Gå til innhold

Hvordan få tak i tomt i Oslo-området?


Duppelupp

Anbefalte innlegg

Jeg har en drøm om å bygge hus i Oslo-området, men da må jeg jo ha en tomt først og det er visst helt umulig å få tak i.

Pr i dag er det 10 tomter til salgs i Oslo, altså en by med nesten 700.000 innbyggere er det bare TI valgmuligheter og det er hvis man i det hele tatt har råd til å betale prisen....

 

Det er ikke noe særlig bedre i de tilstøtende kommunene heller, i hele Akershus fylke er det nå bare 98 tomter for salg

 

Jeg har vært en del å reist i Europa og Australia, og byer med tilsvarende størrelse og innbyggertall har ofte flere hundre ledige tomter til enhver tid.

 

Så hvorfor er det så vanskelig å få tomt i Oslo? Er dette et resultat av byplanleggingen? Isåfall, er det noen som da kan fortelle meg hva som er Oslo kommunes plan når det kommer til boligtomter?

 

Og finnes det noen lure triks for å kjøpe tomt som ikke er ute på det åpne markedet? Det virker jo som om de store utbyggerne ofte gjør dette

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her til lands så er det ofte vanskeligere med tomter fordi de som styrer ikke godkjenner alle områder for utbygging, noe som er bra. Det er mange steder i Oslo man kan bygge på, men veldig få det er ønskelig å bygge på. F.eks. Nordmarka og ved siden av større veier er steder der det ikke gis tillatelse.

 

Her i byen så har det de siste årene blitt bygget mange hundre boliger, men det er faktisk bare 11 tomter på Finn her også. Det virker som om det rett og slett blir bygget ut raskere enn det kommer tomter for salg mange steder.

 

De store utbyggerne kjøper større områder med tomter så de bruker ikke Finn. Usikker på hvor de får tak i, men gjennom kommunens reguleringsplan og grunneiere er det jeg kan tenke meg.

 

Du kan være heldig å få tomt hvis du kjører rundt og finner tomte/eiendom og ringer eier. Det er mulig å få delt tomter så hvis noen har 2 mål så kan man dele den i to. Du finner eiere av eiendomer her http://www.seeiendom.no/

Lenke til kommentar

Flere bekjente av meg har reist rundt i Oslo og funnet tomter på steder de ville bo, ringt på hos eier og spurt rett ut om det er interesagt å selge. Det er mange som er åpne for dette, da det skal mye til at en tomt på 600kvm + går for under 4M :-) 

 

At prisene er høye er det lite du får gjort med, men anbefaler deg overnevnte taktikk. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...