Gå til innhold

SNIKTITT: Sennheiser HD 820 Vi fikk prøve Sennheisers nye versting-hodeklokker


Anbefalte innlegg

Interessant lesning, jeg er ikke motstander av tanken på at man ikke trenger å kjøpe dyrt for å få god lyd i hifi-verden, og har absolutt trua på den gode gamle placebo-effekten mange får, eksempler på folk som mener de hører forskjell på kabler osv, noe som er totalt bullshit, og tipper nok mange får det når de setter på seg et par med LCD-2. Har heller ikke trua på at folk kan høre forskjell på DACs heller, og dette er en kjempedebatt i mange fora fra før. Litt utenfor temaet i denne tråden, men regner med at du har sette denne før, fra Audio Myths Workshop?

 

Skal sies, jeg har eid et par LCD-2F og kan fortelle at lyden er aldeles fantastisk, klart bedre enn en folkefavoritt som f.eks Fidelio X2 (som jeg også eier). En ting er at det er ingenting som heter "blindtest" når man tester LCD-2, for når du har de på deg så veit du at du har på deg et par Audeze og V-Moda, for Audeze lager hodetelefoner som er nærmere tankser enn hodetelefoner - de er tunge, ekstremt store og hodeputene er bløte som marshmallows. 

 

Likevel så kommer smak inni bildet her også, så det er liksom en ting det også. Likevel, er med på poenget ditt - absolutt :)

 

Av de jeg har eid:

- Audeze LCD-2F

- Beyer DT 770 32ohm (MMX300/QPAD1339)

- Logitech UE9000 (bra lyd om man plugger de i en forsterker, men de knakk tilslutt i hodebøylen)

- En haug av forferdelig gaming-headset fra Steelseries etc

 

Eier i dag:

- Focal Elear (skuffende for meg, hadde forventet mer av disse)

- Fostex TH-00X (favoritt for musikk, elsker bassen i disse til rock og heavy og generelt moro)

- Fidelio X2 (til gaming med modmic. Prøvde med Fostex, men de skremmer livet av meg ingame - altfor mye slam)

- Sony MDR 1000X (til reise, helt topp til dette)

Mitt poeng med denne lille listen er at ingen av disse høres like ut på noen som helst måte, ikke engang på langt nær, og de kommer i forskjellige prisklasser. Rent lydmessing så er favoritten min LCD-2 kanskje, men de er for tunge og bælete å ha på i lange tider, og man blir sliten i nakken av de. Fostex sine er også helt ypperlige og gode å ha på.

 

Så, som BMW sier over her, smaken er som baken :)

Får man til double blind tester er jo det det en god løsning for å få placebo under kontroll. Har gjort dette en rekke ganger selv, og funnet ut at for meg er det høyttalere og lossless kilde som er viktigst aka lett å høre forskjell. Kabler, DAC og til dels forsterkere er ekstremt vanskelig, forutsatt at frekvensresponsen er normalisert og at alt i testen er kvalitetsutstyr.

 

At det er lett å høre forskjell på headset har du jo helt rett i, all den tid de har markante variasjoner i frekvensrespons. Harman normaliserer responsen i testene sine.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Syntes det er morsomt at Le Menthe nevner Metal571, som anmelder hodetelefoner kun med schiit magni :D

Dvs, jeg vet ikke om han har oppgradert nå.

 

Metal er, fra de anmeldelsene og meningene han kommer med, og da spesielt basert også på min egen testing av de samme tingene (og også mine diskusjoner med ham på Discord), den anmelderen jeg stoler mest på. 

 

Ser egentlig ikke hvorfor hans DAC/amp-oppsett skal ha noe relevanse? Min egen NFB-11 har også vesentlig bedre DAC og forsterker enn Metals oppsett, men fra egen testing er forskjellene ikke så sanselige. Som metal selv sier, så er forskjellen mellom DACer/amper uvesentlig i forhold til forskjellen mellom hodetelefoner. Så lenge man har oppsett til å drive utstyret sitt, som Schiit Stack kan (utenom noen få unntak, som He-6, som selv min NFB har problemer med), så bør jo det være nok. Og Schiit Stack er jo bra; for min egen del var det ene og alene pris (at jeg får spesifikasjonsmessig bedre deler i samme prisklasse) og Dac/Amp-kombo i ett som gjorde at jeg foretrakk NFBen.

 

Interessant lesning, jeg er ikke motstander av tanken på at man ikke trenger å kjøpe dyrt for å få god lyd i hifi-verden, og har absolutt trua på den gode gamle placebo-effekten mange får, eksempler på folk som mener de hører forskjell på kabler osv, noe som er totalt bullshit, og tipper nok mange får det når de setter på seg et par med LCD-2. Har heller ikke trua på at folk kan høre forskjell på DACs heller, og dette er en kjempedebatt i mange fora fra før. Litt utenfor temaet i denne tråden, men regner med at du har sette denne før, fra Audio Myths Workshop?

 

Placebo-effekten går enda lenger enn dette. Bare søk på "blind test lossless vs. mp3". Samtlige blindtester, deriblant blant audiofile miljøer, viser at personer ikke kan påvise hvilken sang som er mp3 og lossless, eller i det hele tatt hvem av de er best. Kanskje noen (og med det riktige utstyret) kan høre forskjell; men sannheten er at de fleste ikke kan det.

 

Placebo og pølsevev i det audiofile miljøet finner du overalt og om nesten alt. Head-fi-forumet har blitt til et runkerom for slike typer mennesker, og det er nesten «hit and miss» på hva som er pålitelig av meninger om ulike hodetelefoner og utstyr. 

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Klart at forsterker gjør minst forskjell og DAC gjør minst forskjell. Men det kan gjøre den avgjørende forskjellen på om du liker hodetelefonen eller ikke. 

Jeg syntes alle burde gå for klasse A med så mye watt så mulig. 

Eide en Burson The Conductor en gang i tiden, sammen med LCD-2. 

Var ikke spesielt fornøyd med LCD-2 pga den forsterkeren.

Så skiftet jeg til Mjolnir som leverer 5W @ 50ohm.

Da våknet LCD-2 til liv! 

 

Nå er ikke watt alt, volt har å mye og si.

Derfor feks HE-6 låter magisk ut fra klasse A stereoforsterkere

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når jeg ser prisen. Tror jeg at jeg holder meg til Koss porta pro og Flux. Dette er altfor dyrt... Har 3 sett med porta pro og ga 149.- pr sett. Har også et par gode headsett fra Flux som jeg fikk for 49.- fordi en annen kunde hadde brutt forsegling på denne. For meg spiller det ingen rolle så lenge settet ikke er brukt (Veil pris på

Flux): 598.-

 

Men da spiller tydeligvis lydkvalitet ikke så stor rolle for deg, og du er så langt unna målgruppen for dette produktet som man kan komme.

Lenke til kommentar

 

Helt idiotisk priset hodetelefon. Axel Grell, Sennheiser sin sjefingeniør har til og med gått ut å sagt at glasset er kun for utseende sin skyld. Skjønner ikke hva Sennheiser holder på med fortiden. 

 

For tiden? Sennheiser har for lengst sluknet som et selskap som produserer kvalitetslyd på toppnivå; den Sennheiser du snakker om er fra 90-tallet, og renommeet deres er basert på produkter utviklet og produsert fra den tiden (som enda er blant de beste hodetelefonene du får i dag). Refererer da i hovedsak til HD600/650, som deres hodetelefonmarkedets milepæl mtp. ordentlig framsteg i hodetelefonutvikling. De er de mest anvendelige, kompetente og gjennomførte hodetelefonene på markedet; i hvert fall de mest pålitelige; en industristandard og referanse uten sidestykke. Sennheiser har selvsagt laget en teknisk bedre hodetelefon i HD800 – men på ingen måter like omtykt og imponerende som HD600, når det kom ut. 

 

Vet du når HD600 er fra? 1997. Den «varmere» utgaven HD650 er fra 2003. Vi snakker altså om 15-20 år gamle produkter om enda fungerer som «benchmark»-produkter den dag i dag. Det er dette som er Sennheisers renomme og arv. De tok et enda steg, dog mye mindre, videre med HD800 i 2009, men har siden da gått i helt motsatt retning med labre produkter, i form av Momentum, en rekke IEMs, osv.

 

Sennheisers dyktighet tilhører fortiden. Akkurat som Koss, som den dag i dag høster godene fra Koss Porta Pro-hodetelefonene sine, som de første lanserte på markedet tidlig på 1980-tallet. Nå gjør Sennheiser prøver å ta steget enda lenger og utnytte populariteten til sine gamle produkter til å lansere overflødige produkter som HD6xx, 660S, HD800S, og nå HD820. Ingen av disse produktene har rasjonelle grunner til å eksistere. 

 

Sennheizer HD 700 er et langt bedre alternativ. Det er langt fra like skremmende i pris og leverer omtrent like bra lyd.

 

Ikke egentlig. Nå er lyd subjektivt, men den overveldende majoriteten av audiofile sier seg enig i at HD700 er et dårligere produkt enn lillebror HD600 og HD650, som også er billigere. Selv HD660S, som bruker 700s drivere i HD600s kropp, anses som underverdig 600/650 grunnet nettopp dette. 

Du formulerer deg godt, og mulig jeg misforstår deg (snakker du kun om high-end produktene?)

 

I sin prisklasse, er nemlig Momentum de eneste hodetelefonene jeg kunne høre merkbar, positiv forskjell på i butikken.

Kanskje ikke like relevant i denne sammenheng, men vil også nevne at jeg har samme erfaring med deres dyrere headset for gaming, der de etter min mening er helt i toppen, lydmessig.

Lenke til kommentar

Du formulerer deg godt, og mulig jeg misforstår deg (snakker du kun om high-end produktene?)

I sin prisklasse, er nemlig Momentum de eneste hodetelefonene jeg kunne høre merkbar, positiv forskjell på i butikken.

Kanskje ikke like relevant i denne sammenheng, men vil også nevne at jeg har samme erfaring med deres dyrere headset for gaming, der de etter min mening er helt i toppen, lydmessig.

 

 

Nei, jeg står for det jeg sier. Momentum er en kjedelig hodetelefon, både for sin prisklasse og langt under det. CAL (Creative Aurvana Live) for 500 spenn banker den ned i støvlene. Nedre regionen føles ikke-eksisterende og druknes av den uklare bassen. Mellomtonen er god, og er klar og skarp. Øvre mellomtone og diskant er utrolig kjedelig uten den ønskede "gnisten". Komforten på hodetelefonen er også kjempedårlig. Det fins grenser for hva man kan kreve av portable, lukkede sett. Men selv med dette i ettertanke, er det altfor dårlig komfort på disse.

 

Momentum-hodetelefonene er vanvittig overvurderte, og i min mening høster de inn stor stor popularitet fra Sennheiser-navnet.

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...