Gå til innhold

[Løst] Faller ut av internett


Anbefalte innlegg

Hei, bor i et internat hvor routeren nylig har blitt skiftet ut. Det har medført følgende problem:

 

PC'en min (ASUS all in one pc) faller ut av internett etter få minutter. Jeg må som regel slå av pc'en (sette den i hvilemodus) og deretter slå den på igjen for å klare å koble meg på nettverket igjen. Dette selv om pc'en kan fange opp wi-fi signaler fra nettverket. Får feilmeldingen "Kan ikke koble til dette nettverket". Det er et par andre routere i bygget som pc'en ikke klarer å koble seg til uansett hva jeg gjør. Får da feilmeldingen "Windows kan ikke hente nettverksinnstillingene fra ruteren".

Jeg har forøvrig bærbar pc, nettbrett og smartphone som alle kobler seg til de aktuelle nettverkene uten problemer. 

 

Jeg har forsøkt å tilbakestille det trådløse nettverkskortet og forsøkt feilsøkingsverktøy uten å bli særlig klok på hvordan problemet kan løses.

 

Er det noen som har vært borte i liknende problem? Regner det må være pc'en det er noe galt med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis feilen kom etter at ruteren ble byttet, så er det vel mer nærliggende å tro at det er den som er problemet?

Ja det er mulig, men det virker som om pc'en min har en svakhet siden den ikke klarer å koble til andre tilgjengelige nettverk. Andre devicer kobler seg greit på alle nettverkene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Du sier ikke noe om hvilken ruter det er, eller hvilket nettverkskort du har, så jeg tror det eneste og beste tipset du vil få her er å prøve en annen driver til nettverkskortet ditt, og oppdatere firmware på ruteren.

Ruteren er Linksys WRT 1900 ACS V2  http://www.linksys.com/no/p/P-WRT1900ACS/

Nettverkskortet er Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter

PC'en er https://www.proshop.no/Stasjonaer-All-In-One/ASUS-All-in-One-PC-ET2220IUTI/2385302

 

Har blitt anbefalt å kjøpe en WI-fi adapter (eks denne https://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/NGWNA6210/netgear-a6210-dual-band-wifi-usb-3-0-adapter ) men da jeg troppet opp på Elkjøp frarådet de meg til å gjøre dette da de mener problemet kanskje skyldes at mitt nettverkskort er for gammelt og ikke kommuniserer så godt med den nye ruteren. En USB wifi adapter vil ikke fungere hvis det er noe galt med nettverkskortet (sier de). Det jeg synes er merkelig er at pc'en alltid kan koble seg på nettverket når jeg skru PÅ pc'en. Men kobingen brytes altså etter noe tid (fra sekunder til 30 min)

 

Innspill tas imot med takk!

Endret av AllanF
Lenke til kommentar

 

 

på Elkjøp frarådet de meg til å gjøre dette da de mener problemet kanskje skyldes at mitt nettverkskort er for gammelt og ikke kommuniserer så godt med den nye ruteren. En USB wifi adapter vil ikke fungere hvis det er noe galt med nettverkskortet (sier de). 

 

I call bullshit !

Dersom det gamle kortet har et problem, så er jo det helt "greit", da du skal bruke det nye, som sitter på USB porten.

Dette snakker direkte med router, og går helt utenom det gamle kortet.

 

Kjøp du bare et USB kort, gjerne med et sted som har åpent kjøp/angrerett, 

deretter verifiserer du at du kommer på nett uten problemer med dette.

 

Dersom maskinen din er nyere enn 5 år, kan du reklamere på den, og få byttet det interne kortet.

Hvis den er eldre, kan du kanskje bytte det interne kortet selv?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kjøpte et USB wifi adapter, men det synes ikke å bedre situasjonen. Faller spesielt raskt ut når jeg bruker skype /streamer. Internett/nettverket faller ut med (u)jevne mellomrom, men til forskjell fra PC'ens nettverkskort kan USB adapteret koble seg til nettverket/internett (etter en stund) uten at jeg må slå av PC'en først.

Mulig det kan ha noe med hovedkortet å gjøre?

Laptop, mobil og nettbrett fungerer forøvrig uten problemer på samme nettverk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vet ikke om dette er relevant, men da jeg jobbet som kundebehandler for noen år siden hadde vi enorme problemer med Atheros nettverkskortene etter vi byttet til et annet modem. Hos enkelte kunder kom vi ikke på nett i det hele tatt, og måtte koble til med kabel og oppdatere driverene via Device Manager. Dette løste feilen stort sett. 

 

Jeg husker ikke nøyaktig hva vi konkluderte med at feilen var, men jeg tror det var Atheros-kortene som ikke var veldig glade i AES. Problemet var at vi ikke på det tidspunktet kunne endre til TKIP. 

 

Verdt et forsøk hvis du har tilgang på routeren, eller oppgradering av drivere ikke hjelper. 

Lenke til kommentar

Takk for tipsene! Det ser nå ut til at problemet er løst etter at jeg installerte et USB wifi adapter. Tok litt tid før jeg skjønte at jeg måtte manuelt velge USB wifi adapteret som "default", etter installering. Så lenge jeg bruker USB adapteret fungerer tilkoblingen bra.

Internett/nettverkett faller fortsatt ut når jeg bruker pc'ens eget nettverkskort. Det var jo interessant å høre NatroN også har (negativ) erfaring med Atheros nettverkskort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...