Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] Startproblemer Hyundai Accent 2000-modell


raider000

Anbefalte innlegg

Jeg trenger sårt hjelp til en gammel Hyundai Accent 2000-modell som har startproblemer. Den vil altså starte, men dør ila. et par sekunder. Jeg kan gasse på og turtallet fyker i været. Slik kan den holde litt til, før den går helt ned på tomgang. Når den blir litt varmere, klarer den såvidt å dra seg rundt på laveste turtall. Må oftest holde inne speeden for at dette kan skje.

 

Litt historie: I sommer var det et par ganger hvor jeg måtte vri om nøkkelen et par ganger før den ville starte. Men kun et par, og startet alltid. Etter sommeren har den blitt stående litt og etter et par uker var den plutselig vanskelig å få start på. Måtte prøve flere ganger før den først startet. Hadde litt vansker med å gi gass i starten, men gikk fint etter hvert. Lot bilen stå et par timer, og så fungerte den fint igjen. Så ble den stående i 2 mnd siden jeg var bortreist og den vil nå altså ikke starte noen gang. Hvis det har noe å si startet problemet da jeg kom til Bergen etter sommeren. Da den fungerte helt fint i Møre og Romsdal i sommer. Tviler på at Bergen har så mye for seg, men muligens regn/fukt.

 

Motorlyset lyser gult, men det har det gjort i 10 år. Bilen har fungert helt fint uten problemer tidligere. Verksted har prøvd å feilsøke uten å finne noe. Nullstiller den og kommer tilbake etter 2 mil.

 

Har allerede skiftet plugger, olje + oljefilter, bensinfilter og bensinpumpe.

 

Det er nok bensin, olje og strøm på bilen.

 

Det kommer ikke opp problemer med nøkkel-ikon som indikerer startsperre-problemer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du gul motorlampe har du feilkoder som ligger i ECU-en. På en såpass gammel bil er det godt mulig at du må ha modellspesifikk kodeleser for å lese av kodene. Ofte at universalleserne ikke fungerer.

 

Problemet med den motorlampa der at jeg ikke tror det er den. Den har alltid lyst og har ikke skapt noen problemer før nå. Det gikk ganske fort fra bilen fungerte fint til den plutselig ikke starter lengre. Men kanskje det uansett kan gi noen svar som tidligere ikke har vært der.

 

Legger ved bilde fra en universalleser. Vet ikke om det hjelper noe.

 

22547110.jpg

Lenke til kommentar

O2S (Oxygen sensor/lambda-sensor) kan kanskje være noe å sjekke nøyere?

 

Feilkoder kan komme lenge før noe går helt galt. Hvis f.eks. O2-sensoren lenge har hatt verdier utenfor specs men så til slutt feiler fullstendig.

Har du noen tips til hvordan jeg sjekker opp i det?

Er det evt. noe som kan gi de problemene bilen har?

Lenke til kommentar

Høres ut som pumpe, luftmengdemåler eller lambda. Jeg har ikke noe greie på disse spesifike motorene, men pleier å være en av de 3 når en motor oppfører seg sånn. 

 

Pumpe trenger ikke gi feilkode. Lambda og luftmengdemåler burde derimot gi feilkode dersom de er defekt.

Lenke til kommentar

Høres ut som pumpe, luftmengdemåler eller lambda. Jeg har ikke noe greie på disse spesifike motorene, men pleier å være en av de 3 når en motor oppfører seg sånn. 

 

Pumpe trenger ikke gi feilkode. Lambda og luftmengdemåler burde derimot gi feilkode dersom de er defekt.

Takk for svar! Skal sjekke det ut og se om det kan være noe sånt!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...