Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Dårlig opplevelser med bilkjøp (finn.no)


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen! Jeg er ny her, også relativt ny i Norge (flyttet her i 2016.), så etter 2 års arbeid her, jeg har endelig nok penger for å kjøpe en bil (budsjett ca. 5k nok). Da begynnte jeg å sjekke finn.no for 1 måned siden og prøv å finne en bil som passer for meg. Min absolutte favoritt er Honda Civic 1.8 2006-2011. Da begynte problemer... Først, etter jeg har sett 2 biler som noen bil butikk selger, det var absolutt håpløs med bil butikker. Det var alltid mye skjulte feil/mangler/rust som står ikke i beskrivelse av annonsen, eller på bildene. Jeg tror dette er ikke OK. Jeg måtte kjøre 2 timer for å se på bilen... Selger kunne bare skrevt at bilen har 10cm radius sirkel rust over telefon eller i beskrivelse... Jeg ser ikke noe poeng har, men jeg sluttet definitivt å se på biler fra bil butikker, for meg, det er en skam/svindel, vanligvis.

 

I går hadde jeg noe mye verre... Jeg fikk en varsel fra finn at Honda Civic har blitt lastet opp for 45000 på 18/06/2018 22:15. Det var den: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=122831648&fks=122831648

 

Du kan se at bilen er i top stand, med relativt lav km, og jeg trodde at det er en veldig god bil for penger. Kl. 22:17 jeg ringer ham, han svarer ikke.

Kl. 22:19 han ringer meg, vi prater litt, jeg sier at jeg vil kjøpe bilen. Han sier at det er bra, også han skal ringe meg i morgen for å prate om detaljer. Han har bekreftet i ord at bilen er RESERVERT for meg.

 

 

Og dette er hva skjer i går:

 

 

Han ringte ikke. Kl. 22 i går jeg så på finn at bilen er merkt som solgt. Jeg ringte ham med en gang, og han svarte. Nei, han var ikke travelt. Han har solgt bilen for høyere bud, uten å si noe til meg. Han var ikke veldig høflig heller. Dette var helt forferdelig, på mange nivoer.

 

1. Hvis du sier at bilen er RESERVERT, du kan ikke gjøre dette.

2. Hvis du skal ikke selge bilen til meg, bare SI det, ikke tule med meg og skrive "Ringer senere, litt travelt her".

3. Dette var bare dumt. Hvis han hadde høyere bud, hvorfor ringte han meg ikke og tilbød meg å betale mer!? Kanskje jeg var villig til å betale enda mer. (5000 mer i mitt tilfelle 45000+5000)

 

Hva tror du om situasjonen? Også jeg må si at dette er ikke første gang noe sånn skjer, men det var det verste. Her er jeg, kjøper en bil for nesten 2 måneder nå.

 

Til slutt må jeg si at det er så mye biler med utrolig høye priser, som jeg bare ikke forstår. Det ser ut som de VIL IKKE selge biler, men bare skryt på finn.no for 499nok eller mer...

 

Eksempel:

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=121243792

 

Han hadde betalt plassering også. 60000 for en 10 år gammel bil med 225k km? Er det en BMW med 200hk? Nei, bare honda civic.

 

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=122490305

 

Solgt? :DDDDD Kødder du meg?

 

Og så videre... Vet ikke, kanskje jeg er galt, men det er så mye biler som selger ikke, med utrolig høye priser. Dette er ikke min mening, eller hva jeg tror. De selger ikke. Bare sitter på finn til de har "utløpt".

 

Det er vanskelig å kjøpe en bil. Jeg skal prøve en gang til, men hvis noe lignende skjer, jeg skal bare ta bil lån og kjøpe en ny bil. Trøtt av dette.

Endret av Uderzo
Fjernet personinformasjon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du noe bevis for at salget var avtalt mellom dere? Oppfattet selger det slik også, eller kan han ha misforstått og bare trodd du var veldig interessert? Det kan fort være vanskelig å bevise at selger har brutt noen avtaler om du ikke har noe skriftlig.

Sitat fra Finn.no's vilkår:

 

 

Avtalebrudd - selger har trukket seg

Du har rett til å kreve at handelen gjennomføres etter avtalen. En muntlig avtale er like bindende som en skriftlig avtale. Hvis selgeren f.eks har solgt til en annen kan du ha krav på erstatning. 

Det lønner seg sjelden å forfølge slike saker juridisk. Du må f.eks bevise et økonomisk tap.

 

Dersom du ikke kan bevise at selger har brutt noen avtale kommer du nok dessverre ingen vei her. Jeg kan være enig i at det er dårlig gjort å ikke informere om at en bil du har spurt etter er solgt, og kanskje han til og med mistet muligheten for at du bydde høyere, men det får i så fall være hans tap. 

Om du er på jakt etter Civic er det heldigvis ikke den vanskeligste bilen å få tak i. Gi det noen uker så kommer det garantert noe du har lyst på til salgs.

 

Videre så går det i mot diskusjon.no's rettningslinjer å henge ut noen med navn, telefonnummer og sosiale medier. Dette kommer til å bli fjernet av moderator.

 

Når det kommer til prisen på biler på Finn.no så er de ganske så realistiske dessverre. Norge er som du vet et dyrt land, men bilpriser er også priset mye høyere i forhold til inntekt enn det er i andre land. F eks Sverige som har omtrentlig samme lønnsnivå og levestandard som Norge kan en gjerne finne de samme bruktbilene til halv pris enn hva de koster her i landet, pga enormt mye høyere avgifter på bil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei !

 

For det første, ikke legg ut personidentifiserende informasjon. Dette bryter retningslinjene til forumet. Fjern telefonnummer og ikke link direkte til facebook. Det burde være åpenbart. 

 

Norge er et dyrt land. Jeg antar du kom hit for å tjene gode penger, da må du også forvente å betale mye for biler. Slik er det bare, nytter ikke å klage. 

 

Og jeg tror neppe det vil være noe poeng å følge det juridisk. Hadde du hatt det skriftlig hadde det vært enklere. Det er kjipt, men du greier nok å finne en god bil til slutt. 

Lenke til kommentar

Har fjernet personlig informasjon nå. Du har rett. Jeg kan ikke gjøre mye siden jeg har ikke noe skriftlig, men dette var ikke OK uansett. Håper at det kommer en civic for meg snart... 

Ja, han brøt definitivt loven og han burde betale mellomlegget hvis du finner en tilsvarende bil dyrere. Det har skjedd med flere personer at de må  betale. Det er bare komplisert i ditt tilfelle da du ikke har det skriftlig, så blir vanskelig å bevise det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...