Jump to content
Sign in to follow this  
Jonas1593

Visa kort svindel

Recommended Posts

Hei. Det har seg slik at i dag mottok jeg en melding fra banken min om at jeg måtte kontakte dem så fort som mulig. Jeg ringte dem og fikk beskjed om at det var blitt trukket penger fra Visa kortet mitt, og de lurte om det var meg. Jeg logget meg inn på nettbanken og så på transaksjonsloggen min hvor det sto Varekjøp visa netflix reservert transaksjon. Ettersom jeg ikke har netflix skjønte jeg at her var det noe som ikke stemte. Bankdamen sa det var snakk om en transaksjon til Saudi Arabia tror jeg, så det er tydelig at dette var et svindel forsøk. Det rare var at de kun overførte noen få kroner, så heldigvis rakk jeg å sperre kortet før det ble overført større summer. Det jeg lurer på er hvordan denne personen kan ha fått tak i kortopplysningene mine? Videre lurer jeg også på om det er noe mer jeg burde gjøre i forhold til sikkerhet i tillegg til å sperre kortet?

Share this post


Link to post

DNB?

 

https://e24.no/boers-og-finans/dnb/svindelforsoek-mot-26-000-dnb-kort-storbanken-har-sperret-flere-kort/24596552

 

Det dreier seg om kortnummertesting, der man prøver seg innenfor serien og gjetter på mange forskjellige kort. Kundene er uskyldige.

DNB ja. Skremmende at det skal være mulig å gjette seg til kortopplysninger på denne måten. Godt å høre at det iallefall var tilfeldig, og ikke pga noe annet.

Share this post


Link to post

De tester kortene for å sjekke om numrene fungerer, derfor overføringen på noen kroner. Hvis betalingen hadde gått gjennom og ikke blitt fanget opp så kunne du forventet deg mange bestillinger på elektronikk i løpet av kort tid.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...