Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Honda CR-v vs. Outlander


Anbefalte innlegg

Hei. 

 

Blir veldig generelt spørsmål dette - men har kommet i en situasjon hvor jeg må ha en nyere bil. Med småbarn samt oppussing så er jeg ikke så gira på noe veldig nytt nå, tenker at jeg kan kjøpe noe jeg kan ha midlertidig et par år. 

 

Har lenge vurdert en brukt outlander, 2010-2012 ca. Veldig kjekk både i forhold til innkjøp av oppussingsmaterialet såvel som tur på hytta. Ulempen er at 99 % av de som ligger ute på finn er diesel, og at 90 % av kjøreturene mine er 2-3 km. Jobb/Barnehage/Byggern ligger maks 2 km unna. Vil dette bli et problem for en diesel motor, altså at vi primært kjører mye korte turer?

 

Det har dukket opp et alternativ, nemlig en Honda CR-v 2011. Bensin, manual. Kjenning av en kjenning. Den er visst veldig godt tatt vare på. 

 

Noen som har lyst til å mene og synse litt sammen med meg? Har outlanderen merkbart større bagasjerom, noe som er litt viktig for oss? Vil det bli et problem med diesel motor dersom vi kjører veldig mye kort? Har dobbel garasje, men den er full av alt mulig annet - så bilen blir stående ute iallefall denne vinteren. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Reell refleksjon før kjøp, kudos! Ja, med 90% småkjøring VIL du få trøbbel med dieselmotor. Jeg vil si at det er minst 90% sjans for at du får EGR-problemer i løpet av de første 12mnd, og med et sånt bruksmønster er det rett og slett selvforskyldt. Som du har fått med deg er ikke diesel egnet for småkjøring, og 90% av gevinsten i form av lavt forbruk vil ikke være relevant med dette bruksmønsteret. Jeg ville helt klart gått for bensinmotor her. Manuellgir er kanskje ikke så behagelig å kjøre med, men enda er det absolutt totalt overlegent med tanke på driftssikkerhet og vedlikeholdsøkonomi. 
Hondaen har trolig en fordel med tanke på lakk - Mitsubishi har fryktelig tynn og sårbar lakk, de får veldig fort betydelig med steinsprutskader på panser og fremre del av tak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med så mye småkjøring ville jeg vurdert en Outlander PHEV dersom jeg hadde lademulighet. Da vil du få svært lave driftsutgifter for småturene dine. Småkjøring med kald motor koster deg fort 15-20 kr pr mil (bensin/diesel med kald motor og tomgangskjøring trenger gjerne over 1 liter pr mil), mens kjøring på hjemmeladet strøm med PHEV koster deg under 2 kr pr mil.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Takk for svar så langt. Det blir nok en PHEV etterhvert, men akkurat nå så er det drenering og oppussing som står på planen, så må finne noe som koster litt mindre og nøye meg med det et par år frem i tid. Ser at en greit ustyrt PHEV  fra 2015 som har gått rundt 100k ligger på rundt 250k og oppover. Det er egentlig ingen pris for en slik bil, men - må bli noe midlertidig enn så lenge. 

Lenke til kommentar

Har man unger så forstår jeg. Jeg er barnløs og singel, så da greier jeg meg fint med en sykkel med henger.

 

Barn og tilgang til hytte på fjellet endrer mye. Hadde det ikke vært for hytte turene så hadde vi kanskje klart oss helt fint med en brukt Nissan Leaf. Ser at 1.gen går veldig billig nå, hadde fungert fint 2-3 år frem i tid. 

 

Jo mer man har jo mer styr er det :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...