Gå til innhold

Fullføre hele året eller droppe ut etter første semester?


hjelp!

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, jeg går for tiden første semester på UiO og har funnet ut at jeg har valgt feil studie. Jeg har funnet noe nytt å bytte til, men lurer på om det er noen fordeler/ulemper å kun fullføre første semester og ikke hele det første året?

Nå vet ikke jeg hvilke studier det er snakk om, men det er stor sannsynlighet for at det finnes dag du kan ta neste semester som kan inngå i det du har tenkt å bytte til som valgfag (eller eventuelt om noen av fagene du skal ta er åpne).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei, jeg går for tiden første semester på UiO og har funnet ut at jeg har valgt feil studie. Jeg har funnet noe nytt å bytte til, men lurer på om det er noen fordeler/ulemper å kun fullføre første semester og ikke hele det første året?

 

Det er ikke vits å fortsette på noe du ikke liker. Når det gjelder et lite i CVen, så er det ikke noe problem, da 40 % av norske studentene aldri fullfører en grad 10 år etter de begynte.

 

Arbeidsgiver bryr seg ikke om det lille hullet ditt i CVen, da det er mange som har dette.

Endret av Permanent jobb
Lenke til kommentar

Kva studerer du, og kva vil du studere?

 

Kva som er lurast å gjere kjem ann på korleis dei to studia er lagt opp og kva som er din plan.

 

Fyrst og fremst, får du starte på det du vil studere no etter jul? Eller må du uansett vente til hausten?

Dersom du må vente til hausten, har du ein plan for kva du vil bruke det halvåret på?

Korleis ligg du ann fagmessig på det studiet du går, vil du bytte fordi du ser at du kjem til å stryke på alt, eller reknar du det som ein smal sak å bestå dersom du møter opp på eksamenen? Det er ikkje alltid du skal være så fokusert på gode karakterar, ofte er det viktigare å få eit fag bestått.

 

Deretter bør du sjå på studiepoeng og og korleis du kan benytte studiepoenga. Er alle fag på studiet du går no avsluttande til jul slik at du får studiepoenga på vitnemålet? Jo fleire studiepoeng du får med deg frå det studiet som du går no, jo betre er er. Dei studiepoenga som du tener opp kan du bruke til å fylle ut den graden du vil gå, på denne måten slepp du å ta valfag. Mange stadar i arbeidslivet vil du også kunne dra nytte av å fleire studiepoeng enn minimumskravet til den graden som du vil ta.

Det å fullføre påbegynte studiar er også hensiktsmessig i forhold til lånekassa og omgjering av studielån til stipend.

 

Til slutt så må du sjølvsagt vurdere din personlege motiviasjon. Dersom du misliker det du studerer no veldig mykje, og til ei slik grad at det tek drepen på studielysta så bør du hoppe av umiddelbart og ikkje sjå deg tilbake. Men dersom du klarer å bite tennene saman og kome deg gjennom dette semesteret, og helst også komande semester, så vil det være bra for CV'en og ovanfor lånekassa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...