Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Trenger hjelp til sinnemestring


Bruker-182606

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg vil si jeg har alvorlige problemer med sinne mitt. Det er svært eksplosivt og jeg kan finne på å si og gjøre ting jeg normalt ikke ville ha gjort eller sagt.

Jeg har snakket med psykolog før men jeg følte jeg ikke ble tatt på alvor da jeg virker ganske oppegående og intelligent. Hun sa selv jeg hadde hjerne til å ordne opp i problemene mine.

 

Jeg vurderer kanskje søke hjelp hos en mannlig psykolog. Men jeg er usikker hvor mye samtaleterapi kan hjelpe.

 

Mann 31.

Endret av Bruker-182606
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, jeg har jo prøvd å snakke med psykolog før. Mulig jeg burde få meg en time med fastlegen å spørre om andre behandlingsmuligheter. Aggresjonen blusser opp spesielt når jeg skal ut av leiligheten og er knyttet til hvordan jeg ser meg selv. Jeg har tidligere slitt med mild til moderat sosial angst og jeg vil si at jeg har høye krav til meg selv på alle arenaer.

Lenke til kommentar

Jeg mener de skal ha sinnemestringskurs i regi av kommunen. Det kan være et steg på veien. Der lærer man å kjenne igjen tegn på at man blir sint og måter å håndtere situasjonene på. Om den kvinnelige psykologen mener at du har hjerne til å ordne opp har du et veldig godt utgangspunkt!

Du er flink som tar tak i det.

Lenke til kommentar

Jeg vil si jeg har alvorlige problemer med sinne mitt. Det er svært eksplosivt og jeg kan finne på å si og gjøre ting jeg normalt ikke ville ha gjort eller sagt.

 

Er ikke problemet at du gjør ting du gjør normalt? Det er tydeligvis ikke unormalt for deg å eksplodere og si og gjøre negative ting.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Selvsagt kan oppegående, smarte mennesker, ha sinneproblem. Kjempebra at du tar tak i det selv, å innse at man har problem med sinne, er svært vanskelig for mange å innse, så, det at du velger å ta tak i det, det er godt tegn. 

 

Her kommer noen små tips:

- Forsøk å skriv ned alle umidellbare tanker. Deretter skriv hvilke følelser disse tankene gir deg, og ranger med % fra 0-100, hvor mye du tror på disse tankene. Angi hvilke tankefeller den umiddelbare tanken kan være tegn på; f.eks. overgeneralisering, svart/hvitt-tenkning osv... Prøv deretter å komme med noen alternative tanker, er det ulike måter å se den umiddelbare tanken på. Bruk litt tid, reflekter litt rundt disse tankene. Angi hvor høy % fra 0-100, hvordan du tror på den umiddelbare tanken. Du vil ofte se at dette vil gå ned for hver gang, når du innser at det er mer én måte og ofte nyanser i ting. 

- Å skrive ned alle følelser enten per papir eller i Word (skriv rett ifra hjertet, uten noe form for filter) kan hjelpe deg til å få utløp for tanker, og blir reflektert over hva du faktisk tenker. 

- Fysisk aktivitet, som det å løpe, danse, hva en du liker, kan være et sted du får ut sinne. Prøv å tenk at du kan "spare" sinnet til en treningsøkt, så får du brukt energien fra sinnet til noe konstruktivt. 

- Tøy på kroppen din og husk på en god kroppsholdning, sinne, som mange andre følelser, setter seg ofte i muskulaturen din og kan gjøre deg stiv og gi deg en dårlig kroppsholdning.  En mindre vond kropp, en mindre dårlig element i livet. 

- Å gå tur i skog, eller langs et vann eller i en park, hvor du fokuserer så godt du kan på lydene (hører du fuglekvitter? Hører du stillhet? ), luktene (lukter det av blomster? Lukter det friskt?, følelsen (er det kaldt/varmt ute, blåser det, er det vindstille, kjenn på mose, ). Rett oppmerksomheten mot naturen, for å få pause.  Evt. vandre i utlendt natur, hvor du må konsentrere deg litt med å holde balansen og trå riktig, samtidig som du lar vonde, sinte følelser være litt i bakhodet.

- Hva tapper deg for energi og hva gir deg energi? Hvilke personer gir deg energi, og hvilke personer tapper deg for å energi. Sett opp i et firedelt skjema. Kutt ut ting og personer (dersom det lar seg gjøre) som tapper deg for energi. Prioriter!

- Sinne følger ofte med andre følelser, som nedstemhet, så det må også jobbes med, gjerne med samme metoder som nevnt ovenfor. 

- Trenger du fortsatt hjelp, ikke gi deg før du finner en psykolog som tar deg seriøst. Ta dette også opp med fastlegen. Seriøse psykologer og fastleger finnes. 

 

Lykke til! Jeg har troen på deg. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...