Jump to content

AK47

Medlemmer
 • Content Count

  1536
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

147 :)

Recent Profile Visitors

7590 profile views
 1. Jeg har Telenor, tidligere Canal Digital. Men jeg har inntrykk av at storebroren Jensen Omni (jeg har Omni Lite) er mer påkostet.
 2. Jeg har i dag Jensen Omni Lite. Dette er mildt sagt et ræva system, som faller ut hele tiden og skaper unødvendig stort forbruk av mobilt bredbånd. Har koblet tre enheter i huset, med ca fire meters avstand. Likevel faller den ytterste ut mer enn halve tiden. Vurderer å krype til korset og kjøpe nytt. Har prøvd kundesupport hos Jensen, uten at det hjalp noe. Er det noen gode tips til rimelige, men gode - altså stabile Mesh-systemer?
 3. JKBE - det å sette spørsmålstegn ved noe man har lest tidligere bør være fullt mulig, uten at man nødvendigvis skal være ekspert i moderne krigføring, som du etterstreber at man bør være et krav. Det er bare å google F35 og nærkamp, så ser du det har vært tema mange ganger. For noen som har fulgt jevnt med i medier gjennom årene er det da naturlig å trekke slike koblinger. Dårlig hersketetknik får du holde for deg selv. Virker nesten som det er ekstra sårt for enkelte her om man stiller spørsmål om nærkamevnen, kun av nysgerrighet. Og nei, jeg har ikke gått krigsskolen eller hva som skulle kreves, men er en helt vanlig person som spør. Det får jammen enkelte her tåle, uten dårlige hersketeknikker.
 4. ... og jammen klarte ikke Erna og Jan Tore å ta med seg hele verdensøkonimien i samme fei.
 5. Friskt at de feirer noe regjerningen fikk til først da Frp ute
 6. Hva tror dere? Er helsefond god investering i dag? Eller bør man vurdere å trekke seg ut (der også)? Litt info om fondet jeg har flyttet over til, også med litt nedgang, men ikke skremmende mye: DNB Health Care er et aktivt forvaltet aksjefond som hovedsakelig investerer i aksjer i selskaper innenfor helsetjenester, legemiddel, medisinsk utstyr, bioteknologi og annen beslektet virksomhet, notert på børser og regulerte markeder over hele verden. USA er en vesentlig del av helsemarkedet og fondet vil normalt ha en betydelig andel av investeringene her. Mer info: https://www.morningstar.no/no/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000ZFFU
 7. Har lagt merke til at Moskva-børsen har fått ekstra mye juling de siste dagene, ned 10 prosent bare i dag, skrivende stund.
 8. Akkurat, igjen en situasjon der F35 ikke er eksponert for fienden. Det blir annerledes når pilotene kan vinke til hverandre, og om en skarp situasjon under en slik avskjæring mot alle odds skulle oppstå. Eksponert på denne måten er fordelen til F35 meningsløs, så videoen understereker akkurat hva jeg prøver å si
 9. Denne er fra januar 2020, om man skal få lov til å sitere militarymachine.com: Technically speaking, the F-35 has a lower thrust to weight ratio – 1.07 vs 1.11 of the F-16 – an important statistic in dogfights. Additionally, its close range weaponry is underwhelming compared to the Fighting Falcon. However, the U.S. Air Force believes that the age of the dogfight is over. Battles will be fought with the long-range, advanced technology inside of the F-35 Lightning II, not the close-range weaponry of the F-16 Fighting Falcon. Et avskjæringsoppdrag der pilotene kan sitte og vinke til hverandre er langt fra et oppdrag der F35 får nytte av sine distanseegenskaper.
 10. Hvis du anser det som trolling å spørre om F35 er egnet til avskjæringsoppdrag, tror jeg faktisk det er du som har et problem. Om noen har svaret på det, så bør det i så fall være fullt mulig å gi det, uten å bare komme med hva jeg anser som trolling - altså å gjøre narr av et seriøst spørsmål. Jeg viser til en artikkel jeg husket, og derfor satte jeg også spørsmål ved dette. Skal ikke det være lov, mener du?
 11. Sant nok ScandFlick, men i dette tilfellet snakker vi om avskjæringsoppdrag. Da vil jeg tro F35 kommer dårlig ut. Hvis ikke kunne man jo nesten bare sendt et passasjerfly, for å sette det på spissen. Det er vel ikke til å stikke under en stol at dette er et skarpt oppdrag, selv om det høyest sannsynlig aldri vil bli en kampsituasjon.
 12. Ja, faktisk hadde det en sammenheng. Opec ønsket å kutte oljeproduksjonen på grunn av hva de mener er mindre etterspørsel som følge av viruset. Russland (som da blir Opec+) ønsket å avvente og se, og med det svarte altså Opec med å dumpe prisene for å demonstrere sin makt.
 13. Svarer normalt ikke nettroll, men det er en kjent sak at F35 i motsetning til F16 ikke egner seg til visuell nærkamp. Kan jo blant annet vise til TUs egen artikkel (ja, faktisk internett, om det skal latterliggjøres) https://www.tu.no/artikler/testflyger-f-35-blir-knust-av-f-16-i-naerkamp/197100
×
×
 • Create New...