Gå til innhold

Rett på annen stønad når man går på uføretrygd?


Gjest dc152...4c4

Anbefalte innlegg

Gjest dc152...4c4

Har et familiemedlem som er rammet av flere sykdommer som har rammet helsen hans hardt. Han er ikke i stand til å jobbe, verken med noe fysisk eller annet arbeid ala kontorjobb. Han skal derfor snart søke om å bli ufør. Han har gått på AAP i flere år. I den sammenheng vil han fortsatt få like lite utbetalt hos NAV (66% av tidligere lønn når han var i arbeid), som skal gå til å dekke utgiftene hans som huslån, forsikringer, studielån og penger til livsopphold. Han får 17.000 kr netto utbetalt hver måned men sitter igjen med 1000 kr å leve på resten av måneden når regninger er betalt. Dette skal gå til mat, husholdningsartikler, diesel, klær og det som følger med. Han og kjæresten har en kid sammen, så det er veldig dumt at de ikke har råd til middager mer enn 2 gang i uka.

 

Så er spørsmålet, kan han ha rett på økonomisk stønad eller en annen form for sosial hjelp? Han har kuttet utgiftene der det kan, men lånene og forsikringene er ting som må betales. Kan man få sosial stønad (eller noe annet) selv om man går på uføretrygd?

Anonymous poster hash: dc152...4c4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den eneste støtten man kan få på toppen av uføretrygd er bostøtte fra Husbanken. Men enkelte som får uføretrygd får ikke det heller om de feks har ung ufør og får over den grensen som Husbanken har for å gi bostøtte. Ellers er det å selge huset og kjøpe et mindre/billigere hus, eventuelt leie istedenfor å eie? Men det er andre på forumet som kan mer om dette enn meg og som kan gi tips om mer økonomisk stabilitet.

Edit: og barnetillegg/barnetrygd hjelper jo også. Det blir litt trist at barna skal lide pga trang økonomi.

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...