Gå til innhold

Venstre har varslet én dissens – om overvåking


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En kjempe gordisk knute man prøver å skjære over med et sløvt tveegga sverd, i armene på en blind person uten hender.

Defensivt forsvar av cybernettet bør være fokus. Problemet med å være defensiv er, for å bli dyktig må man forstå de offensive virkemidler. Hvordan lage omelett uten å knuse egg, med andre ord.

Må bare krysse fingra og håpe de lovskapende og lovgivende mennesker velger å lytte til teknologisk dugelige rådgivere, istedet for først å smelle en lov på bordet som i etterkant vil være umulig, juridisk, å forkaste.

Lenke til kommentar
– Det legges jo opp til en enorm innsamling av data, men det er avgrenset til utenlandsetterretning og skal ikke være innrettet mot norsk borgere.

 

Det er nokså spesielt at Venstres nestleder tydeligvis vil kunne gå god for «en enorm innsamling av data» forutsatt at den «er avgrenset til utenlandsetterretning». Det høres ut som Venstre lar seg kjøpe svært billig, dette er som en blindkopi av debattene som har herjet i USA over en viss tid. En slik avgrenset form for datasnoking vil ikke være mulig å gjøre i praksis. Dersom du har familie i Sverige, venner over dammen, forretningsforbindelser til Danmark, bruker du en eller annen utenlandsk tjeneste – hvilket du etter all sannsynlighet gjør – så er det selvsagt at også du som norsk borger blir berørt av en masseovervåkning som dette. Dette skaper alt annet enn tillit.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...