Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Ta opp problemer på jobb eller ikke?


Gjest Slettet+981234789

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+981234789

Hei!

 

Hvordan takler dere situasjoner på jobb som

 

Der jeg jobber blir man ovevåket om man gjør det man skal gjøre og for nok, gjør man ikke det får man tilsnakk om å gjøre det enda bedre, når man tar to sekunder med en pust i bakken og tar en titt på mobilen blir dette også påpekt som negativt, det skal konstant jobbes og pauser blir målt på sekunder.

men ledere himler med øynene når man går på klokka når man slutter for dager og hopper over "avsluttningsmøte"

 

høyere stillinger og ledere kan gå rundt å sose så mye de vil mens resten blir jaget hvis man gjør slikt.

virker som det eneste som betyr noe er tall og resultater, jeg vil helt ærlig ikke arbeide på en plass som ikke verdsetter trivsel og velvære på jobb forran slike ting.

hver dag vi begynner på jobb er det altid møte som påpeker hva vi har gjort feil og hva kan gjøre bedre, negativiteten begynner å bli slitsomt.

 

Det er null fokus på hva ledere kan forbedre for å skape en bedre situasjon for alle de er "perfekte"

De eier ikke lederkunnskaper eller hvordan man skal motivere mennesker til og ønske å gjøre en god jobb, de prøver heller på frykttaktikken.

 

er det ikke viktigere at man har det trivelig på jobb enn ett resultat, i stede for å konstant påpeke negative ting og små bagateller som egentlig ikke har noe å si. ansvar for eget arbeid osv.

 

ville dere bare svelget disse kamelene, nikket og bukket som en slave,

eller ville dere tatt opp dette som et problem fordi dere ikke ønsker at arbeidsplassen skal være slik?

 

men riktig ledelse, motivasjon og arbeidsmiljø vil folk trvies bedre, folk som trives er bedre produktivitet, jeg får ihvertfall ikke lyst til å gjøre en god jobb under slike omstendigheter.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+981234789

Jeg ville søkt en annen jobb og sluttet så fort som mulig.  Å ta opp problemene med ledelsen høres ut som en tapt sak, gitt at bildet du gir er korrekt, da med mindre du får en stor andel av de ansatte med deg.

 

 

Er egentlig ikke en mulighet å bytte jobb, ihvertfall ikke for øyeblikket, vil heller prøve å gjøre det til en bedre arbeidsplass for meg og andre.

men med andre ord så er det ikke urimelig det jeg føler, at dette ikke er greit?

Lenke til kommentar

Har erfaring fra slik arbeidsplass selv.. Nikket og bukket helt til jeg ble helt utkjørt og klarte ikke å fokusere på jobben lengere..  Tok det opp med lederen min som drev og forsov seg en gang i uka (Jeg ringte å vekket han). Og jeg ble plutselig innkalt på kontoret til øverste sjef, og fikk sparken på grunnlag av å koste smuler ned på gulvet i en lunsjpause og at jeg ble observert med en kaffekopp på arbeidsbenken, samt ellers ha dårlig holdning.. Jeg var til og med i en fagforening som hadde presset på sjefen min i lengere tid, så det ble mye gnissinger..

 

Jeg godtok oppsigelsen, da jeg fikk arbeidsfritak i 3månder med lønn.. Bedriften gikk så konkurs 7-8 månder senere.. Så det var ikke verdens undergang akkurat.. Jeg var nesten glad jeg ble oppsagt da jeg hadde vurdert å si opp selv..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

Dette er en ganske stor bedrift, mulig derfor vi blir så umennsklig gjort, nesten som maskiner.

vi er bare et tall i deres øyne.

men det er så og si umulig å få sparken derfra, jobben er også relativt lukrativ av div. grunner så de som jobber der finner seg i mye pga det.

 

men de fleste har gitt opp og bare nikker, synes det er synd for det er veldig enkle tiltak som kan bli gjort for å få det bedre alle parter, en vinn vinn situasjon egentlig.

Lenke til kommentar

Om du har en fagforening, ta det opp med dem.. Om ikke har vel bedriften en ansatt som trolig er talsperson for de fagforente siden dette er en større bedrift...  Da kan du ta det opp med denne personen.

 

Dette virker jo som er seriøst problem om du føler deg selv og andre umenneskeliggjort..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

du har nok rett, jeg er bare usikker på om jeg orker å ta den kampen, om det bare egentlig vil gjøre det verre for meg selv om min personelig "happiness" at jeg kanskje kan ha det bedre med å bare gi faen, nikke og dra hjem.

problemet er at det irriterer meg og jeg blir sur pga det, når man har en møkkajobb vil man helst ha det hyggelig når man er der.

Endret av Slettet+981234789
Lenke til kommentar

du har nok rett, jeg er bare usikker på om jeg orker å ta den kampen, om det bare egentlig vil gjøre det verre for meg selv om min personelig "happiness" at jeg kanskje kan ha det bedre med å bare gi faen, nikke og dra hjem.

problemet er at det irriterer meg og jeg blir sur pga det, når man har en møkkajobb vil man helst ha det hyggelig når man er der.

Arbeidsmiljø er noe av det viktigste man trenger for å trives på en arbeidsplass.. Om du sitter bare å irriterer deg blir det vondt verre, arbeidsmoralen faller, produktivitet faller og det gjør verken deg eller arbeidsgiver noe godt i lengden...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

Nei lager, hvor ansvarspersoner går å sjekker om man gjør jobben riktig og går rundt å passer på at man gjør det man skal gjøre, ser stygt på deg eller kommer bort å brommer siden de tror de automatisk har respekt fordi de har en høyerestilling, hvis de tilfeldigvis ser deg når du tar 1min eller ikke jobber konstant.

 

Står det noe om dette i arbeidsmiljøloven? står ganske tydelig om kamera men dette gjelder jo personer.

Endret av Slettet+981234789
Lenke til kommentar

Var i samme situasjon. Dog dette var butikkarbeide

 

Sluttet, tok en råsjanse og startet egen butikk.

 

Jobbet rævva av meg for å forsørge barnet og gjelden, jeg og dama spiste vell nudler en god del den tiden.

 

Etterhvert begynte jeg å senke "guarden" og lot meg prøve på ansatte. Kjørte full frihet med ansvar fra start.

 

Har nå en butikksjef og assisterende butikksjef som gjør alt for butikken daglig. Samt 2 stk fra nav som skal få tilbudt jobb etter prøvetiden.

 

Her blir de belønnet med med bonuser av overskuddet. Jeg personlig sitter kanskje igjen med 100k i året som jeg tar i utbytte, Mens butikksjefene likker på henholdsvis 4-500k i året.

Samtidig som jeg gir mulighet for bedre betingelser dersom salget øker. Feks firmabiler osv osv

 

Føler selv jeg gir utrolige betingelser, og jeg blir ofte fortalt at " hvorfor gidder du når de bare er butikkarbeidere? du kunne tjent x4 mer"

 

Jeg tror på det å gi mest til de ansatte som faktisk gjør en jobb for "deg".  Jeg har selv en jobb ved siden av. Som er min hovedinntekt, men til neste år skal ny butikk åpnes og går det like bra der vil jeg forhåpentligvis få startet en liten kjede som vil gi de ansatte lønn og betingelser de fortjener.

 

Ser altfor mange butikkeiere på messer som tar alle penger selv og betaler luselønn til sine ansatte. Trist, men en realitet

 

Kanskje du kan gjøre som meg? Starte for deg selv, ikke for pengene sin del, men for å kunne skape en arbeidsplass som du selv ønsker du kunne fått tildelt?



Anonymous poster hash: 00e3a...af4
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234789

Det som er litt av problemet med fagforeningen her er at de hånden ganske langt ned i buksa til ledelsen og gjør ytterst lite for resten.

jeg har fått liten støtte fra de tidligere og meldte meg ut.

 

beste løsningen er nok til å ta opp dette i plenum, belyse problemet og satse på at resten av folkene ikke feiger ut og at vi kanskje kan få til noe bedre.

Lenke til kommentar

Har ikke lest alle kommentarene, men etter som du beskriver det virker det som du jobber på et callcenter. Kjenner meg fryktelig godt igjen i din beskrivelse da det høres ut som min tidligere arbeidsplass. Jeg holdt ut i fem år med strengt regime på pauser, behandlingstid, målt opp, ned og i bredden. 

 

Det som jeg gjorde var at jeg leste kontrakten min nøye, utførte arbeidet etter kontrakten og ikke noe mer eller mindre. Dem kunne klage på at resultater ikke var like bra som alle andre eller at jeg kunne gjøre det bedre. Ble etter hvert flyttet til andre oppgaver som minsket presset på prestasjoner betraktelig, årsaken til dette var at jeg var dyktig og kunne det jeg jobbet med. 

 

Fagforeningen kan ha "hånden langt ned i buksen til ledelsen" som du fint kaller det. Har selv vært leder og vara i fagforening. En ting jeg lærte når jeg var vara var å ikke være i krig med ledelsen. Skaper du bare konflikter med ledelsen får man ikke noe resultat, da er det bedre å ha en god tone med dem. Noe som jeg erfarte når jeg satt som leder. 

 

Om du jobber i den større bedrift (A) som jobber for en annen større bedrift (B) er det mye man må ta hensyn til. En av dem er å levere tjenester som som bedrift B ønsker. Si at dette er et callcenter og bedrift A behandler kunder over telefon, epost osv. for bedrift B. Kravet bedrift B har satt for bedrift A er at alle kunder skal behandles inne 30 sekunder og du skal bruke 450 sekunder fra du tar telefonen til du snakker med neste kunde. Det er ikke tilfeldige tall, detter er tall som er regnet ut for at bedrift A ikke skal få bøter fra bedrift B og at bedrift A skal gå med overskudd. 

 

Greit at det mye pes og stress på slike jobber, det er det med alle jobber. For å si det slik jeg har hatt mine beste og verste tider på en slik jobb, det er mye som kan endres og det er mye som ikke kan endres. Det du ikke kommer noe vei med er å gå i konflikt med bedriften. 

 

Mitt beste råd er å snakke med ledelsen om å utarbeide en trivselskomite som kan steke vafler, kjøper inn snaks eller samle de ansatte for å gjøre noe gøy.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Send et signal til staten: Sykemeld deg basert på utbrenthet og klar deg med litt mindre penger. Hvis du ikke finner en annen jobb, snakk med psykolog, få stilt en diagnose og få uføretrygd. Prøv å tegn en personforsikring.

 

Staten må begynne å ta ansvar. De kan ikke forvente at alt går knirkefritt hvis de ikke bryr seg om hvordan ledere legger opp ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...