Gå til innhold

Lyssterkt kompaktkamera


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er en amatør når det kommer til fotografering. 

Jeg har et Cannon 550d liggende hjemme, med 18-55 linse fra Cannon. 

Dette ble kjøpt for flere år siden. Tar meg selv i å bruke dette kamera mindre og mindre. Synes det er for stort til å gå rundt med til det vanlig. Så da blir det til at de fleste bildene blir tatt med mobiltelefonen.

Ser at kvaliteten blir en helt annen med mobilen, noe som spesielt kommer til syne når man tar bilder innendørs.

 

Så, jeg vurderer å kjøpe meg et lite kompakt kamera i stedet. Ser for meg at et slikt kommer til å bli mye mer brukt da det er lettere å farte rundt med.

 

Prisklasse,- 

+- 10.000,-

 

Det er viktig at det tar gode bilder innendørs, da også i til tider dårlig belysning.

 

Har lest diverse tester etc. og ser at Sony Cyber-shot RX100 V blir omtalt som et kamera som tar gode bilder i svak belysning. Er dere enig i dette ? Er det bedre alternativer i prisklassen?

 

Hvordan vil bildekvaliteten på RX100 V måle seg mot min 550d ?

Tar det nesten som en selvfølge at det gir bedre bilder enn mobiltelefoner .. ? Hører jo mye snakk om nye telefoner som vist nok tar flotte bilder, feks Huawei Mate 20 Pro, men regner med at et dedikert kompakt kamera tar bedre bilder .. ?

 

Ble mange spørsmål dette. 

Men altså,- kompakt kamera som tar bra bilder, også i svak belysning (og gjerne litt optisk zoom..)

 

* Kan legge til at de fleste bildene jeg tar er i Auto-modus. Point and shoot.. Er ikke så mye inne i de  andre modusene. 

 

Takker for alle svar :)

Endret av grimgram
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sikker på at ikke terskelen for å ta med et kamera er at det er noe annet enn telefonen du alltid har med? Altså ikke størrelsen, men det faktum at det ikke er telefonen din? I så fall kan nok en telefon med godt kamera være verd å satse på.

 

Et Sony RX100V slipper inn ca like mye fotoner som Canon-kameraet ditt med 18-55mm objektivet. Blendertallet er større men sensoren mindre - et skritt frem - et tilbake. Altså ca like mye bildestøy sånn rent fysisk, men det kan godt hende RX100 prosesserer bildene fra raw til jpeg bedre enn det mye eldre Canon-kameraet. Altså bedre støykompensasjon (med de positive og negative sidene det medfører). Hvis du derimot prosesserer fra raw til jpeg på PCen så bør det ikke gi nevneverdig kvalitetsforskjell.

 

Det sagt, har du vurdert å kjøpe et Canon 50mm f/1,8 STM, 24mm f/2,8 STM eller 40mm f/2,8 STM? Disse er ganske så kompakte, mer lyssterke og mye billigere enn Sony-alternativet. Hvis den reduserte størrelsen ikke er nok til å få deg til å ta med kameraet i praksis, så kanskje du bør revurdere å bruke 10 000 kr på noe som likevel blir tatt med.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som Simen1 skriver. RX100 har mindre, men nyere sensor og bedre lysstyrke. Du kan regne med omtrent samme bildekvalitet i dårlig lys som det du har i et mye mindre kamera. Det finnes flere lignende modeller, for eksempel Canon G7x II, Panasonic LX100/LX100 II og Panasonic LX15. Tidligere RX100-versjoner som IV (og ca III) gir også omtrent samme bildekvalitet som RX100 V, men RX100 V har forbedret autofokus og seriebilder osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...