Jump to content

eplekasse

Medlemmer
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by eplekasse

 1. Tror noen her på et større fall i løpet av de neste 12 måneder? Har 40000 på bufferkonto/uforutsette utgifter. De kan bare stå der, men når renten er under 1% går det jo i tap (ift inflasjon). Men frister heller ikke kjøpe fond i dag, med er følgende betydelig fall imorgen. Er varslet renteøkning i løpet av fremtiden, men ingen vet når. Sparer for øvrig fast i indeks, dette er bare snakk om ekstra innskudd.
 2. Ser i tråden her og andre steder at Clever-bryggeren får strålende mottakelser. Problemet er at den er umulig å få tak i! KaffeBox er den eneste som fører den i Norge for tiden, men de har ikke hatt den store varianten inne på lang tid. Den små brygger for lite for meg. Litt frustrerende da jeg ikke har «gooseneck-kettle», og ønsker et oppsett med minimalt utstyr. Har AeroPress, men hadde vært greit å variere litt. Finnes det alternativer til Clever? Ser at Wilfa har en variant, men den har ikke lokk, og skal heller ikke fungere like bra (ifølge tilbakemeldinger).
 3. Jeg kan fint vente i 5 - 6 dager på pengene. Jeg har ikke hatt for vane tidligere å ha noe penger stående på forbrukskonto/lønnskonto. Jeg har pleid å sette alt over på fond og høyrentekonto, og så tatt ut fra høyrentekonto (med fritt antall årlige uttak)ved behov. Men nå er renten på lønnskontoen min nesten det samme som høyrentekontoen, så da lurte jeg på hva andre gjør. Kanskje det er greit å ha litt stående på lønnskonto da, for penger du må ha tilgang til i dag/imorgen. Men hvis jeg kan vente noen dager, er da rentefond eller obligasjonsfond et alternativ? Tradisjonelle indeksfond svinger litt for mye fra dag til dag.
 4. Nå ligger den beste høyrentekontoen på under 1% rente. Jeg sparer allerede langsiktig i indeksfond, men er på utkikk etter et sted å ha buffer kontoen min. Jeg liker å ha 2 månedslønner tilgjengelig raskt, men med så mye penger hadde det vært greit å ikke la de stå med tap. Jeg har hørt om rentefond og obligasjonsfond, men kjenner ikke helt til hvordan de fungerer. Jeg har imidlertid inntrykk av at de er noenlunde stabile, gir bedre rente enn 1% og kanskje kan fungere som en bufferkonto. Hva gjør folk her? Bare bite i det sure eplet og bruke høyrentekonto inntil videre?
 5. Det var styret som tilbydde dette til oss, og forhandlet fram pris. Ikke en privat selger. Og vi ble ikke informert om kostnader utover installasjon.
 6. Usikker på om dette er riktig forum. Tråden kan evt flyttes. Jeg bor i et sameie, hvor styret tilbydde oss ladekontakt for EL-bil for 2 år siden. Dette ble solgt inn som en investering for fremtiden, og at man fikk rabatt når flere gjør det sammen. Mitt utgangspunkt: jeg har ikke bil, kommer trolig aldri til å ha det, men tenkte at dette kunne være greit å ha HVIS jeg selger leiligheten en gang i fremtiden (som investering). Pris ble satt til 22500kr, dette inkluderte også strømuttak for standard støpsel (f.eks til støvsuger og lignende). 1/3 av sameiet ble med. Ingen info om mer utgifter ble gitt. Når ladeboksen settes opp, får jeg vite at det tilkommer en avgift på 50kr hver måned, for å dekke kostnader til økt strøminngang til sameie (biler drar mye strøm). Etter 2 år fikk jeg kranglet meg vekk fra dette, ved å deaktivere hele ladeboksen. Nylig fikk jeg så en regning på 360kr, som skyldes en påkrevd, årlig gjennomgang av ladeboksen, gjort av elektriker. Hvorfor betale for EL-sjekk av noe som er slått av? Her er altså masse skjulte kostnader som andre uten lader slipper. I ettertid ryktes det også at prisen for ladekontakt er blitt betraktelig billigere. Jeg føler meg lurt og underinformert av styret. Jeg vurderer å rive ned hele boksen, i ren frustrasjon. Gjorde jeg en stor bommert ved å bli med på dette? Har jeg noen rettigheter? Noen med lignende historier?
 7. Jeg har spart i KLP AksjeVerden i lenger tid. Jeg ser at AksjeGlobal V har litt lavere gebyrer (0.20% i stedet for 0.25%), og ser ut til at det har tilnærmet lik avkastning. Hovedforskjellen mellom disse to fondene, foruten gebyr, er at AksjeVerden har en liten andel i «emerging markets» i Asia. Ingen av fondene er valutasikret. Nå vil ikke gebyrforskjellen utgjøre noe særlig før man kommer opp i veldig store summer, men er det ellers noe poeng i å gå over til Global V? Blir vel i hovedsak billigere fond VS «emerging markets»? Er kun aktuelt med et fond. Takk for hjelp.
 8. Bruker folk flest et debet VISA-kort med årsgebyr enda, eller har alle kun gått over til kredittkort? Jeg har et VISA-kort tilknyttet hovedbanken min, med årsgebyr på 300kr. Nå er ikke det allverden, men med tanke på at de fleste kredittkort er gratis, og har egne bonusordninger, er det jo fristende å si opp debet-kortet mitt. Jeg hadde et debet-kort fra YaBank tidligere, men jeg sa det opp pga elendig kundeservice da jeg trengte hjelp.
×
×
 • Create New...