Gå til innhold

Sony RX 100 4 vs Sony RX 100Va


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg trenger litt hjelp til å bestemme meg for kamera. I utgangspunktet gikk jeg fra me utstyr til kun telefon. Ikke spør hvorfor, men det føltes litt friere for å si det enkelt. Jeg er en utålmodig fotograf som tar bilder på farta ute på tur. For en måned siden kjøpte jeg Canon PowerShot 740 HS, et dedikert zoomkamera i lommeformat.

 

Jeg ble bitt av basillen igjen, og vurderer å gå for et kamera jeg alltid har ønsket meg. Det står mellom Sony RX 100 4 og RX 100 Va.

Prisen er 6200kr for RX 100 4, og med kampanjen til Sony nå (cashback), kommer RX 100 Va på 7000kr.

 

Det er mye penger og jeg vet heller ikke om de vil gi meg mer fotoglede enn Canon kameraet med zoom.jeg er glad i å ta bilder i naturen, og det var utrolig å se bildekvaliteten til PowerShot 740 HS på dette området. Usikker på hva jeg bør velge her, men takker for alle tips ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

………... Det står mellom Sony RX 100 4 og RX 100 Va. ………...

 

Personlig ville jeg betalt 800 ekstra for å få RX100Va fremfor RX100 IV. Du får ikke merkbart bedre bildekvalitet, men du får et raskere kamera med bedre autofokus osv. Høres ikke det fristende ut så kan du like gjerne kjøpe RX100 IV.

 

Nå er jeg ikke sikker på om jeg forstod spørsmålet, men har du allerede et PowerShot 740 HS så vil et av Sony-kameraene gi vesentlig bedre bildekvalitet i dårlig lys. Størrelse/vekt er ganske likt, men Canon satser på stort zoomområde og Sony på et veldig lite. Innenfor zoomområdet til RX100 vil bildekvalitet bli bedre, men trenger du zoomområdet til PowerShot 740 HS så hjelper det ikke med bedre bildekvalitet i den tiendelen (ca) av zoomområdet du får med Sony-kameraene.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Hjertelig takk for svar.

Joda, du forstod spørsmålet, eller, problemstillingen riktig. Ser jo selv etter å ha undersøkt litt at RX 100 Va er et soleklart valg fremfor RX 4. Jeg blandet litt med RX 100 Vi som har fått mer zoom på bekostning av lysstyrke.

 

Det er ikke tvil om at Sony kamerat er bedre enn Canon PowerShot 740 HS. Greia nå er bare å ta en avgjørelse på hva som er viktigst for meg. Synes det var veldig moro med såpass god zoom, og dersom det er noe av det viktigste med kameraet, så er jo ikke Canon kameraet så dumt likevel.

Lenke til kommentar

…..., så er jo ikke Canon kameraet så dumt likevel.

 

RX100 VI er første RX100-kamera jeg er seriøst fristet av. Dårligere lysstyrke, men for meg et mye mer interessant zoomområde. Det er imidlertid veldig individuelt. Sett noen tester som ikke forstår poenget med RX100 VI fordi linsen ikke er like lyssterk som de andre versjonene mens andre er veldig positive - gjelder å finne ut hva som er viktigst for deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jepp.

Bruksområde er jo helt avgjørende for hva man bør velge. Dessverre har ikke Power inne RX100 VI, og de har en DNB kampanje gående nå. Bestille RX100 Va i dag, men lagerstatus sier først slutten av juli. Godt mulig jeg beholder Canon kameraet. NRK skulle gjerne fått brukt de samtidig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...