen helt frem til Corona-nedturen.
 11. Nei, det jeg skrev er på ingen måte «litt feil», selv om det ser slik ut som følge av sitatfusk fra din side. Du lot være å ta med ordet «rundt», som var i forkant av det du siterte. Årsaken til at jeg skrev «rundt» var nettopp av de grunner du nevner (hvorfor skulle jeg ellers presisere at det ikke var snakk om eksakt 1000 kroner?), som jeg mente var av såpass liten betydning i dette tilfellet at detaljer om hva som skjer ved månedlig kapitalisering kunne sløyfes i denne sammenhengen. Det spiller jo ingen praktisk rolle for det jeg skulle frem til, ei heller har det betydning for TS, som du jo også konkluderer med til slutt.
 12. Finansportalen har vel en grei oversikt. Men for nysgjerrighets skyld: hvorfor er det viktig med månedlig kapitalisering fremfor årlig? Skal ha bra mye innskudd for at det skal bety noe nevneverdig, og har man god råd spiller vel slikt liten rolle. Eksempel: har man 600.000 på konto og renten er 2 %, så er det altså snakk om 12.000 kr i årlig rente før skatt, og det å få rundt 1000 kr i mnd tilgjengelig kontra 12.000 i ett jafs ved årsskiftet burde ikke ha den største betydning. Men hva vet jeg, du kan jo ha dine grunner for hvorfor dette er viktig.
 13. Det som skjer nå vil gi gode kjøpsmuligheter, akkurat som for 11-11,5 år siden.
 14. Hegnar er generelt pessimist. Husker godt da jeg for 11 år siden kjøpte en del Telenor-aksjer, og hørte kort tid etter Hegnar si at det på ingen måte var noen automatikk i at den aksjen kom til å mangedoble seg om noen år. Neida. For meg var det temmelig selvsagt, konkurs var eneste alternativ, og det var aldri realistisk for Telenor.
 15. Det meste du skriver stemmer, men ikke det med hva som skjer når du slutter. Du får ikke pengene når du slutter, men fra du er 62 år kan du begynne å ta ut pensjon. Minimum utbetalingstid er 10 år, men man må minst ha det til man er 77. Dvs. fra 67-77 er minimum, og starter man utbetaling som 62-åring må man altså ha minst 15 års utbetaling. Du får altså på ingen måte alt sammen straks du er pensjonist. Noe triks med jobbing de siste årene er det altså ikke, men man kan jobbe videre og legge til innskudd etter man er 62, selv om man tar ut pensjon fra 62.
×
×
 • Create New...