Gå til innhold

SMART hard disk error


Missmar

Anbefalte innlegg

Jeg har en bærbar HP Pavilion med Windows 10, skal selge den, og har derfor foretatt en "tilbakestilling av PC". Etter at det var gjort får jeg nå meldingen "SMART hard disk error" når jeg starter opp maskinen. Det står også "to ensure not data loss, please backup the content immediately and run the hard disk test in system diagnostics." Jeg har ingenting på maskinen, så det er ingen problem, men jeg kan ikke selge maskinen slik. Jeg prøver å ta "hard disk test" men den mislykkes. Se vedlagte bilder. Hva er dette? Er det påbegynnende hard disk kræsj? Må den skiftes før maskinen kan selges, eller kan dette ordnes på annen måte? 

post-160503-0-10824500-1541156188_thumb.jpg

post-160503-0-45455700-1541156193_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk kablene om harddisken sitter, hvis så er nok harddisken ved veien ende, koster lite med SSD disk. Mistenker harddisken har falt i gulvet eller brukt en del år? De billigste harddiskene er neppe noe særlig.

Den er bare 3 år gammel, men kan jo selvfølgelig ha fått en kakk på et tidspunkt uten at jeg kan si noe konkret. Om den har fått et slag, er det da mest sannsynlig løse kabler, eller er harddisken mest sannsynlig ødelagt og må skiftes? 

Lenke til kommentar

Bruk et skikkelig program for å se nøyaktig hvilke parametre som feiler. F.eks. CrystalDiskInfo.

 

De vanligste er 05 Reallocated sector count og C5 current pending sector count. Dette er i prinsippet bad sectors, altså skadede/uleselige områder på disken. Ligger disse over grenseverdiene kan det være garanti/reklamasjonsgrunnlag.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

En harddisk (HDD) kan i mange tilfeller "reddes" ved at man kjører SpinRite på den, men ettersom det koster $89, så vil jeg anbefale å legge pengene i en ny HDD, eller helst en SSD.

 

Hvis Windows 10 har vært aktivert på PC'en, så ligger det et "fingeravtrykk" av dens hardwarekonfigurasjon hos Microsoft et sted, så du trenger bare å ta ut den gamle HDD'en og sette inn en ny, og deretter installere Windows 10 fra USB minnepinne.

 

Du må lage/preppe denne minnepinnen på en annen PC, og du må velge riktig versjon.

Hvis det var Windows 10 Home du hadde, så må du velge det.

Hvis det var 64-bit versjon, så velger du det - eller så velger du "både 32- og 64-bit".

 

Å, ja, du må laste ned Windows 10 Media Creation Tool som er programmet du bruker for å preppe minnepinnen. Du får vel også valg om hvilket språk Windows skal "snakke" på denne PC'en. (Man kan fint la Windows snakke engelsk mens man selv skriver på et norsk tastatur.)

Lenke til kommentar

Dette ble nok i overkant avansert for en som har bare middels kompetanse på dette. Jeg kan formatere maskinen og slikt, men her ble det nok litt utenfor min komfortsone  :innocent:  Spørs om eneste løsning blir å levere den inn på Elkjøp eller lignende. Bare så kjipt når man egentlig bare vil selge maskinen, og så få en slik kostnad oppå. Den er jo ikke verdt SÅ mye den maskinen... 5500 kr ny for 3 år siden. Tenkte å selge den for ca halve prisen, men det er kanskje ikke vits da. Vet ikke hva det vil koste å få andre til å fikse noe slikt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...