Gå til innhold

Snus, hong kong


Lulu89

Anbefalte innlegg

Jeg drar nedover neste uke og skal være der en 14 dager ca.

Leste meg litt opp på snus inføresel og ser det kun er tillatt med 25 g. Som blir alt for lite.

 

Hva er sannsynligheten for å ryke i tollen på noen bokser over kvote?

Og hva er prisen om jeg velger gå rødt?

 

La oss si 5pk-10pk (liten/hel rull)

 

Lest en som slapp gjennom, en som måtte betale så er tydelig ikke noe klar praktis på dette?

 

E-sigg noen som vêr åssen det er akseptabelt der nede?

 

Til nød får jeg gå over på sigaretter under oppholde og være smspsom med snusen ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tollbøtene i Hong Kong ble revidert i 2015 og er i dag for tobakksvarer til privat bruk 2000 HKD pr gram, minimum 20000 HKD (10 gram) og maksimum 200000 HKD (100 gram). (HKD er ca 10 % høyere i kurs enn norske kroner, så tilsvarende ca hhv 22000 og 220000 kr.) Mer enn 100 gram anses automatisk å være smuglig for videresalg og belønnes med minst to og maks sju års fengsel (maks fem år om alle kort legges flatt på bordet i første forhør) i tillegg til bot 500000 HKD. 

 

Å ta med tobakksvarer på rødt til Hong Kong tillates ikke uten å søke import, noe som kun kan gjøres ved personlig oppmøte og koster 500 HKD for behandling av selve søknaden (som skal fylles ut på engelsk OG kinesisk, passende assistanse for det siste kan ordnes mot noen times tålmodighet og betaling omtrent som for en advokat så lenge søknaden er utfylt på engelsk). Varene tas da til oppbevaring mot fastsatt avgift (ca 10 HKD/dag for mindre pakker, forskudds betaling for tid ihht tollerens avgjørelse, men maks 50 dager) og kan hentes når søknaden er innvilget. Det iste tar tar 3-5 uker - samt krever betaling av avgifter omtrent som til Norge betalt (fire dagers frist fra melding om innvilget søknad), mottatt og bokført av tollen. Med næringsdrift i Hong Kong som tilsier rimelig behov for en innvilget søknad og ellers ryddige papirer for varene og for egen vandel i Hong Kong/China er dette relativt kurant, ellers er sjansen ca 99,9 % for avslag på søknaden og destruksjon av varene. 

 

Sannsynligheten  for å ryke? Skal jeg anta 5-15 % når du har hvit hud og kommer fra "land of the Vikings" (jo mer propert "young British-gentleman"-utseende/språk/manerer, jo lavere sannsynlighet), men dette er uansett noe du neppe kommer til å reflektere særlig mye mer rundt den dagen tolleren står med en ikke-tillatt boks i hånden sin... 

 

Ellers bør du notere at besittelse av snus blir forbudt i Hong Kong i fra og med 17. september og skal fra da av behandles som "illegal drug" i samsvar med hht lov 133, seksjon 8, paragraf 1, litra a), noe som belønnes med 3-15 års fengel + bot på en million HKD. 

 

Som allereide påpekt i #2: Dette er en særdeles gylden anledning til å endre status til "forhenværende snusbruker".

 

Edit: Og ser man det - loven om "smokeless tobacco products prohibition" (lov 133, section 55, articles 1-4) er alleråde trådt i kraft fra i dag 1. september hva gjelder innførsel. Fastsatt straff for brudd bot 50000 HKD + seks måneders fengel, ingen unntak opp/ned. 

 

Edit: Uteglemt ord

Edit 2: Siste avsnitt

Endret av *NORGE*
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Satan, takk for tråden. Er sluttet å snuse for lenge siden, men kjøper alltid til folk når jeg er ute og reiser. Skal til Hong Kong og vurderte å begynne å ta 2 kvoter per reise. Skal hvertfall bare kjøpe på tilbakeveien da! Visste om Singapore at de var sinnsykt anti-snus, men tydelig at jeg må begynne å sjekke alle eksotiske steder jeg reiser til heretter...Er det da flere man kan legge til listen som da foreløpig består av Island, Malta, Singapore og Hong Kong?

Endret av Neonex
Lenke til kommentar

Wow shitt! Da får jeg finne andre alternativer.

 

For å sette den på spissen (ikke at jeg skal det), kunne jeg gått til legen og fått en legeerklæring på det?

På lik linje som med medisiner osv.

 

Jeg dropper snusen iallfall! Skal sjekke med dem vi skal til, mulig de kan ordne noe tilsvarende ellers blir det røyk :(

Lenke til kommentar

Ja vet de ikke er engelske nå. Men det henger mye igjen enda. Derfor de har sin egen valuta, språk og politik osv.

De er kinesiske men vil ikke assosieres med kinesere. Hong kongnesere hater jo folk fra main land China. Mener de ødlegger byen ol.

 

Og det handler ikke om viljestyrke. Vil ha med noe form for nikotin. Om jeg velger å slutte en gang blir det iallfall ikke på en ferie. Rimlig trangsynt du...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-GlDE6z

Og det handler ikke om viljestyrke. Vil ha med noe form for nikotin. Om jeg velger å slutte en gang blir det iallfall ikke på en ferie. Rimlig trangsynt du...

Det handler faktisk KUN om viljestyrke. 

Lenke til kommentar

Både kinesisk og engelsk er offisielt språk. Selv om det var engelsk koloni betyr det ikke at alle lærte seg engelsk. Det er mange i administrative jobber som ikke kan hverken snakke eller skrive bra engelsk. Altså de må ha det skrevet på kinesisk for å forstå. Folk lærer engelsk som 2. språk for 95% av befolkningen.  Ikke som Singapore der alle må lære engelsk uansett hva språk familien snakker.  Forskjellen i engelskkunnskaper til byer som Shanghai minsker og.

 

Det er ingen forskjell på kinesiske dialekter skriftlig. Det er hele poenget med kinesisk. Folk i Kina snakker ikke det samme språket, men siden de bruker tegn så har det ingenting å si. Om jeg tegner et hus, så vil "alle" forstå at det er et hus og si at det er et hus på sitt språk. Så om de snakker kantonesisk (som nesten alle i Hong Kong gjør) eller mandarin som er offisielt på fastlandet er irrelevant når det kommer til skriftlig. Eneste forskjell her er med Taiwan som bruker tradisjonelt og ikke forenklet.

 

EDIT: ellers er all form for tobakk, narkotiske stoffer osv og Asia generelt dårlig kombo.

Endret av Lunaris
Lenke til kommentar
For å ta spørmålene her bit for bit og Lulu89 først: 

 

Det hadde ikke hjulpet noe å få en legeerklærling. Snus er nå pr definisjon “illegal drug” i Hong Kong og trenger man slikt er man selv like “illegal” og får enten holde seg utenfor Hong Kong eller ta konsekvensene. 

 

Hong Kong har vært 20 år under kinesisk adminstrasjon, er i dag først og fremst kinesisk hva gjelder administrasjon og offentlige papirer skal derfor - som Lunaris også er inne på i #12 - alltid være mulig å kunne behandles også av en person som BARE kan kinesisk uten at han/hun behøver be om assistanse.av den grunn. Samtidig er Hong Kong som du helt riktig påpekter gammel engelsk koloni og rimelig preget av det, derfor også engelsk siden man -tildels motsatt  moderland China-  ikke har problemer med å anerkjenne engelsk som mer velkjent utenfor China enn kinesisk. Ellers er nok hatet i dag så stort som du tilkjennegir i #10, men man er fremdeles bevisst nok på de negative forskjeller hos hverandre - for øvrig også en grunn til at fastlandskinesere med laber engelskkunnskap ikke skal behøve søke hjelp hos “arrogante” lokale “slektninger” i Hong Kong). 

 

Klden er Hong Kongs gjeldende lovbok. Denne finner du i kinesisk utgave på fritt nettet, tilgjengelig dersom du har noen nnstillinger for tegnvisning først som jeg ikke har kunnskap til å gå nærmere i detaljer om. Den finnes også i engelsk uoffisell utgave, men ikke fritt tilgjengelig på nettet, da må det medlemsskap pga handel/næring og så (relativt rimelig) abonnement til. Til praktisk orientering: Lovboken i Hong Kong er bygget opp av bok (les årstall), lovnummer, sections og paragraphs samt evt subparagraphs og litras. 

 

Hva gjelder sigaretter skal man i dag være klar over at lovverket for røyking er klart strengere enn i Norge. Det er absolutt forbud ikke bare mot å bruke, men mot å i det hele tatt være i besittelse av tobakk på alt definert som obligatorisk røykfrie steder: Alle innendørs steder som har adgang for andre enn egen familie (“personlige gjester” kun mens et besøk pågår) + har et tak eller overdekning (parasoll holder rikelig) og minst 25 % veggareal, målt i sum 0-200 cm eller minst33 % veggareal måt i sum 0-takhøyde  - busskur holder altså lenge - samt 25 meter radius fra alle inngangsdører åpne til disse (også vinduer dører etc og åpninger som erstatter disse er “veggareal”)  Alle bygg som inneholder areal leid av det offentlige eller har areal med public adgang og dør til dette fra “røykesone”.  Alle utendørs områder som er (eller har port innenfor 25 meter/gjerde innenfor 5 meter til) barnehage, skole/universitet, offentlig kontor,  sykehus, aldershjem, park/friområde, badestrand, badeland med utendørs vannareal, offentlig parkeringsplass, stopp/terminal for for offentlig kommunikasjon, samt på utendørsområde hvor det foregår matservering mindre enn 25 meter borte. I tillegg kan enhver privat eiendom som ellers ikke ville vært under regelverket pålegge det samme gjennom å sette opp oppslag, “No smoking” og røyking her er da like straffbart som på offentlig sted. Gjeldende bøter er 5000 HKD for besittelse, 15000 HKD for bruk, utlending kan holdes i “custody” (fengslig forvaring) til bot er betalt. Kilden er lov 371 fra 2007, samt en forskrift til denne vedrørende oppdatete bøtesatser. 

 

Både bruk og besittelse av e-sigarett er forbudt i Hong Kong. 

 

Som også Lunaris har vært inne på i innlegg #12: Tobakk + Asia = generelt dårlig kombinasjon - og i tillegg dårligere i noen land enn i andre. Hong Kong har i dag (2015) fått antallet ukentlige røykere ned på 10,5 % og man har som mål å kutte den andelen med 1,5 % årlig til besittelse av tobakk ganske enkelt forbys om 7-10 år og straffes på linje med besittelse av narkotika. 
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...