Jump to content
Sign in to follow this  
toddy21

pcen ''mister strøm?''

Recommended Posts

Hei, har en pc som jeg har fått et lite problem med... når jeg sitter å ser igjennom mapper på hardisken, eller åpner programmer på pcen, så slutter alle usbene i pcen å virke (lys i mus, tastatur og etc å fynke) men foreksempel filmer fortsetter å spille så den fryser seg ikke? noen ideer hva som kan være feil? 

kan det være får liten strømforsyner? og ja alle drivere er installert... 

pc speck...
hovedkort: asus rog strix z390-e gaming

prosesor: I7-9700k

ram: cosair vengeance lpx ddr4 3200Mhz 32GB

harddisk: samsung 970 PRO 1tb, samsung 860 evo 500gb, og 2 stk hdd 2tb 7200rpm

internett kort: asus PCE-AC88

strømforsyning: corsair HX1200i, 1200W

skjermkort: asus geforce gtx 1070 ti

Share this post


Link to post

Du har ihvertfall ikke for liten strømforsyning,

den du har er veldig overdimensjonert. :)

Det kan fortsatt være noe galt med strømforsyningen, hovedkortet eller minnebrikkene dine.

Kjør Prime95 sin "Blend" test i minimum 12 timer eller til den oppdager feil.

Share this post


Link to post

Du har ihvertfall ikke for liten strømforsyning,

den du har er veldig overdimensjonert. :)

 

Det kan fortsatt være noe galt med strømforsyningen, hovedkortet eller minnebrikkene dine.

 

Kjør Prime95 sin "Blend" test i minimum 12 timer eller til den oppdager feil.

Takk for svar. Skal teste dette etter vert, får håpe jeg finner feilen :)

Share this post


Link to post

Tviler på det er minnet eller PSU. Feilen virker alt for konsekvent. Ved minne- og PSU-feil blir feilene mye mer tilfeldig, med app crash, lese/skrivefeil, plutselige restarter og lignende.

Share this post


Link to post

Tviler på det er minnet eller PSU. Feilen virker alt for konsekvent. Ved minne- og PSU-feil blir feilene mye mer tilfeldig, med app crash, lese/skrivefeil, plutselige restarter og lignende.

Oki, noe tanke hva feilen kan komme av?

Share this post


Link to post

Enten feil i drivere eller feil på hovedkort. Prøv å skru av alt av strømsparing ifbm USB i BIOS. Og prøv å skru av USB selective suspend setting i power options.

 

Prøv også å installere chipset-drivere fra Intel i stedet for Asus.

 

Edit: Jeg har nesten samme HK/RAM/CPU-oppsett som deg, bare Z390-H i stedet for E og 9600K i stedet for 9700K. Eneste lignende problemet jeg har er at musa av og til ikke vil på etter maskinen har vært skrudd av. Må da plugge den ut og inn igjen. Men dette er sjeldent.

Edited by sedsberg

Share this post


Link to post

Som sagt,er nok ikke PSU.
Det kan være for få tilgjengelig PCIE Lanes.

Prøv å sett GPU lanes fra 16x til 8x i UEFI eller koble fra wlan nic'et ditt som kan gjøre at I/O på HK'et ditt ikke får tilgengelig PCIE Lanes som kan gi problemer med at USB,NIC f.eks fungerer gang i blant

 Og som du sier er det ikke SW; men HW relatert

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...