Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Flytting fra kollektiv, utvask


fototor

Anbefalte innlegg

Jeg flytter ut fra rommet mitt i et kollektiv denne uken. Kjellerleiligheten har jeg delt med en annen person, som blir boende. Holder det at jeg vasker rommet mitt eller forventes det at jeg vasker hele leiligheten?

 

Spør jeg huseier eller den andre personen som bor der ønsker de nok at jeg vasker alt. Det vil føles litt surt fordi den andre personen griser mye og jeg mistenker han spekulerer i å ikke holde rent fordi han tror jeg uansett skal vaske alt ved utflytting. F.eks ligger fremdeles restene etter hans nachspiel fra helga godt synlig og han har slutta å vaske badet etter vaskeavtalen vi hadde og som han tok initiativ til. Kan også nevnes at jeg har gjort alt av renhold de 6 mnd jeg har bodd der, men det er jo loven likegyldig til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Korleis er leigeforholdet organisert?

Har dere begge to eigne leigeavtalar med utleiger, eller er begge to part i samme avtale?

 

Dette har blant anna stor betydning for kven som skal godkjenne utvasken, og kven som du eventuelt må innhente aksept frå.

 

Om du leiger din del direkte frå utleiger så følger det nok av avtale at du skal vaske ut den delen som du disponerer åleine og som du står ansvarleg for. Fellesarealet står begge to likt ansvarlig for og vil normalt ikkje være aktuelt å sjekke så lenge det fortsatt er ein bebuar som blir buande igjen.

 

Om dere to har ein felles avtale så står begge to kollektivt ansvarlig for heile boligen. I så tilfelle blir det vanligvis ingen utvaskinspeksjon frå utleiger før sistemann flytter ut (og som då står ansvarleg for heile utvasken).

 

 

 

Dersom du skal vaske ned fellesarealet så skal du uansett kun vaske ned halvparten av arealet. Så det mest fornuftige er kanskje at du vasker ut ditt rom og at dere begge deler på å vaske fellesarealet skikkelig. Det vil sikkert uansett være lurt med tanke på visning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar! Jeg vasket mitt eget rom og gikk lett over fellesarealene. Utleier inspiserte og kikket faktisk inni steikeovnen for å se hvor nøye jeg hadde vasket kjøkkenet, så tydeligvis forventet han det. Nachspielet lå fremdeles i stua, men han var grei nok til å se gjennom fingrene på det. Jeg hadde individuell kontrakt direkte med utleier.

 

Jeg sjekket på forhånd husloven som sier "Er ikke annet avtalt, skal husrommet med tilbehør være ryddet, rengjort og i samme stand som ved overtakelsen, bortsett fra den forringelse som skyldes alminnelig slit og elde, og de mangler som utleieren selv plikter å utbedre." Jeg er ikke sikker på om husrommet kun gjelder rommet jeg leide eller om det inkluderer fellesarealene. Uansett, jeg er ute nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...