Gå til innhold

TEST: Xiaomi Mi 9


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har brult telefonen i ca 1 måned nå og kjenner meg ikke helt igjen:

 

- Miui 10 er en nytelse å bruke. Silkemyk brukeropplevelse og gode tilpasningsmuligheter. Jeg kommer sist fra en Android One telefon. Ren Android føles fryktelig gammeldags. Jeg opplever Miui som mye bedre enn både Samsung og LG (bruker begge jevnlig pga jobb)

 

- Jeg har ikke opplevd problemene du beskriver med ytelse, men spiller ikke PUBG, bare Asphalt. Virker uansett snodig gitt mine barns erfaring med PUBG på pocophone som kjører 845 som burde utvikle mer varme.

 

- Når det gjelder kameraet så er dette helt strålende etter siste oppdatering. Kjører man med AI kamera på så blir det strålende resultat på både stor og liten skjerm selv med pek og klikk. Video er rett og slett fantastisk og vesentlig bedre enn på Huawei. Kameraet ligger litt bak Huawei i mørket, men tar gode og naturlige bilder til det blir ekstremt mørkt. Der er Huawei i en egen liga, men for spesielt interesserte. Jeg mener etter sammenligning med siste til Samsung og LG at den er bedre enn begge disse.

 

Underlig at det ikke er en 10/10 til prisen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

@jonste

 

a) Men MIUI har sett likt ut siden opprinnelige Mi Mix for tre år siden, samtidig som det har skjedd mye med konkurrentene. Noe av det viktigste er opprydning i antall valg - færre, for både Huawei og Samsung. Og flytting ned på skjermen i OneUI.

 

b) SD845 er en god mobilprosessor som yter fint hvis den får god kjøling og god programvare. Det er litt av "problemet" med Mi9 - hva er en SD855 godt for hvis den ikke yter bedre i praksis? Hvis vi ser på ytelsen du kan forvente fra Fortnite er vi nede på Snapdragon 821 før Epic sier man bare skal få 20 fps.

 

Dette er en telefon som i stor grad selges på lovnader om siste maskinvare - da må man få noe igjen for det utover gode ytelsestester. Du trenger ikke en SD855 for å gi en ålreit brukeropplevelse. Og da kunne du fått andre ting i stedet - for eksempel bedre kamera eller vanntetthet.

 

c) Kamerafronten er og blir prioriteringer. Ja den er god på video - men stillbildene gir seg forholdsvis tidlig sammenliknet med telefonene den inviterer til sammenlikning med. Det er ikke dårlig for prisklassen, men det er magert om du skal se den mot "ekte" toppmodeller.

 

@rnvolvo: Det er mange som gjør den typen tester som du viser til. Jeg antar det er snakk om Nick Brazer-testen på tuben. Men det er basically en ren stresstest som vil gi ulike vinnere avhengig av hvordan du utformer den og hva du gjør. En ting som er tydelig borte fra de fleste slike tester er standby og påvirkningen til mobildekning og andre forhold i det daglige. Når en Mi 9 i den ene lommen gir 10-15 prosent igjen på slutten av en lang dag, mens en P30 Pro har 40-50 prosent igjen og holder ut neste dag også er det grunnlaget for påstanden.

 

Men gitt de ulike prosessoroptimaliseringene kan du omtrent utforme en slik test til å gi den vinneren du vil. For å tydeliggjøre; S10+ har i tidlige tester vart godt og vel forbi 10 timer i liknende tester - og slått Huaweis telefoner. Mens andre tester melder om battery drain og at Huawei er den mest konsekvente på to dagers varighet - som er erfaringen vi har gjort også, med flere av alle merkene i drift.

Lenke til kommentar

@fjarle

 

a)

Her er vel smaken som baken, men jeg bruker svært mange forskjellige mobiler fra ulike fabrikanter pga jobb og har fulgt MIUI siden mi 5. Selv om det har hatt en gjennomgående visuell identitet i likhet med iOS, så har det absolutt ikke stått stille i disse årene. Jeg mener fortsatt det er en langt mer brukervennlig og velsmurt løsning enn de fleste andre deriblant ren Android. Jeg har stor sans for Googles designspråk, men synes ikke etter mange års bruk av nexus, pixel og Android One telefoner at det gir en bedre opplevelse enn flere av merkenes varianter. Snarere er det litt kjedelig og «bare bones». App skuff har jeg aldri likt.

 

b)

Gode poeng, men jeg tror ikke kjøling er det eneste problemet og tipper mye løser seg med optimalisering enten fra Xiaomi eller Epic. (Epic er ikke alltid de raskeste til å optimalisere for ulike prosessorer heller - eller de beste - ref pågående tull med flerkjerne/tråd-optimalisering i Fortnite på ulike plattformer. ) Xiaomi har for øvrig vært gode på komme med forbedringer av ytelse på alle modeller jeg har hatt. De har faktisk blitt raskere i motsetning til særlig Samsungene. I tillegg får du nye funksjoner lenge etter at telefonen var ny, ref en meget brukbar portrettmodus på mi5 i fjor.

 

c)

Hvis du ser bort fra Huawei og kanskje Pixel 3 i utvalgte situasjoner, så skjønner jeg ikke hva du mener her? Jeg lurer faktisk på om enten jeg har vært utrolig heldig med min eller om det er noe galt med den du fikk til test. Jeg har ikke opplevd hverken voldsomme lense-flares slik du fikk spesielt i det ene bildet eller det nesten kunstige resultatet noen av bildene tatt i mørke fikk hos deg. (jeg var nettopp på tur i diverse storbyer og tok mye kveldsbilder i vanskelig lys som ser bra ut også på stor skjerm). Pussig.

 

Det er derimot lett å være enig i at den default vannmerkingen av bildene er ganske dust.

 

Hva gjelder batteri har jeg typisk 40 prosent igjen etter en veldig lang dag med mye foto, litt navigasjon, mye musikk og noen samtaler. Aldri opplevd under 20 til nå. Skulle likevel ønske at den hadde 4000mAh batteri som Redmi 7, men den varer i hvert fall mye lenger enn Mi A2.

Bare Huawei som har skjønt at også flaggskip bør ha bra batterikapasitet.

 

Jeg kan for øvrig skjønne om jeg fremstår som en Xiaomi fanboy, for det har jeg langt på vei blitt gjennom de siste 5 årene i møte med det ene knallproduktet etter det andre. :-)

Endret av jonste
Lenke til kommentar

Forsåvidt enig i mye av det journalisten skriver, egentlig mest skuffet over kameraet uten at det er direkte dårlig. På ingen måte. Men hadde litt høyere forventninger. Det tar flotte bilder i noenlunde ok belysning men svikter litt syns jeg når det virkelig mørkner. Elles så har jeg også registrert at varme er et issue under tung bruk. Forstår ikke helt at batteriet får litt kritikk, med mye bruk så holder min hele dagen + neste formiddag. Da har jeg kanskje 10% nivå. Men så var dette med hvor mye er mye og hvor langt er et tau ? :)

 

Nå fikk jeg telefonen for i underkant av 4000 så jeg må si meg strålende fornøyd med kjøpet. karrakter 9/10 for min del.

Lenke til kommentar

Jeg stusser også over denne testen, ja den har ikke like god batteritid som Huawei p30 pro og kameraytelse i mørke er den så klart langt bak p30 pro. Men ellers er den på høyde med det meste og kamera scorer også meget bra hos dxomark.

 

Man kan også bruke en gcam mod for å få bedre nattbilder (og også bedre dagsbilder i en del tilfeller), for de som vil få ut mer av kameramodulen (dette er dog noe som ikke bør tas med en i en test, siden man skal teste telefonen "slik den er" fra produsent).

 

Jeg skulle også sett større batteri (batteriet er ikke for stort før en telefon føles tung/klumpete ut i lommen :p). Men 3300mAh batteriet gir overraskende god batteritid. Ta f.eks gsmarena sine tester; https://www.gsmarena.com/battery-test.php3

 

Mi 9 (3300mAh): 95 timer

Oneplus 7 pro (4000mAh): 85 timer ved 90hz skjerm, 92 timer ved 60Hz skjerm)

Samsung galaxy s10+ (4100mAh) 91 timer

LG G8 (3500mAh): 79 timer

Huawei p30 PRO (4200mAh): 100 timer

 

Så har dere faktisk testet batteritid, eller har dere bare tenkt 3300mAh, dette er for lite? Den gjør det ofte bedre enn andre telefoner med mye større batteri og samme prosessor, og det er ikke bare hos gsmarena.

 

Ang MIUI skal jeg ikke kommentere noe da dette er en smakssak, jeg syns det er ganske så smidig med de beste standard gestures etter min mening.

 

Ellers kan jeg ikke kommentere på ytelse da jeg kun har Mi 9 SE som er lillebroren med SD712, den er ihvertfall svært smidig i bruk, og jeg klarer fint to dager med mitt bruk på 3000mAh batteriet i den.

 

Hovedkamera på mi 9 SE er samme som Mi 9, og jeg er svært godt fornøyd med bildene. Men det skal sies at sammenlignet med min pocophone f1 med gcam mod er forskjellen minimal ved bruk av standard programvare på mi 9 SE. (pocophone med standard kameraprogramvare er dog ganske "meh").

 

Funfact; Xiaomi mi 9 har markedets raskeste trådløse lading om man bruker xiaomi sin egen trådløse lader som støtter opp til 20W lading - for de som bryr seg om slikt. ;)

Endret av OC-Freak
  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Du kan også kjøpe Mi 9 i kjedelig svart hvis du vil det"

 

- Tullekommentar som går igjen litt for ofte i artiklene dine. Veldig subjektivt, og har null og niks med kvalitet eller ytelse å gjøre.

 

Jeg er selv først og fremst interessert i sorte telefoner. Mange av oss som mener at telefoner skal være sorte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

"Du kan også kjøpe Mi 9 i kjedelig svart hvis du vil det"

- Tullekommentar som går igjen litt for ofte i artiklene dine. Veldig subjektivt, og har null og niks med kvalitet eller ytelse å gjøre.

Jeg er selv først og fremst interessert i sorte telefoner. Mange av oss som mener at telefoner skal være sorte.

Riktig som du sier at folk flest er nesten sykelig opptatt av at telefonen må være svart.

 

Bare enda er eksempel på at vi nordmenn er dørgende kjedelige. Litt farger må da være fint?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Dere som har Mi 9, hvor har dere kjøpt den? Virker som en av dere har importert fra utlandet?

 

Jeg blir så forvirret, finner global versjon, men det virker ikke som om den har skandinavisk språk ut av screenshots av språklista?

 

Var i kontakt med Mi Store i Sverige og de vbekreftet at deres modell hadde skandinavisk språk...

 

Trodde de bare hadde en global software, og ikke flere...?

 

Noen som vet noe mer om dette? Har dere importert global versjon fra Kina/Hong Kong og fått norsk språk på denne?

Lenke til kommentar

Jeg bestiller oftest xiaomi fra aliexpress, hvilken selger varierer etter hvem som har best tilbud. Bare pass på å få global version, ikke "global ROM" da disse mangler støtte for noen nordiske 4G frekvenser.

 

Det er visstnok en forskjell mellom global og global EU (dvs telefoner som selges av nordiske butikker), i form av at global EU ikke har personaliserte ads i enkelte pre-installerte programmer da dette strider mot GDPR. Språkstøtten skal være samme.

 

Xiaomi har dog lovet at ads skal være (bortimot?) borte i MIUI 11, så jeg håper på det siden ads i preinstallerte programmer er største ankepunkt mot xiaomi per i dag. Telefonene er fantastiske ellers, bra kvalitet, bra batteritid, bra kamera, hyppige oppdateringer, mye bra funksjoner i OS/skin, konkurransedyktig priset.

Lenke til kommentar

Jeg bestiller oftest xiaomi fra aliexpress, hvilken selger varierer etter hvem som har best tilbud. Bare pass på å få global version, ikke "global ROM" da disse mangler støtte for noen nordiske 4G frekvenser.

 

Det er visstnok en forskjell mellom global og global EU (dvs telefoner som selges av nordiske butikker), i form av at global EU ikke har personaliserte ads i enkelte pre-installerte programmer da dette strider mot GDPR. Språkstøtten skal være samme.

 

Xiaomi har dog lovet at ads skal være (bortimot?) borte i MIUI 11, så jeg håper på det siden ads i preinstallerte programmer er største ankepunkt mot xiaomi per i dag. Telefonene er fantastiske ellers, bra kvalitet, bra batteritid, bra kamera, hyppige oppdateringer, mye bra funksjoner i OS/skin, konkurransedyktig priset.

 

Ja, jeg også har pleid å bruke AliExpress, men skjønner fortsatt lite mtp. språkstøtte...

 

Hvor kjøpte du din? Har den norsk språk og nordiske 4G-frekvenser?

 

Denne påstås av selger også å være "global version", men ser du på språklista er ingen av de nordiske og få europeiske språk med...?

https://www.aliexpress.com/item/32974612754.html?spm=a2g0s.imconversation.0.0.48c73e5fp5MmW9&storeId=311331

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...