Gå til innhold

Hva burde jeg lage for å få javacript-jobb?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg er utdannet interaksjonsdesigner (bachelor), og har jobbet i digitalbyrå i over 2 år nå, mesteparten av det vi lager er i WordPress med ferdigdesignede maler.

 

Ellers har jeg hovedansvar for Facebook applikasjonene våre som lages med HTML, CSS, jQuery og litt PHP (når kontaktskjema skal integreres).

 

Med WordPress er det bare så langt man kommer før man stagnerer. Jeg føler at mesteparten av tiden går med på bilderedigering, webdesign og tekstendringer.

 

Nå vil jeg inn i en jobb hvor jeg kan  bruke Javascript kunnskapene mine.

 

Jeg jobber med en CV ved siden av jobben for å øke sjansene mine på jobbmarkedet.

 

Men er det noen spesifikke prosjekter/applikasjoner jeg kan lage for å vise at jeg kan javascript, og som kan gi meg en fot innenfor en front-end utviklerjobb?

 

Burde jeg fokusere på ett språk (angularJS, React eller lignende), eller burde jeg fokusere på allisidighet og lære meg litt om flere språk?

 

Andre tips til hva man kan gjøre for å få en for innenfor front-end utvikling?

 

Hvordan fikk dere deres første front-end jobb?

 

Takk

Endret av bluecomputermouse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fokuser på Javascript, lær deg DOM manipulasjon med querySelector() closest() addEventListener() osv

 

React og Angular osv er bare ein hype som lever nokre få år før det neste hotte dukker opp.

 

Takk for svar, men det er NÅ jeg trenger jobb, og det er NÅ de er ute etter React, AngularJS osv... så man må jo hele tiden holde seg oppdatert for å være relevant i forhold til dagens jobbmarked...

 

Men jeg tenker mer sånn.. jeg har laget et program som, ved hjelp av AngularJS, henter info fra GitHUB og viser det i tabeller.

 

Jeg har laget et "lotto" program som kan kalkulere sannsynligheten for å vinne (jQuery)

 

Og jeg har laget et chatteprogram med PHP og jQuery.

 

Og selve CVen er laget i AngularJS, som henter info fra JSON.

 

Er det noe mer jeg kan gjøre? 

Endret av bluecomputermouse
Lenke til kommentar

Nei dei fleste som skriker etter Reactutviklere har ikkje peiling kor fastlåst dei er i den unødvendige kompleksiteten dei har utført. Arbeid som tidligare blei utført av 1 utveklar krevje idag plutseleg 5. React er så sinnsjukt komplisert at det tar meg rett tilbake til gamle dager med Java enterprise beans og ørten design patterns.

 

Om jobb er fokuset, så er det plenty stillinger for visualisering av data med Javascript, lær deg D3.js eller norske Highcharts.

Lenke til kommentar

siDDis lar sine meninger om rammeverk gå foran hva som faktisk etterspørres av kompetanse, så vær forsiktig med å lytte for mye til dette. Så og si alle prosjekter bruker et rammeverk, da er det nyttig å kunne noen.

 

F. eks

Nei dei fleste som skriker etter Reactutviklere har ikkje peiling kor fastlåst dei er i den unødvendige kompleksiteten dei har utført.

Mange skriker etter React, vil man ha jobb er det da nyttig å lære seg, heller enn å fortelle arbeidsgiver på intervju at deres tekniske valg suger.

 

Du bør så klart lære deg grunnleggende javascript og hvordan gjøre ting uten fancy rammeverk. Det er en tung hverdag å sitte i React/Angular om man ikke forstår hva som egentlig skjer. Men når du har lært dette kan det være nyttig å se litt på rammeverk som brukes av arbeidsgivere/prosjekter i dag.

Endret av Matsemann
Lenke til kommentar

Eg kan fortelje andre kvifor frontend rammeverk suger, men eg har kompetansen og erfaring å vise til. Men at arbeidsgivere krevje React forann Javascript er jo heilt absurd! Det blir som å kreve at ein seljar må ha erfaring med Sony for å få lov til å selja elektronikk frå Sony.

Lenke til kommentar

Tar hovedrådet mitt først: søk jobben du vil ha, uten å nøle. Å lage portefølje til evig tid, hindrer deg i å satse.

 

Det viktigste er at du har et godt fundament. Hvis du forstår hvordan du skal løse et problem, har du gjort den vanskeligste biten av jobben. Rammeverk bygger på etablerte teknologier, så hvis du kan disse klarer du fint å løse problemet i det aktuelle rammeverket også. Selv jobber jeg med helt andre språk og rammeverk enn jeg gjorde under utdannelsen, men det synes jeg bare er spennende.

 

Når det er sagt, har jeg observert at mange stillingsannonser har en ganske lang smørbrødliste over teknologier det ønskes at søkerne har vært borti, men om de selv virkelig tror på at den listen skiller en god kandidat fra en mindre god kandidat (forbeholdt at det er en annonse rettet mot junior-stillinger), eller om de prøver å skyte gullfuglen, er uvisst. Kan anbefale en side som for eksempel FreeCodeCamp.com, hvor du følger et pensum og lager prosjekter underveis. Virker som om du har god greie på disse tingene uansett, så du pløyer nok gjennom dette in no time, men man dekker gjerne inn et par hull her og der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...