Gå til innhold

EU kan forby Apples Lightning-kabel


Anbefalte innlegg

Nå er maks-hastigheten på USB2 ganske astronomisk også, da (for å overdrive litt). Tviler på at flashminnet i de fleste Android-telefoner kan levere mer enn det, og uansett vil mottakersiden begrense med lavere skrivehastighet.

Får man stabilt over 43MB/s med USB2 så har man USB3.

Tok en rask test på min billige og aldrende Oneplus 5 nå og fikk 268MB/s.

 

Så Android telefoner har hastighet over USB2.

 

Men du mente kansje USB3?

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+89234341

Problemet er jo hvor mye el avfall det produseres fordi apple ikke benytter seg av standarden

 

 

At du har masse utstyr som ikke fungerer mot andre merker, og da med Apple-spesifikk tilkobling, er jo nettopp et negativt resultat av at de ikke overholder reglene om standarden. Hadde vært mye bedre om de føyde seg, og begynte å samarbeide med de andre, for å få en felles kabelløsning.

 

Det er heller ingen låsing av innovasjon. De kan fremdeles bli enige med de andre om hvordan kablene og pluggene kan utvikles til å bli bedre. Idéen med en lightningkabel er god. Det skal de ha. En kabel som man slipper tenke på hvilken vei som skal stå, og ingen "pinne" som skal i senteren av kabelen, gjør den mer robust. Dog er den mer tilgjengelig for påvirkning utenfra, men da er det ihvertfall lettere å komme til med å rense kontaktpunktene, og faktisk også plugghullet på tilhørende utstyr.

 

Er ikke vanskelig å se at USB-C hentet idéen til USB-C fra nettopp lightning, men hadde da vært bedre om de hadde samarbeidet med andre om den eller tilsvarende, forbedret plugg.

Nei, det blir avfall fordi alle andre bytter standard hver tredje uke, og ikke holder seg til standardene de teoretisk sett bruker. Selskaper som Samsung har en mental lidelse hvor de ikke klarer å se en plugg som USB C uten å implementere et eller annet unikt som bare bruker pluggen fysisk. De skryter av standardplugger det ene minuttet og fraskriver seg alt ansvar om du ikke bruker orginalutstyr det andre. Ikke uten grunn heller, siden spesielt USB C er en livsfarlig (for enheten din) plugg å ha om du ikke helt vet hva du skal se etter når du kjøper utstyr - til en slik grad at de som selger kabler som faktisk følger standarden nå må reklamere for at de faktisk er bygget riktig (google USB C 56k).

 

Disse standardene er og blir fasadisk tull frem til noen tvinger alle til å følge samme reglene.

Lenke til kommentar

"– Gitt den utilfredsstillende fremgangen med den frivillige tilnærmingen, vil kommisjonen snart iverksette en konsekvensutredning for å evaluere kostnader og fordeler ved ulike andre alternativer, svarte Vestager på et spørsmål fra et parlamentsmedlem nylig."

 

Vel, alle er jo enige... Med ett enkelt unntak, som naturligvis er det mest forbrukerfiendtlige selskapet på markedet.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...