Gå til innhold

Reiseforsikring som inkluderer leiebil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Litt uklart for meg hva du er ute etter her, men for å ta Europeiske, som er “min” helårs reiseforsikring (betalt gjennom arbeidsgiver, men samme vilkår på dette området også for private, privatpris ved enkelreiser maks 8 uker før en uke hjemme er ca 1650 kr for en person/ca 50 % mer for familie. 

 

Avbestillingskostnader ved forhindret reise pga sykdom/ulykk i nærmeste famile, innkallig til rettsak, krig/terror som utløser frarådning fra UD, epidemi som utløser frarådning fra FHI, og naturkatastrofe som gjør målet utilgjengelig dekkes  (for enkeltperson) 50000 kr totalt pr reise  og med 0 egenandel (for øvrig som tilnærmet alltid hos Europeiske når man har helårs reiseforsikring).  Avbestillinngskostnader som ikke refunderes av “utleier” er omfattet og “utleier” gjelder også leiebil når man skal brukes den selv, helt på linje med biletter og hotell/annet bosted. Forutsetningen er i alle tilfeller at utleier er næringdriende ihht sitt lands lovgivning, ikke privatperson. Forsikringene leiebilselskaper vanligvis kaller PAI og PEP er også dekket unde samme vilkår, hhv ubegrenset og maks 100000 kr pr reise. 

 

Forsikringene som vanligvis kalles CDW/SCDW og TP/THW er ikke dekket av noen helårlig reiseforsikring, heller ikke egenandelene for disse. Enkelte kortselskap tilbyr for visse korttyper  etterfølgende refusjon av av egenandel på visse vilkår jeg ikke kjenner nærmere til, det samme gjør NAF inntil 20000 kr samlet for disse to (+ ALI i USA) dersom man senest en uke før utreise har tegnet medlemsskap med veihjelp (1220 kr om forsikringen skal gjelde en person). Hos NAF regnes en slik bruk som “ett stk veihjelp” og dem kan man ha inntil tre pr år av uten egenandel, fra og med fjerde øker egenandelen med 500 kr pr bruk. . 

 

Forsikringen kalt TPL - noenlunde tilsvarende norsk anvarforsikring - er noormalt uten egenandel. Der den “mot normalt” har egenandel er dette lovregulert i landet og egenandel kan derfor ikke velges bort 

 

Red: Tyrkleif og utelatte ord i setning som gjorde denne uklar. 

Endret av *NORGE*
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...