Gå til innhold

Svineribbe på Zanzibar


H80

Anbefalte innlegg

Jeg har reist en del, og som regel har jeg fulgt prinsippet "when in Rome, do as the romans do"

Nå skal jeg feire julaften på Zanzibar med pappa. Han er sprek pensjonist og vi kommer til å reise dit på backpackervis, men akkurat julaften sitter det langt inne for ham å spise blekksprut med ugali og kachumbari.

Vet noen om en restaurant på Zanzibar som kan tilberede svineribbe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om noen i et muslimsk land sier de kan få tak i eller tilberede svinekjøtt så ville jeg holdt meg langt unna. Kjøttet vil ikke bli produsert lokalt, og må få ad hoc transport, oppbevaring og tilbreding av noen som ikke er vant med å håndtere svinekjøtt. Selv uten at noen ønsker å "straffe de vantro" så er risikoen for å bli syk så stor at jeg heller ville satset på en annen julerett.

 

Ellers var Zanzibar en stor skuffelse selv om navnet jo høres eksotisk ut.

Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Takk for at du forklarer mer om bakgrunnen for spørsmålet mitt til dem som ikke forstår spørsmålet. Tanzania er ikke et muslimsk land. Over 60 prosent er kristne. På Zanzibar er de fleste muslimer, derfor spør jeg om noen kjenner til en restaurant eller kokk som kan steke svineribbe. Hvis det ikke finnes noen ikke-muslimske slaktere der, så kan jeg jo ta med en saltet ribbe fra Dar es Salaam.

 

Spørsmålet var altså (trommevirvel):

 

Vet noen om en restaurant på Zanzibar som kan tilberede svineribbe?

 

Edit:

Robertaas, synd at Zanzibar var en skuffelse for deg. Jeg har ikke de helt store forventningene selv, Zanzibar blir en del av en lengre tur. Jeg og pappa starter i Nairobi med en safari til Amboseli, så reiser vi til Arusha, derfra til Dar og Zanzibar. På Zanzibar blir vi møtt av en Swahili-snakkende venninne av meg fra Kenya, som skal være guide. Vi skal være på Zanzibar tre netter, før reisen går videre nordover langs kysten og inn i Kenya, hvor jeg skal være i tre uker.

Jeg har tidligere vært ca 8 uker i Kenya og 2 uker i Tanzania, hvorav ca halvparten i Swahili-områder, altså der Islam er den største religionen.

 

Endret av H80
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...