Gå til innhold

Oslo måtte kjøpe inn skolesystem for 50 millioner da Visma-leveransen sprakk på tid [Ekstra]


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

" I etatens årsrapport fremgår det at løsningen ble tatt i bruk allerede samme høst." Her bør det vel presiseres at heller ikke IST har levert en komplett skoleadministrativ løsning iht. avtalen, men er minimum ett år forsinket. Det er kun Aktivitetsskolen (AKS) som har fått et nytt system.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Og på tross av mer enn tre års forsinkelse blir det et ufullstendig system der bl.a. fagopplæringen (oppmelding til fagprøver, oppbevaring av dokumentasjon etc) ikke er ivaretatt, men "kanskje kommer på et senere tidspunkt" i følge kilder nærmere prosessen enn de fleste...

 

Virkelig helt ubegripelig.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Fra Osloskolens årsberetning for 2018:

 

Nytt skoleadministrativt system.

Utdanningsetaten samarbeider med alle landets fylkeskommuner om utvikling og innføring av nytt skoleadministrativt system – Visma InSchool (tidligere kalt Visma FLYT Skole).

Utviklingen av Visma InSchool er kraftig forsinket, og det foreligger ingen omforente planer for leveranser til Oslo kommune.

Dagens skoleadministrative system er teknisk utdatert, og leverandøren vil avslutte support og vedlikehold i 2020. For å unngå en situasjon hvor Osloskolen står uten et skoleadministrativt system, inngikk Utdanningsetaten i 2017 en avtale med IST om å anskaffe nytt skoleadministrativt system (IST Everyday).

Aktivitetsskolene tok i bruk IST Everyday i 2017. Det var et mål om at øvrige skoleslag skulle ta i bruk løsningen til skolestart 2018/2019, men på grunn av forsinkelser fra leverandøren er tidspunktet for innføring utsatt til skoleåret 2020/2021.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...