Jump to content
Håvard Hofstad Ruud

ANMELDELSE: Super Mario Maker 2

Recommended Posts

Bra anmeldelse, men er noen flere ting å pirke på jeg syne ser litt viktig. For det første er hovedmenyen her for mange å lage egne brett, men vi kan kun laste opp 32 brett i skrivende stund. Dette er ekstremt lite. Mange lager minst et brett om dagen, og da er kvoten brukt opp på en måneds tid.

 

For det andre er amiibo-kostymene borte. I stedet kan vi velge å spille som Mario, Luigi, Toad eller Toadette i solo. Peach glimrer med sitt fravær av en eller annen grunn, til tross for at hun for en gangs skyld ikke er kidnappet. Historien dreier seg om å bygge opp slottet hennes, og Endless Mode har ikke noen slutt, og dermed ingen Peach å redde. Så hvorfor er hun ikke spillbar? Alle fire som faktisk er spillbare oppfører seg identisk, så kan kanskje være noe der.

 

På toppen av det hele kan man ikke velge hvem man vil spille som online. Litt merkelig valg, men ikke en stor sak for de fleste.

 

Å lage brett er morsomt, men siden Switch kan brukes på TV og ikke har stylus kan det være litt vel komplisert til tider. En stylus kan riktignok kjøpes seperat, og å bruke en finger fungerer som regel fint. Men er uansett mer kronglete enn på Wii U, siden denne var bygd rundt en touchskjerm.

 

Og så har vi jo så klart det vanlige rotet med å faktisk finne brett. Jeg ser anmelder har laget sine, men for å finne dem må man taste inn en kronglete level-kode. Hvorfor kan jeg ikke bare søke på navnet på skaperen eller brettet? Det er for dårlig i 2019, Nintendo. I et spill basert på å lage egne brett burde dette ikke ha vært et problem i Wii U-versjonen, og slettes ikke i oppfølgeren.

 

Men alt dette er bare pirking. Spillet i seg selv er knallbra, enten man spiller eller lager ting. Er bare så irriterende at et spill er så nært perfekt, men har så mange små irritasjonsmomenter å ergre seg over.

Share this post


Link to post

Er enig at det er veldig rart at man ikke kan søke etter ord i tittel/beskrivelse av baner. Multiplayeren var også helt ræv med den laggingen.

 

Det jeg misliker minst er at 3D world-stilen ikke har nok kjøtt på beinet: man kan ikke stable fiender oppå hverandre, og man kan ikke dekorere baner med forskjellige semisolide plattformer. De andre fire spill-stilene har tre typer semisolide plattformer for hvert tema (totalt ti), for totalt 120 ulike semisolide. 3D world har kun en, og den er et netting-gjerde, som ikke ser spesielt fint ut og derfor ikke kan brukes til å gjøre banen mer interessant å se på.

 

Synes også det er litt rart at man ikke kan konkurrere og high-score i banene, da spillet kun viser hvem som har den raskeste tiden. Score har ingen funksjon i det heletatt.

Share this post


Link to post
Annonse

Ser ut som at Nintendo gjør så mye halvveis om dagen, dette er nesten på høyde med Super Mario Party i slett arbeid.

 

8/10 er en ekstrem generøs karakter, med tanke på alt potensialet et slikt spill har, og hvor mye som faktisk er dårlig i spillet.

Share this post


Link to post

Nå er vel Super Mario Party som regel regnet som et av de beste Mario Party-spillene på mange år, og har fått god mottakelse over hele fjøla?

Share this post


Link to post

Nå er vel Super Mario Party som regel regnet som et av de beste Mario Party-spillene på mange år, og har fått god mottakelse over hele fjøla?

 

Det kan så være, men det er mangelfult når det kommer til innhold med bare fire brett som man raskt går lei av. Hadde 50 timer i det riktignok, men savnet fort mer innhold. Opplever ofte at man får samme mini-game i en runde som også er ganske kjipt.

 

Litt frustrerende å se på at Mario Tennis til stadighet fikk gratis innhold men Super Mario Party fikk vel aldri en patch i det hele tatt.

 

Rart, mtp at SMP solgte bedre enn tennisspillet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...