Jump to content
allak

Tung optikk med stor lysstyrke – snart historisk?

Recommended Posts

Har sett kommentarer på at å kjøpe dyr og tung optikk med stor lysstyrke for å få oppnå liten dybdeskarphet og behagelig bokeh snart er bortkastet, da det kun er snakk om kort tid før dette enkelt kan løses i programvare, og kunstig intelligens som det så fint heter.

 

Samtidig registrerer jeg også at det stadig produserer nye objektiver, som nettopp er store, tunge, dyre, og med stor- største blender. Pøser utstyrsleverandørene på med nye slike produkter vel vitene om at deres nyvinninger snart er dinosaurisk, eller tror dere at slik type tukling i programvare enten ligger langt frem i tid, eller at en ikke vil oppnå i nærheten av samme sluttresultat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Både og, tenker jeg.

 

Såvidt jeg vet, så er det ingen som har fått til dette med kunstig bokeh helt perfekt enda. Det ser stort sett bra ut på en mobilskjerm, men ikke godt nok for en profesjonell fotograf. Inntil noen får til en kunstig, perfekt bokeh, så er det jo en marked for disse linsene. 

 

Og inntil Sony kom på banen, så var da kameraprodusentene temmelig gammeldags. Og de er da fortsatt temmelig gammeldags.

Jeg har et flunkende nytt Canon R. Den medfølgende appen kan kun forhåndsvise og overføre jpeg-bildene, og ikke (4k?) video eller raw. På andre siden har du frivillige som lager software mye bedre, f.eks magic lantern. Det viser hvor liten innsats Canon legger i software og nye features.

Share this post


Link to post

Merker at jeg irriterer meg over tanken på at fake bokeh snart kommer til å bli såpass bra at man ikke kan avsløre at den er fake. Og jeg har ikke engang spesielt lyssterk optikk...

Share this post


Link to post

Jeg kommer til å vegre meg for å kjøpe Canon-utstyr, ser at det merket blir nevnt. Jeg er ikke noen fotograf, men som forbruker som har prøvd noen få modeller av det ene og det andre, spesiellt i det rimelige leiet, synes da ikke så mye om Canon. Nå har jeg ikke kunnskaper særlig og har noen år hull både før og etter en har eid Canon selv.

Share this post


Link to post

Vi får se hvor lang tid dette eventuelt tar. Det at de kan klare å få til bokeh som ser bra ut på en mobilskjerm trenger ikke å bety at de klarer å få det til (innen en rimelig tidshorisont) på skarpere kamera.

 

Den siste prosenten finpuss tar ofte 99% av tida, og maskinlæring sliter ofte med å oppnå bedre nøyaktighet, som man ville trenge i dette tilfellet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...