Gå til innhold

Kvitte seg med bankkortet


eplekasse

Anbefalte innlegg

Jeg satt og lurte på om jeg egentlig har behov for et bankkort knyttet til brukskontoen min. VISA-gebyret er 250kr per år, og selv om det ikke er noe særlig, er jeg ikke fremmed for å skrape kortet. Jeg handler omtrent kun med kredittkort, og kontantuttak (da med bankkortet selvsagt) skjer veldig sjelden.

 

Ya-bank sitt kredittkort er også et debetkort, hvilket betyr at man kan ta ut kontanter gebyrfritt og uten rentekostnader, så lenge det gjøres i butikk og ikke i minibank.

 

Er det noen som har kvittet seg med bankkortet sitt?

Endret av eplekasse
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-329093

Jeg skjønner ikke helt hvordan du mener YaBank kortet fungerer. Meg bekjent er det to kort fra YaBank, ett kredittkort og ett debetkort.

 

Jeg hadde debetkortet men kvittet meg med det og har ett debetkort i en annen bank i stedet. Så har jeg sparepenger på "høyrente"-konto i YaBank.

 

Jeg kvittet meg også med kortet fordi det kostet 250 kroner å ha det. Det kan jo fungere å gjøre som du foreslår og bare ha kredittkort. Jeg har forresten litt kontanter med meg hele tiden på grunn av at noen ganger er bankene nede og kortene kan ikke brukes, og da er det kjedelig å stå der uten penger. Ja det finnes nød-/reserve-løsninger for kort så kanskje bare jeg som er "gammeldags".

Endret av medlem-329093
Lenke til kommentar

Har ikke hatt debet kort på mer enn 5 år eneste stedet jeg har savnet det er når jeg skal betale på post i butikk (på grunn av gebyr så bruker jeg kontanter). Absolutt alle andre steder jeg har vært har det vært mulig å betale med kredittkort, inkludert tannlege/lege og alle småbutikker i inn og utland. Noen ganger må man være litt kreativ og kanskje ha mer enn ett kort, har eget visa kredittkort hos norwegian for å betale flyreiser gebyrfritt hos de og hos klm har jeg betalt gebyrfritt med paypal.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke helt hvordan du mener YaBank kortet fungerer. Meg bekjent er det to kort fra YaBank, ett kredittkort og ett debetkort.

 

 

Kredittkortet fra YaBank har også BankAxept, som gjør at det i praksis fungerer som et debetkort. Jeg kan blant annet bruke det på steder som ikke aksepterer Visa og Mastercard, men som tar BankAxept. 

 

Jeg bruker bare 2 kredittkort, YaBank til daglivarer (3% rabatt) og BankAxept bruk, og Komplett sitt på resten (1% på all bruk).

Endret av eddott
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som du nevner har du gratis uttak i butikk med kredittkort fra yABank.

Bruk på posten er også gratis. Det er i hvert fall min erfaring, selv om prislisten sier noe annet.

Kredittkortet slår inn som et vanlig BankAxept-kort, det er nok forklaringen.

 

I kombinasjon med BankNorwegian som gir gebyr- og rentefrie uttak utenlands kan du trygt kvitte deg med debitkort.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...