Gå til innhold

Skatt på donasjoner og andre inntekter via Internettsider som YouTube og Twitch?


FrihetensRegn

Anbefalte innlegg

Jeg har alltid lurt på hvor mye skatt som skal betales på aktiviteter på Internett. På enkelte videonettsteder som Twitch og YouTube kan man tjene penger via reklamesnutter som spilles av før videoen, folk som abonnerer og gir donasjoner og bruk av Patreon.com, en side der man kan gi et månedlig beløp for å støtte en person eller gruppe/selskap.

 

Skattes alt dette som selvstendig næringsdrivende og man må betale selskapsskatt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her kommer det an på omfang og kontinuiteten om det skal regnes som en hobby eller næring. Dette er ikke klart definert, men ofte noe du kommer fram til i samråd med skatteetaten (Derfor bør spørsmålet rettes dit). Hvis det regnes som næring bør du opprette ENK og føre regnskap på inntekter og utgifter i forbindelse med disse aktivitetene. Overskuddet skatter du som lønn.

 

 

http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/ny-som-naringsdrivende/Hobby-eller-naring/

Lenke til kommentar

1) Det sentrale vurderingskriteriet er ikke omfang eller kontinuitet, men om aktiviteten som sådan er egnet til å gå med overskudd på sikt. Det er først hvis dette vilkåret er oppfylt at det er relevant å se på aktivitetens omfang (i praksis om overskuddet gir deg en rimelig eieravkastning/eieravlønning av driftsmidler og tid nedlagt i aktiviteten) og kontinuitet (den interne sammenhengen mellom forskjellige delaktiviteter).

 

2) Overskuddet fra et enkeltpersonforetak beskattes ikke som lønn, men som virksomhetsinntekt. Forskjellen har betydning for håndteringen av underskudd (begrenset globalunderskuddsrett for virksomhetsunderskudd i personinntekt) og satsen for trygdeavgift (høyere for næringsdrivende).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...