Gå til innhold

Neste generasjon desktop fra Intel, Antatt slipp dato?


AndersT2

Anbefalte innlegg

Noen som har hørt noe om når Intel planlegger å slippe neste generasjon CPUer?

 

Tenker å oppgradere HTPCen pga. hovedkortet lager den del ulyder i høyttalerne.

Den funker fint ellers, selv om den er noen går gammel (i5-4690K).

 

Tenkte å vente til neste generasjon i5 CPUer.

 

Kikket på AMD også, men skal bytte til ett mini-ITX hovedkort for å ta mindre plass, og der må jeg opp på X570 for å være sikker på å ikke måtte kjøpe en ekstra CPU kun for å oppdatere bios, da jeg ikke finner noen B450 eller X470 med Bios Flashback i Mini-ITX format.

 

Hadde gått for 3600 fra dem hvis jeg hadde funnet riktig hovedkort. (2stk m.2+4 S-ATA-utganger)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jo Intel hatt 2 "generasjoner" med desktop CPU'er på Z370 og Z390 chipset, samt samme sokkel siden Z170. At neste "generasjon" Intel CPU'er vil kreve nytt chipset er ganske sannsynlig, og ikke usannsynlig ny sokkel også. Uansett er det stor sannsynlighet for at du uansett må vente på mini-ITX hovedkort til de nye Intel CPU'ene når de kommer. Når tid det blir er vel ikke kjent, kanskje på vårparten neste år? Jeg har ikke sett så mange spekulasjoner siden ingen bryr seg om Intel lenger. ;)

 

Neste gen i5 er ble vel nettopp lekket/spekulert i at kom til å ha HT? Så da mest sannsynlig en litt rafinert 8700K... Som jo allerede er på markedet. :p Mitt tips sånn sett ville vel da vært nettopp det; en 8700K, eventuelt non-K som jo er svært energieffektiv, og slik sett passer fint til SFF/HTPC. Power kjører DnB kampanje igjen, og da kan du se om du får med 20% Gigabyte Aorus Z390 I Pro Wifi til en grei pris?

 

Når alt det er sagt, så finnes det et alternativ for Ryzen 3000 serie CPU'er som Komplett chat fortalte meg; om du kjøper et hovedkort som blir levert med BIOS som ikke støtter 3000 serie CPU, men det finnes oppdatert BIOS på produsentens webside, så kan du sende HK i retur til Komplett, og så flasher de BIOS gratis. Litt tungvindt, og litt vanskelig å forstå hvorfor man ikke kan bestille med pre-flashet BIOS. Men det er nå uansett et alternativ.

Ellers kan man jo "låne" en kompatibel CPU (altså kjøpe den, og så returnere den på åpent kjøp) og flashe HK selv med den, og så returnere "låne" CPU'en til Komplett.

 

Da har man jo straks en del greie alternativer. :)

 

Med 20% rabatt på Power er man jo forøvrig nede i nesten 2000 Kr for dette X570 hovedkortet.

Endret av Gabri3L
Lenke til kommentar

Takk for svar

 

Hadde tenkt å holde prisen på rundt 4000,- for HKog CPU + SFX PSU og kjøler ved siden av, resten av komponentene jeg trenger har jeg.

Har ikke dårlig tid, så gjør ikke noe å vente.

 

Enig at det er rart Komplett ikke pre-flasher hvis man spør om det, må jo koste mer i frakt, og spesielt hvis man tar åpent kjøp versjonen. (Liker ikke å gjøre det på den måten egentlig).

 

vet man på Power for å få 205 må benytte DNB mastercard, klippet mitt hver gang det kommer i posten. Greier meg fint uten.

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...