Gå til innhold

Nytt bilde av PlayStation 5-kontrolleren har lekket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
18 hours ago, Guybrush 3pwood said:

Takk og pris at det ikke er store endringer. Den er perfekt som den er.

D-pad på DS4 er ubrukelig. Ikke nøyaktig nok for høyt nivå og speedruns. Noen ganger når man trykker opp/ned får man registrert sidelengs samtidig så og det samme for når man trykker side, altså at man får registrert opp ned. Det er når man går fra å trykke opp/ned til så å trykke side eller når man trykker side for så å trykke opp/ned. Duger stort sett bare til gamle spill hvor man har frem, tilbake på D-pad og hopp og skyt på knappene. Da jeg skulle spille en Tetris-klone måtte jeg remappe den ene triggeren til ned fordi at hvis man brukte ned på D-pad så kunne man risikere at brikken gikk diagonalt og da har man tapt. Når man konkurerer så er det ferdighetene til utøveren som skal måles, ikke at utstyret ikke holder mål.

Har et halvt dusin DS4-kontrollere kjøpt med mellomrom i tid så det er ikke et isolert tilfelle. Samme elendigheten på alle. Det går an å modifisere D-pad men det er noen hundrelapper i deler og porto. Med det nye tollgebyret blir det nok 6-700 kr for noen små plastdingser.

Jeg er gått over til 8BitDo SN30 Pro+ og DS4 er pakket bort.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Det kommer nok an på hva man spiller. Ikke alle spill som er like følsomme. Det verste er nok slossespill hvor moves krever korrekt innput. Det som er å utsette på DS4 er D-pad og at det er skranglete/lealøs konstruksjon slik at det knirker og gir etter for bevegelse. Det er mye bra med DS4 men ikke alle egenskapene er bra nok for en markedsledende konsoll.

Det beste for D-paden på DS4 er den modden som gjør at alle 4 knappene blir separate. Det finnes verre tilfeller enn DS4, spesielt de kontrollerene som registrerer i to retninger hvis man trykker "for hardt" som egentlig ikke er hardt i det hele tatt. Altså at de registerer feil input på brøkdelen av vanlige trykk.

Det blir omtrent som når man får noe "stuck" mellom tastene på stastaturet slik at når man presser S i "WASD" så går også D ned. Da fjerner man det som sitter fast mellom tastene, man fortsetter ikke å spille og håper på det beste. Funker ikke D-paden optimalt så sliter man.

Alt som skal til er at Sony justerer designet slik at det er tilnærmet umulig å få sidelengs input når man trykker rett ned og tilsvarende for andre retninger. D-pad har eksistert i 38 år, det er ingen unnskyldning for dumme svakheter etter så lang tid. PlayStation har hatt mange generasjoner til å justere sin D-pad siden 1994.

Gamepaden og for enkelte mus/tastatur er det viktigste når man skal spille.  Bare glem å øke ytelsen på maskinvaren før kontrolleren virker optimalt.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Designet på konsollen er jo noe blæ... Lurer på om det kun er designet på utviklerkonsollene og at selve konsollen blir anderledes? Håper isåfall det.. 

Kommer nok til å bruke min PS4 i tiden framover.. Er ikke noe vits for meg å bruke konsoll når jeg har en brukbar PC.. Bruker så og si ikke PS4 i det hele tatt... Kun til serier og filmer. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...