Gå til innhold

Forbrukslånssøknad, kredittkort?


Anbefalte innlegg

Status varig ufør med minstepensjon

 

Forsøker å få kredittkort hos Dnb

 

Får avslag på tross av at jeg har justert ned mine totale kredittrammer med 10 tusen, og fått inn 40 tusen ned på boligkreditt

 

De kommer med begrunnelsen at det bunner i en helhetsvurdering, og at de ikke kan finne noen enkelt årsak. Hva kan dette svaret bety: At jeg ikke er kredittverdig noensinne? Bør jeg klamre meg til resterende kredittrammer som jeg har i andre banker og la være å prøve å senke dem ytterligere, fordi jeg simpelthen ikke vil få ny forbrukskreditt av noen, noensinne? Er man blitt annenrangs borger?

 

Jeg har nesten 60 tusen i kredittrammer, og har hatt nesten 70 tusen forut for ny søknad.

 

Jeg ønsker del i rabattgodene i enkelte nettbutikker som Dnb er så gode på, ellers så hadde jeg egentlig ikke villet ha noen nye kredittkort, da jeg har tilstrekkelig kreditter i fra før.

 

Noen råd dere kan gi meg, hva som helst av råd?

 

Jeg har begynt å ordne opp litt i økonomien for å tilpasse meg et liv som ufør. Og opplever dette her med Dnb.

 

Jeg burde ha over 1,1 millioner i totale lånemuligheter, men får ikke et kr 10 tusen kredittkort på tross av at jeg ligger nesten kr 250 tusen under det maksimale lånenivået tatt lån på leilighet inn i betraktning. Er det rart jeg klør meg litt i hode?  :hm:



Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Status varig ufør med minstepensjon Forsøker å få kredittkort hos Dnb Får avslag på tross av at jeg har justert ned mine totale kredittrammer med 10 tusen, og fått inn 40 tusen ned på boligkreditt De kommer med begrunnelsen at det bunner i en helhetsvurdering, og at de ikke kan finne noen enkelt årsak. Hva kan dette svaret bety: At jeg ikke er kredittverdig noensinne? Bør jeg klamre meg til resterende kredittrammer som jeg har i andre banker og la være å prøve å senke dem ytterligere, fordi jeg simpelthen ikke vil få ny forbrukskreditt av noen, noensinne? Er man blitt annenrangs borger? Jeg har nesten 60 tusen i kredittrammer, og har hatt nesten 70 tusen forut for ny søknad. Jeg ønsker del i rabattgodene i enkelte nettbutikker som Dnb er så gode på, ellers så hadde jeg egentlig ikke villet ha noen nye kredittkort, da jeg har tilstrekkelig kreditter i fra før. Noen råd dere kan gi meg, hva som helst av råd? Jeg har begynt å ordne opp litt i økonomien for å tilpasse meg et liv som ufør. Og opplever dette her med Dnb. Jeg burde ha over 1,1 millioner i totale lånemuligheter, men får ikke et kr 10 tusen kredittkort på tross av at jeg ligger nesten kr 250 tusen under det maksimale lånenivået tatt lån på leilighet inn i betraktning. Er det rart jeg klør meg litt i hode?  :hm:Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9

Vanligvis så gjøres det en kredittvurdering, som du skal få et brev i posten om at du har blitt kredittsjekket. Om du har søkt digitalt, så ville jeg prøve via din lokale bank ( eller omvendt). Om man har fått anmerkninger, så kan du klage på det.

Du har uansett krav på en ordentlig begrunnelse for avslag. Det siste du kan gjøre er å få en ytterlige kredittbegrensning.

Uansett så anbefaler jeg dialog med en fysisk person i banken. Siste utvei er vel at noen må være garantis, men jeg vet ikke om det er mulig ifht.krdittkort.

Lenke til kommentar

Med et gjeldsregister som er i ferd med å ferdigstilles kan det tenkes at DNB har snappet opp at du har 60'000 i kredittramme fra før, og at de med en total evaluering har funnet ut at du ikke har kapasitet til å betjene mer. 

Føringer fra Finanstilsynet er at banker skal bli mer ansvarlige, og det virker som om DNB følger dette pålegget. 

 

Kanskje du må slette dine andre kredittfasiliteter for å få gjennom søknaden?

Lenke til kommentar

Jeg har skummet igjennom følgende artikkel

 

https://www.nettavisen.no/forbruksl%C3%A5n/nye-krav-til-tilbydere-av-forbrukslan/

 

Og finner da dette med 5x føringen som er innført. Da er jeg jo på 1,1 millioner og noen tusen over der i betjeningsdyktighet (betjeningsudyktighet). Det er jo ingen enkel operasjon å sitte med gjeld, og det er jo noe jeg ønsker helst mindre og mindre av så langt jeg kan få dette til.

 

Jeg har kun 5 tusen i brukt forbruksgjeld i øyeblikket. 5 tusen igjen på skatten og litt andre pengekilder har hjulpet meg på dette. Så jeg har rom for å justere ned kredittrammer. Men, jeg ønsker å bevare de kontokreditter i sitt fulle som har best rentevilkår naturligvis. Så det vil nødvendigvis kappes først og fremst på kredittkort.

 

Dessuten så har jeg 5 tusen sparte midler på et kredittkort utenom, fordi jeg har et fast årlig trekk liggende der. Så jeg har tilrettelagt litt smart i mot det å nesten kunne glemme bort dette årlige trekket. Ihvertfall så skal det ikke få dra meg ned i minus før om 3 år dersom jeg strekker strikken og lar være å sette inn penger der.

 

Men, det vanskelige er det å vite hvordan skoen trykker. Hvorfor jeg konkret får avslaget. Altså hvor mye mer jeg må kappe på kredittkortet jeg betjener i dag for å kunne få 10 tusen i kreditt hos Dnb.



Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9
Lenke til kommentar

Har forsøkt å vise til positive tall i kontoutskrifter. Men det måles ikke på er tilbakemeldingen. De kan heller ikke sette fingeren på hva det er som hindrer en innvilgelse. Alt jeg får oppgitt er at jeg må evt. forsøke å søke på ny. Og skal man liksom gidde å streve mere med det da?

 

Hvor mye kredittramme skal jeg bli av med tror dere for at det skal gå? Jeg har vel ikke noen spesiellt negative anmerkninger heller. Men jeg har ikke sjekket dette pkt. ut enda. Kanskje jeg burde, på tross av at jeg ikke tror det ligger noe mislighold på meg. Kunne jo evt. være ID-tyveri da?



Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9
Lenke til kommentar

Har forsøkt å vise til positive tall i kontoutskrifter. Men det måles ikke på er tilbakemeldingen. De kan heller ikke sette fingeren på hva det er som hindrer en innvilgelse. Alt jeg får oppgitt er at jeg må evt. forsøke å søke på ny. Og skal man liksom gidde å streve mere med det da? Hvor mye kredittramme skal jeg bli av med tror dere for at det skal gå? Jeg har vel ikke noen spesiellt negative anmerkninger heller. Men jeg har ikke sjekket dette pkt. ut enda. Kanskje jeg burde, på tross av at jeg ikke tror det ligger noe mislighold på meg. Kunne jo evt. være ID-tyveri da? Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9

Uansett så er konstruktiv dialog med en fysisk person i banken å foretrekke. Hver situasjon er annerledes, og om det er foretatt en totalvurdering som ligger til grunn for avslag, bør de kunne angi hva som skal til at du får innvilget en kreditt og størrelsen på den. Lykke til.

Lenke til kommentar

Sjekket et gjenpartsbrev fra noen som gjorde en kredittsjekk på meg på mobilabonnement. Logget meg inn hos Bisnode og fikk i oktober 2018 en score på 64 av 100. Dette kan ha bedret seg i løpet av 2019. Men det skal de selvsagt ha betalt for å opplyse om.

 

Kunne jo byttet mobiloperatør da igjen og fått det gratis på den måten i form av gjenpartsbrev  :wee:

 

Ser at gjeldsgrad har sakte gått ned med noen hundrendedeler, men siste informasjon er jo tilbake i 2017. Har da gjeldsgrad I på 1,97 som siste oppførte. Gjeldsgrad II på 0,05

Denne type data er jo litt gresk for meg da, men kanskje noen andre kan tyde det?

Når kommer 2018 inn i registrene hos kredittscoreforetakene?

 

Klarer ikke å finne noen betalingsanmerkninger. Og jeg har ikke merket noen mistenkelige aktiviteter som tilsier ID-tyveri på meg.



Anonymous poster hash: 1c2a9...9a9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...