Gå til innhold

Noe må skje med norske tollregler


Anbefalte innlegg

Bestill DVD filmer fra http://www.dv-depot.com. Der sendes filmene med DHL. Jeg har bestillt derfra mange ganger. Får filmene med bud på døren og slipper både moms og toll.  :D

Er ingen garanti for å slippe MVA dersom du bruker budfirma som feks. DHL. De er pliktige som alle andre pakkeformidlere til å innkreve gebyr og avgifter fra kjøper. Dersom du ikke har fått krav er det bare fordi de slurver.

Glemte forresten å si at i følgebrevet så står det at det er brukte plater til en verdi av $10. Tror det er summen det pleier å stå, er ikke 100 % sikker. Men det er hvertfall under 200,-. Sikkert fordi at DV-Depot er klar over toll grensene i norge. tror nok de selger en go' del til Norge også, siden de har en funksjon som gjør om kanadiske dollar til kroner. De er ganske raske til å levere også. Sist jeg bestillte tok det 2 dager fra de sendte filmene fra Toronto til jeg hadde de på døren.

Hvor mye kom frakten på da? Var det veldig mye? Mente jeg så et sted der, hvor en velger hva slags måte en vil den skal sendes på (hurtig, tregt osv.)..hva er best å bruke?

:no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ring nettbutikken, få det til å sette ned prisen på pakken (jeg har overtalt flere nettbutikker til å redusere den fiktive verdien med 50%, da handlet jeg for 2500kr i england)

 

Så får våre kommunistiske djeveler fra russland DRA TIL ******.

 

Alså sv,ap,v,krf,sp

 

Med vennlig hilsen

 

Svein Gjeldrem

v/ Norges Bank

Lenke til kommentar

Det diskuteres nå om denne grensen på 200,- skal fjernes, det vil si at man kan ende opp med at grensen endres til kroner 0,-.

 

Aftenposten hadde en stor artikkel om dette, og den har skapt reaksjoner blant politikerne. Det "artige" er jo at Aftenposten tok opp dette fordi mange har klaget på at grensen på 200,- er for lav. Det "artige" ligger i at man i worst case ender opp med en grense på 0,-.

 

Men presiserer at dette kun er snakk foreløpig.

Lenke til kommentar
Ring nettbutikken, få det til å sette ned prisen på pakken (jeg har overtalt flere nettbutikker til å redusere den fiktive verdien med 50%, da handlet jeg for 2500kr i england)

 

Så får våre kommunistiske djeveler fra russland DRA TIL ******.

 

Alså sv,ap,v,krf,sp

 

Med vennlig hilsen

 

Svein Gjeldrem

v/ Norges Bank

Hva er det med deg?

Det er Høyre som ikke vil endre på den...

Ikke vi kule, altså kommunister.

 

Siden ingen av de partiene du nevner har noenting med kommunismen å gjøre, krever jeg en unnskyldning.

 

Bare så du vet det, har jeg skaffet 20 underskrifter til hevtollgrensa.no.

Lenke til kommentar
Hvis du bestiller en pakke for under 200kr + porto, må du fremdeles betale 149kr i gebyr til tollvesenet?

Nei, du må ikke betale noe i tillegg, hvis varen kommer på under 200 NOK.

 

Enda et spørsmål: Er det omfattende å fortolle selv? Noen som har gjort det?

 

Første gangen en skal fortolle selv er det litt omfattende. Du må først registrere deg på toll.no , for så å få tilsendt et passord du må logge deg inn med senere på toll.no . Så får du noen nr der, som du skal bruke som KID nr når du betaler regningen på 72 kr. Så må du sende en mail til posten.

 

Men når du først har registrert deg på toll.no, så slipper du da å gjøre det ved senere anledninger. Det eneste du da trenger er å logge det inn på toll.no , for å registrere det du har bestilt.

 

P.S Det er lurt å registrere deg på toll.no , før du mottar pakken, for det tar noen dager for å få passordet i posten. :yes:

Lenke til kommentar

Hmm...

 

Jeg skal bestille noe utstyr fra mp3playerstore

 

Dette kommer på $389.00... altså 2634 NOK.

Frakta kommer på $29 = 200 NOK

 

Fra webshopen kommer pakka på $418

 

Omregna til norske summer med Mva kommer det på ca 3400kr..

 

Er det flere ting jeg må regne med å betale?

 

Åssen er det med fortolling når pakka kommer på over 1000kr?

 

 

Har en følelse at dette kan bli dyrt :cry:

Lenke til kommentar

Fra toll.no:

 

Det er dessuten bare varer med verdi mellom NOK 200,- og 1 000,-som kan fortolles. Dette fordi varer med verdi under NOK 200 er tollfrie, og fordi varer med verdi over NOK 1000,- må fortolles og registreres særskilt på grunn av handelsstatistikken.

 

Hvis en vil vite mer detaljert angående dette må man nok lese litt på regler og slikt for import på toll.no.

 

Slik eg forstod det så kunne posten fortolle pakken for deg. Men dette kostet da 149kr ekstra.

Lenke til kommentar

Nå skjønner jeg ikke noe.....Bestilte noen DVD'r til ca 300 NOK...Da kom tollen på 72 kr... Filmen jeg nå har bestilt, koster 340NOK..Men nå må jeg betale litt over 80 kr i toll...Jeg trodde tollen var det samme jeg, når prisen på varen var mellom 200 og 1000 NOK...

 

Ikke at det er sååå stor forskjell, men noe blir det jo... :roll:

 

Noen med en god forklaring på dette?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Japp, det er riktig. Men er du i tvil om du må betale toll, så er det en slik rød/oransj lapp på pakken når du kommer, og et brev som forklarer hva en skal gjøre.

Hva skjer hvis man man ikke gjør noe med den røde lappen? Fikk en pakke fra utlandet der hang en rød fin lapp med "tollpliktig" eller noe sånt. Men det sto ikke noe mer noen plass. Så jeg bare bæsha i det, og har ikke hørt noe siden.

 

Og sånn på tampen, posten setter ned sine gebyrer for å fortolle pakker, går fra dagens 149kr til 70kr. Skulle vel skje i april hvis jeg husker rett.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

hmm, tollsatsen, kr 200 i 1970 korrigert for årlig inflasjon på 2,5% tilsvarer kr 268 i 2004. Er vel dette A4-formatet alt annet bestemmes etter her i landet dermed blir ikke denne magiske 200kr tallet endret før noen gir de et tilbud de ikke kan avslå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...