Gå til innhold

Kristne og Jødedommen


Anbefalte innlegg

On 11/22/2019 at 1:05 PM, Mudmann said:

"Jøder kalles jøder pga. religion" er vel ikke helt korrekt.

En jøde er alle som er født av en jødisk mor,eller har gjennomgått omvendelse ihht. "halahah",jødisk lov.

En kan da f.eks være ateist men samtidig jøde.

 



 

De som kalles for jøder i dag er jøder kun fordi de følger religionen jødedommen, de fleste av dem er khazarer som konverterte kollektivt til jødedommen i år 740. Drt er også andre folk av alle raser,hudfarger og fasonger blant dem som har konvertert senere.Noen av dem som har konvertert i løpet av de siste årene er Donald Trumps datter og Donald Trump selv.

Ordet jøde ble opprinnelig brukt internt av Israels stammer som en betegnelse på de som var av Judah stamme. På Jesu tid ble ordet brukt på dem som bodde i judea, mens det i dag er betegnelse på dem som følger jødedommen og dens lære.

 

Kommunismen er jødisk og en "jødedom for ateister" Så det er nok mulig å være jøde og ateist. Men ingen kan feks være jøde og kristen, eller jøde og muslim.

http://www.chuckmaultsby.net/id108.html

http://www.truthfromgod.com/articles/jews_created_communism.html

De som kaller seg for jøder i dag er også nevnt i revelation i Bibelen som falske jøder.

I know thy works, and tribulation, and poverty, (but thou art rich) and I know the blasphemy of them which say they are Jews, and are not, but are the synagogue of Satan.
COMMUNISM+%253D+JUDAISM+-+%2527soul+of+j
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gammel Nok skrev (1 time siden):

De som kalles for jøder i dag er jøder kun fordi de følger religionen jødedommen, de fleste av dem er khazarer som konverterte kollektivt til jødedommen i år 740.

Har du noen seriøse referanser angående dette? SNL sier:

Det har også vært fremsatt teorier om at en stor del av den østeuropeiske jødiske befolkningen nedstammer fra khazarene, men det er ikke gjort arkeologiske funn som styrker denne teorien. En omfattende DNA-undersøkelse i 2014 hos Ashkenazi-jøder fant heller ingen bevis på DNA-genom fra Khazar hos Ashkenazi-jøder. Det undersøkelsen derimot viste var at Ashkenazi-jøder har felles DNA med de sefardiske jødene.

Det du hevder finner jeg også ved å google, men da gjerne på svært så alternative sider  som ikke ser ut til å bry seg alt for mye med troverdige kilder. Mulig du har noen som motbeviser det SNL sier dog.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
On 8/4/2019 at 6:00 PM, Lizette said:

 

Bibelen forteller om et folk som forkastet sin gud, om rivingen av det første tempelet som følge av dette. Gud fikk Babylons konge, Nebukadnesar og Kaldeerne til å gjøre det og Jødene ble sendt i landflyktighet. Dette skyldes ondskap og paktsbrudd. (2.kong 2,27) - (Jer 11.1) Det første tempelet ble organisert fra kongen av Tyrus (Den falne kjerub Esekiel 28,12)

 

Det andre tempelet ble bygget av kong Kyros og ratifisert av Dareios den store, begge konger av Persia (Babylon og kaldeerriket)

 

Jesus symboliserer rivingen av det andre tempelet.

  

Lignelsene om kongssønnens bryllup handler etter min mening om dette. Der tales det om at kongen sendte ut sin hær og brente byen til dem som hadde drept utsendingene hans. (Matt 22,7), og er sannsynligvis en henspeiling på romernes erobring av Jerusalem I år 70. Byen og tempelet ble brent ned til grunnen.

 

Også lignelsen om vinbøndene og arvingen handler om dette.

 

- Hva skal nå vingårdens herre gjøre? Han skal komme og gjøre ende på vinbøndene og overlate vingården til andre. (Mark 12.1)

 

Der har vi arvingen. Kom, la oss slå ham i hjel, så blir arven vår.’ Mark 12,7

 

Riket ble så gitt til følgerne av Jesus, av sannheten, og det gjelder også de jøder og israelere som vender om. (Rom 11,5)

 

Begge tempelene var hus for blodoffer og etter min mening groteske ritualer, og de var steder for handel, prostitusjon og mye annet man ikke forbinder med religiøsitet.

 

Se også Daniel 9...

 

Du skal vite og forstå: Fra ordet gikk ut om at Jerusalem skal gjenreises og bygges opp igjen, og til det kommer en som er salvet, en fyrste, skal det gå sju uker, og i sekstito uker skal byen stå gjenreist og gjenoppbygd, med gater og vollgraver. Men det skal være en tid full av trengsler. Etter de sekstito ukene skal den salvede ryddes av veien og bli borte.

        

          Byen og helligdommen skal legges øde

          av hæren til en fyrste som kommer.

          Han skal ende sine dager i en flom.

          Ødeleggelsen som er fastsatt,

          skal vare til krigen er slutt.

          

    27 I én uke skal han stadfeste en pakt med de mange,

          etter en halv uke gjør han slutt

          på slaktoffer og grødeoffer.

          På motbydelighetens vinger

          kommer han som ødelegger,

          helt til utslettelsen som er fastsatt,

          strømmer ned over ødeleggeren selv.» (Dan 9)

 

Jerusalem, Jerusalem, du som slår profetene i hjel og steiner dem som er sendt til deg! Hvor ofte ville jeg ikke samle barna dine som en høne samler kyllingene under vingene sine. Men dere ville ikke. Så hør: Huset deres blir forlatt og legges øde! For jeg sier dere: Fra nå av skal dere ikke se meg før dere sier: ‘ Velsignet er han som kommer i Herrens navn!’»Jerusalem, Jerusalem, du som slår profetene i hjel og steiner dem som er sendt til deg! (Matt 23,37)

 

Dette går igjen i hele bibelen. Se på Josef, han som førstefødselsretten tilhørte og som skulle være de ellve brødrenes leder og det falt ikke i god smak så de bestemte seg for å drepe ham. Det endte med at Juda foreslo at de skulle selge han til Farao for 20 sølvpenger. Hele historien har fellestrekk til den om Jesus som konge og hyrde. Jesus ble solgt for 30 sølvpenger.

 

Jødenes eneste håp er å vende seg til ”Ham som er gjennomstunget” (Åpenbaringen 1:7)

 

Jesus symboliserer derfor en ny pakt, et nytt folk og et nytt tempel. Det er dette det nye testamentet handler om. Hva er et testamente?

Jesus ikke bare symboliserer det nye tempel, han er det nye tempel, Gud bor i ham og ikke i det gamle templet på Tempelplassen i Jerusalem. Det som vil møte Gud, kan møte Gud i personen Jesus Kristus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...