Gå til innhold

Bergen kommune får straffegebyr på 1,6 millioner kroner etter sikkerhetsbrist


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det tristeste med denne saken, er at Bergen Kommune valgte å anmelde gutten som fant feilen.

 

I tillegg ringte de politiet (i stedet for å ta direkte kontakt med gutten – som selv hadde varslet om feilen), og Politiet rykket ut med 4-5 mann for å beslaglegge datautstyr og arrestere guttungen. God ressursbruk!?

 

I etterkant har politiet henlagt saken. Men kommunen har (meg bekjent) ikke trukket tilbake anmeldelsen, av årsaker jeg ikke fatter.

 

 

– Det er riktig at det ble varslet oss, og at vi ikke håndterte varselet slik vi burde. Hendelsen viste oss at vi ikke har vært gode nok. Vi må få bedre interne rutiner og sikkerhetskultur også knyttet til varsling og håndtering av avvik, sier Rastad.

 

[…]

 

Eleven har ikke fått utstyret tilbake. Politiet venter på en krimteknisk rapport, får BT opplyst.

Om gutten får tilbake sin selvbygde PC, blir først vurdert når rapporten foreligger.

– Saken vil deretter bli påtalevurdert, men gjerningsmannen er under kriminell lavalder, og det blir ingen strafferettslig reaksjon, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

 

:nei:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Venter fremdeles på en endelig avklaring i denne saken. 

Svaret fra Bergen Kommune var egentlig akkurat så patetisk som forventet. "Ja, vi tabbet oss ut, men siden vi er klar over det og har innført tiltak i ettertid burde vi ikke få overtredelsesgebyr." Ikke bare mener de at de burde slippe straff, men at straffen også er for høy. Vi kan jo kikke på et års omsetning for Bergen Kommune og se hvor taket potensielt er, med GDPRs 4% potensiale for gebyr.

 

De burde strengt tatt fått det dobbelte i gebyr av hva de fikk, om ikke annet for å henge ut varsleren istedet for å takke ham og håndtere saken som et avvik med straksvedtak for å tette hullene.

Og å straffe kommunen er vel som nevnt av andre her omtrent meningsløst, man burde heller kunne ansvarliggjøre de ansvarlige og udugelige. Nå kan de udugelige gjemme seg bak "kommunen mener...".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...