Gå til innhold

SAMLETEST: Treningsklokker


Anbefalte innlegg

En bør tenke nøye gjennom hvordan man trener før en går til innkjøp av ny klokke.

 

Garmin fenix5 beregner treningstatus utelukkende basert på to ting, løping eller sykling med kompatibel momentsensor (fortrinnsvis på rulle)

 

For min del som går toppturer både til fots og rando om vinteren, sykler terrengsykkel, padler kajakk og ror litt romaskin på uværsdager, er fenix5 fullstendig ubrukelig til å måle fremgang.

 

Det er en lang rekke ting som irriterer meg med "testvinneren" fenix5, mye av det går på ett unødvendig tungvint grensesnitt. Bare det å lage seg en ny aktivitet som for eksempel padling (som utrolig nok ikke finnes som aktivitet fra default) er ett mareritt. Man starter med å velge en aktivitet som ligner litt for så og endre på denne, men man får selvsagt ikke velge fritt fra ulike parametere til å fylle informasjonsvinduene. Å vise både tak per minutt og hastighet har jeg fortsatt ikke fått til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fitbit, Apple, Samsung osv som noen savner her har absolutt ingen verdens ting å gjøre i dette selskapet! Fitbit lager aktivitetstrackere med en minimal og begredelig trenings analyse og mulighet, Apple Watch er en forlenget informasjonsbit av iPhone og noe helt annet en det som testes her til tross for noen små og begrensede treningfunksjoner - samme gjelder for Samsung og alle andre smartklokker. I tillegg til konkrete mangler som nevnt over mangler samtlige muligheten til bruk av pulsbelte, hvilket ene og alene gjør dem helt ubrukelige som treningsklokker.

Lenke til kommentar

I tillegg til konkrete mangler som nevnt over mangler samtlige muligheten til bruk av pulsbelte, hvilket ene og alene gjør dem helt ubrukelige som treningsklokker.

 

De kan fint være gode treningsklokker om de mangler muligheten til bruk av pulsbelte. Jeg er dog enig med deg at om du skal ha noe ut av treningen så må man ha pulsklokke. Og da holder det ikke å ha en sensor på selve klokka.

 

For de fleste holder det med en treningsklokke, men jeg vil gjerne ha eksakte tall. Ikke 15% slingringsmånn.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
×
×
  • Opprett ny...