Gå til innhold

Lønn som røkter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lønnsoversikta på utdanning.no er henta direkte frå statistisk sentralbyrå sine data.

Største statistiske svakheita er at statistisk sentralbyrå ikkje ser på lønna for røktere spesifikt, men heller på kategorien "hjelpearbeidere i husdyrproduksjon". Dette er eigentleg det same, men det kan forekome at enkelte av dei som er registrert i den bransjen ikkje har formell utdanning. Ein utdanna røkter vil typisk ha litt høgare lønn enn det som er oppgitt i lønnsoversikta frå ssb. 

 

 

Ein anna ting som er verdt å merke seg er at det er medianlønn som er oppgitt, altså den lønna som dei fleste med dette yrket har. Startlønna for den fyrste jobben vil typisk være lavare, og lønnstoppen mot slutten av yrkeslivet vil typisk være høgare enn oppgitt medianlønn.

Grunnen til at ein ikkje brukar gjennomsnittslønn for å beskrive lønnsnivået er at gjennomsnittet kan være missvisande dersom det f.eks. er svært mange med veldig lav lønn som f.eks. mange som jobbar deltid eller sommarjobb nærmast som hobby, eller omvendt at det er nokre få som tener svært mykje fordi dei f.eks. har lederansvar for mange røktere eller liknande.

 

For "hjelpearbeidere i husdyrproduksjon" er forskjellen at medianlønna for 2017 for heiltidstilsette var 24 360 kr i månaden, og gjennomsnlønna var litt høgare med 25 740 kr.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

I salmar starter man med rundt 35.000 før skatt

 

Etter 5 år med fagbrev har man vel rundt 45.000

 

Men er ganske vanlig med overtid i tillegg, samt at man kan jobbe ekstra noen ganger, og da har man ganske gode overtidstillegg.

 

Man får også bonus dersom "utsettet" går bra. På et anlegg i nærheten av meg fikk røkterne rundt 250-300.000 i bonus i tillegg til fastlønnen

 

Edit: Den bonus er for øvrig ikke noe å forvente. Er vel mer vanlig at man får rundt 50.000 i bonus

Endret av SINDRIS
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...