Gå til innhold

Forvirrende og komplisert oppsett av nettverk? Trenger råd


Anbefalte innlegg

Jeg var på besøk hos søsteren min, som for ett par år siden flyttet i ett hus med ferdig opplagte nettverkskontakter i flere rom i huset. Hovedinntaket står på ett vaskerom i ene enden av huset på ett vaskerom. Til dette er det koblet ett modem/ruter. Siden trådløst fungerte dårlig fra denne ble de anbefalt å koble til en Jensen Airlink 7000 etter denne. Videre fra denne er det koblet til noe jeg tror er en svitsj inni ett skap. Ut i fra denne er det koble en drøss av nettverksledninger som jeg tror er ledningene ut til resten av huset. I flere av husets andre rom er det montert opp dobbelt-kontakter. I stua i samme etasje og i tv-stua er det koblet til en slags tv-boks med hdmi uttak og greier og videre til tv, som de får tv-signal fra. Jeg prøvde å koble en pc med en nettverksledning til ett av disse ledige uttakene (nettverksuttakene), men fikk bare opp "Uidentifisert nettverk: ingen Internettkobling." Hvorfor får man ikke internett rett fra disse kontaktene? Er det noe problem med tildeling av IP-adresse fra ruter tror dere? Trådløst får kontakt med nett fra trådløs ruter. Men i tv-stue er signalet trådløst litt dårlig og ustabil siden det er så langt unna trådløs ruter. Så tenkte kanskje det gikk an å sette opp en ruter fra nettverksuttaket der. Men først må man jo klare å få internett via kabel ned dit.

Har ingen erfaring med disse kombinert internett og tv-leverandørene da vi alltid har hatt separat tv (Rikstv) og internettleverandør, så skjønner meg ikke helt på det der

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må jo starte med å finne ut hvor (hvilken switchport) andre enden av kabelen er koblet til. Så må man sjekke om porten er aktiv og eventuelt i korrekt VLAN.

 

Jeg koblet til pc i den kontakten som tv-signalet kom fra og. Men fikk samme resultat der. Tv-en får de jo inn, så den kontakten må jo fungere? Eller er det separate kontakter til tv og internett signal ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...