Gå til innhold

Valg mellom Canon EOS 60D og 650D


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe et nytt (brukt) speilrefleks i Juni og står mellom et Canon EOS 60D og 650D, siden disse går for omtrent det samme brukt. Hvilken av de burde jeg kjøpe? Har lest at kameraene er ganske like, så lurer på om noen har erfaringer med forskjellene, eller bare erfaringer med kameraene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke erfaring med disse to kameraene, men når jeg har holdt på nybegynnerkameraene (tre siffer) til Canon så føler jeg at grepet ikke passer like godt i hånden som entusiastmodellene. Følte faktisk at selv det lille 100D passet hånden min bedre enn de billigste modellene.

60D tåler mer regn og juling, og det kan være "lettere" å utnytte de avanserte funksjonene med flere knapper og hjul. Bedre søker.

650D er litt mindre og lettere. Nyere prosessorer gir kanskje litt bedre bilder hvis man velger full automatikk.

Lenke til kommentar

Jeg heller mot 650D. 60D er et nivå over i Canons hierarki, men det er også et par år eldre. Bildekvalitet er identisk for RAW-format, men 650D har nyere prosessering enn 60D.

 

Totalt så oppfatter jeg dette som ganske likeverdige modeller så da ville jeg også tatt i betraktning hvor mye de er brukt. Det kan være vel så viktig å få et pent behandlet kamera som eksakt hvilken modell det er.

 

Som Frobe skriver i innlegget over så er hvor godt kameraet passer i hånden også noe du bør ha med i vurderingen. Personlig liker jeg 60D bedre, men ikke nok til at det blir et veldig viktig punkt.

Lenke til kommentar

Jeg gikk fra 550D til 60D og var veldig fornøyd med den oppgraderingen, selv om det i ren bildekvalitet ikke var nevneverdig forskjell. 60D har en bedre formfaktor, betjening og kvalitetsfølelse som i hvert fall ga meg mer fotoglede. 

 

650D vinner nok på papiret, men personlig ville jeg nok gått for 60D. Med mindre du syns vekt og størrelse er av betydning.

Lenke til kommentar

Det "beste" kameraet er det man bruker oftest, og det er ikke alltid det teknisk sett beste kameraet..

Jeg prøvde å oppgradere fra 40D til  7D, uten at det hjalp. Canon-utstyret ble fortsatt liggende hjemme...

 

NX500 og RX100 gir meg vanligvis gode nok bilder, og er lettere å ta med seg.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt 60d og 600d.

 

600d er lettere og mindre, og 650d har muligens (ubetydelig?) bedre jpg.

60d har skjerm på toppen, lettere å stille inn kjapt. Jeg tror også det er kjappere/større bildebuffer, og bedre autofokus?

 

Det sagt, begge er flotte kamera. Hvis du bare skal ha ei standard-linse, gjør som Frobe anbefaler og kjøp rx100. Men med 60/600d så får en muligheten til å prøve en haug billige linser på bruktmarkedet. Det muligjør makro, stjerne/nordlysbilder, uoffisiell firmware og mer for en billig penge.

 

Edit: Glemte å si at, etter å ha brukt 60d, så brukte jeg 600d ei stund. Ble litt sprø av de få knappene på 600d. Var temmelig fornøyd med å oppgradere til 6d etterpå, med kanpper tilsvarende 60d. Savner svivel-skjerm da!

Endret av Axefjord
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...