Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Du er klar over at hvit fosfor ikke er et "kjemisk våpen" i den forstand, men brukes som røykbomber eller til å antenne mål uten større eksplosjoner..

 

Norge har fosforbomber i sitt arsenal, og allierte styrker, inkludert Norge, har benyttet fosforbomber i Afghanistan og andre steder i en årrekke.

 

Senest i år i Mosul, under kampene med Den Islamske Staten, benyttet allierte styrker fosforbomber for å røyk-legge slik at folk kunne evakueres osv.

 

Forsforbomber er på ingen måte ulovlig, men de er noe omstridt ettersom mennesker kan bli alvorlig skadet eller drept dersom de får brennende fosfor på huden.

 

Nå har jo Israel, som omtrent det eneste landet i verden, sagt at de ikke lengre vil bruke fosforbomber, men gå over til alternativer som bruker kun gass i stedet, og som ikke er like farlige, så hva du maser om er et mysterium?

 

Norge har forøvrig ingen planer om å bytte ut sine fosforbomber så vidt jeg vet.

 

 

For det første har jeg ikke påstått av hvit fosfor er kjemiske våpen. Hvor har du det fra? For det andre hadde det jo vært greit om du la med kilder på påstandene dine.

Lenke til kommentar

 

Ytterliggående høyreparti fosser fram i Israel

 

Det ytterliggående høyrepartiet Yisrael Beiteinu fosser fram i Israel, en uke foran valget på ny nasjonalforsamling.

 

Med etnisk rensing av israelske arabere på programmet, kan det ultranasjonalistiske sionistpartiets leder Avigdor Lieberman bli joker når en ny regjeringskabal skal legges.

 

Liebermans fanesak er å bli kvitt Israels arabere, etterkommerne etter palestinere som i 1948 takket ja til israelsk statsborgerskap og som i dag utgjør over 20 prosent av landets befolkning.

 

Lieberman har også tatt til orde for å henrette arabiske Knesset-representanter som han omtaler som landssvikere, drukne palestinske fanger i Dødehavet, likvidere palestinske ledere og bombe palestinske byer på Vestbredden.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtoesten/ytterliggaaende-hoeyreparti-fosser-fram-i-israel/a/557709/

 

Og denne mannen kom i Netanyahus regjering... Var det fortsatt noen som ville snakke om Israels "demokrati"???

Det er ganske uærlig sitering du driver med. Du klipper bort ting som for eksempel:

 

"Får han det som han vil, må disse enten sverge evig troskap til den jødiske staten, dens politikk og institusjoner, eller bli bortvist, aller helst til et av nabolandene."

 

Så det det er snakk om er at arabere må sverge troskap til Israel, eller så blir de kastet ut. Uten at jeg skal gå god for en slik politikk så er det noe ganske annet enn etnisk rensing. Poenget med forslaget er at araberne skal være trofaste mot sitt eget land (Israel) og ikke fienden (Hamas/PA). De som nekter å være trofaste mot Israel skal kastes ut.

 

Hvorfor denne stadige uærligheten fra jødehaterne?

 

Som en israelsk araber sa for noen år siden: "Israel er en rasiststat hvor bare jødene skal ha det bra"!

 

Israel er ikke demokratisk. Befolkningen forskjellsbehandles. For de israelske araberne er det døyten det samme hvem de stemer på så valgene er mer og mer et spill framfor frie valg.

Da bør det være et tankekors at det ikke er et eneste land i hele MØ at araberne har flere rettigheter enn i Israel. Arabisk er blant annet et offisielt språk i Israel.

 

Hvordan forskjellsbehandles befolkningen?

 

 

Hvi du vil ha svar får du diskutere saklig istedenfor på barnehagenivå! Jeg ha aldri agt at jeg hater jøder!

 

Når jeg siterer innlegg tar jeg med det jeg mener er relevant for poenget mitt. Så kan folk velge selv om de vil lese artikkelen eller ikke.

Endret av After Dark
Lenke til kommentar

 

Såkalte terroraksjoner? Så du mener at angrep på sivile ikke er terroraksjoner?

 

Og at det ikke hadde vært flere angrep om de hadde trukket seg tilbake er bare tull. Se bare hva som skjedde da de trakk seg ut fra Gaza og endte okkupasjonen der. Angrepene ble bare hyppigere og hyppigere. Araberne reagerte ikke med fred, men med flere angrep da Israel trakk seg helt ut og tvangsutkastet alle jøder fra Gaza.

 

Om angrep på sivile er terror er absolutt Israel en terrorstat så mange palestinere de har drept.

Lenke til kommentar

For det første har jeg ikke påstått av hvit fosfor er kjemiske våpen. Hvor har du det fra? For det andre hadde det jo vært greit om du la med kilder på påstandene dine.

 

Så når du skriver

 

IDF (verdens verste terrororganisasjon) bombet befolkede områder med hvit fosfor! 

 

Så mener du egentlig ikke noe med det, og vet at fosforbomber er helt vanlige, og benyttes av nær sagt alle land?

 

Forøvrig, dokumentasjon på at Israel vil slutte med fosforbombet etter kritikk, pussig nok fra andre land som også bruker fosforbomber.

Så er det jo slik at Gaza sender fosforbomber tilbake også.

 

Ønsker du dokumentasjon på at Norge fremdeles både innehar, og benytter fosforbomber, kan du ta en telefon til forsvaret, dette er ingen stor hemmelighet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Vel, med tanke på at palestinske foreldre ikke har noen problemer med å sprenge sine egne barn i luften for å ramme jøder, så er det ikke rart soldatene er forsiktige og forsikrer seg om at foreldrene ikke har rigget barnet med bomber.

Jaså. Hvor mange selvmordsangrep har det egentlig vært i Israel de senere årene?

Veldig få. Fordi sikkerhetstiltakene fungerer... Duh...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

 

 

sithric, hva sier du nå?

 

https://youtu.be/CO551VA9glg

Den videoen viser jo like lite som bildet. Fortsatt viser du ikke til noen sammenheng. Hvorfor er tanksen der?

At en unge velger å løpe frem å kaste stein på en tanks, betyr ikke at tanksen er satt inn mot ungen. Og i denne videoen gjør ikke tanksen annet enn å rygge litt unna når ungen kommer. Altså blir IKKE tanksen brukt mot ungen.

Men videoen viser vel de reelle maktforholdene. Israel kan putte sine soldater trygt inne i en tanks, men palestinerne er så desperate at de setter sine egne liv i fare ved å kaste stein for å vise sin motstand mot å være okkupert. Makt mot avmakt. Hvem har det største moralske ansvaret?

De palestinske foreldrene som lærer barna sine opp til dette intense hatet. De palestinske foreldrene som heller vil at jøder dør enn at deres egne barn lever. De palestinske foreldre som sender sine barn for å dø.

Syns du det er så urimelig at de hater Israel? Tenk på det hatet vi nordmenn hadde mot tyskerne etter 5 år med okkupasjon. Hvilket hat ville vi ikke hatt etter 50 år? Det er bestandig den sterkeste parten som har mest ansvar for å løse en konflikt.

Som jeg og flere her allerede har påpekt, kan ikke de to okkupasjonene sammenlignes. Naziokkupasjonen av Norge var etter en uprovosert invasjon, mens okkupasjonen her har blitt fremtvunget av de okkupertes angrep på okkupanten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Islam har vært i krig med omverdenen i 1400 år. Å legge skylden på Israel når det er palestinerne og deres allierte som går til angrep hver ENESTE gang er kanskje litt dumt?

 

Om Israel forsvant i morgen ville det ikke stanse kulturkollisjonen med Islam. Snarere tvert imot.

Den kulturkollisjonen som dere sionister preker om er grunnet innvandring som jøder har stått i spissen for å innføre. De muslimer som vesten har kommer av jødenes kriger i midt-østen.

 

Hadde ikke jødestaten eksistert så hadde vi heller ikke hatt de mengdene innvandrere vi har i dag og følgelig hadde vi heller ikke hatt denne kulturkollisjonen. Om Israel forsvant så ville det blitt fred i hele regionen og man kunne hjemsendt mange innvandrere med god samvittighet.

 

En verden uten Israel er en verden i fred og balanse.

Lenke til kommentar

 

Om angrep på sivile er terror er absolutt Israel en terrorstat så mange palestinere de har drept.

 

 

 

Intet militære i verden gjør mer for å skåne sivile enn IDF.

 

Problemet er at terroristene gjemmer seg blandt befolkningen og bruker tom. barn som både våpen og skjold.

 

 

Skåne sivile ja.. jeg kjenner til den propagandaen der. De "advarer" angivelig folk før de bomber og dermed gjør det mere legitimt.. problemet er bare hvordan skal de unngå at denne advarselen ikke blir fanget opp av de som de ønsker å bombe? Det er selvsagt bare propaganda som kun den mest bedøvde tv-titter og dagbla-leser faller for.

 

Nesten like komisk som myten om sivile skjold som Israel liker å bruke når de driter seg ut.

Lenke til kommentar

De muslimer som vesten har kommer av jødenes kriger i midt-østen.

 

Hadde ikke jødestaten eksistert så hadde vi heller ikke hatt de mengdene innvandrere vi har i dag og følgelig hadde vi heller ikke hatt denne kulturkollisjonen. Om Israel forsvant så ville det blitt fred i hele regionen og man kunne hjemsendt mange innvandrere med god samvittighet.

 

En verden uten Israel er en verden i fred og balanse.

 

At man er uenig med Israel, eller støtter palestinerne, er jo i og for seg greit nok, men at det var mulig å bli så desillusjonert kommer nesten som en overraskelse ?

 

Det er ikke Israel som er årsaken til at mange flykter mot Europa.

Man kan til dels unnskylde totalt manglende historiekunnskap, men du trenger jo bare lese en avis for å få med deg hva som foregår i de delene av verden de fleste innvandrere kommer fra, og det har ingenting med Israel å gjøre.

 

Dersom man tror midtøsten hadde vært et fredelig sted uten Israel, så har man virkelig ikke forstått problemet.

 

. problemet er bare hvordan skal de unngå at denne advarselen ikke blir fanget opp av de som de ønsker å bombe? Det er selvsagt bare propaganda som kun den mest bedøvde tv-titter og dagbla-leser faller for.

 

Vel, de slipper flygeblader, sender tekstmeldinger, opplyser på radio osv. i tillegg til at de som oftest slipper en bombe uten eksplosiver noe i forveien, slik at folk forstår at den neste smeller, og at de må flytte seg.

 

Det er jo liksom ikke så mye annet å gjøre, det måtte i så fall rett og slett være å la være å bombe i det store hele tatt, å la terroristene fortsette å sende raketter mot Israel.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

For det første har jeg ikke påstått av hvit fosfor er kjemiske våpen. Hvor har du det fra? For det andre hadde det jo vært greit om du la med kilder på påstandene dine.

 

Så når du skriver

 

IDF (verdens verste terrororganisasjon) bombet befolkede områder med hvit fosfor! 

 

Så mener du egentlig ikke noe med det, og vet at fosforbomber er helt vanlige, og benyttes av nær sagt alle land?

 

Forøvrig, dokumentasjon på at Israel vil slutte med fosforbombet etter kritikk, pussig nok fra andre land som også bruker fosforbomber.

Så er det jo slik at Gaza sender fosforbomber tilbake også.

 

Ønsker du dokumentasjon på at Norge fremdeles både innehar, og benytter fosforbomber, kan du ta en telefon til forsvaret, dette er ingen stor hemmelighet.

 

 

Jeg skrev ikke at det var kjemiske våpen slik du hevder. Og hva slags våpen andre land har unnsklder ikke det Israel gjør!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...